Apple Original Filmek 2022・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2023.01.02 - 17:57   |   Írta: Ca$h   |   85006
02. jan Apple Original Filmek 2022・AppleTV+

Igazán nem panaszkodhattunk a 2022-es Apple Originals filmekre sem!

Cha Cha Real Smooth:

Ez a történet egy hihetetlenül eredeti, kedves, intelligens és korához képest túlságosan érett srácról szól, Andrew (Cooper Raiff) élete első szerelmével valamikor a korai tinédzser évei alatt találkozik, mi sem igazolhatná jobban érettségét annál minthogy a lány kb. 20 évvel idősebb nála. Természetesen első szerelmének rövid úton vége lesz, de nem kell sokat várni ahhoz, hogy újra beüssön a ménkű. A bájos és titokzatos Dominoval (Dakota Johnson) egy gyerekzsúron találkozik, ahol ő maga volt a porondmester, ugyanis egy hirtelen jött ötlettől vezérelve egyszer csak úgy döntött, hogy ilyen partykat szeretne vezetni, mint mókamester és DJ egyben. Domino fiatalon lett terhes lányával Lolával (Vanessa Burghardt) akiről hamar kiderült, hogy autista. Andrew természetesen azonnal megtalálja a közös nevezőt a különleges lánnyal, az anyjába meg kb. az első percben beleszeret.

Andrew története ahogy az manapság olyan jellemző az AppleTV filmekre csodálatos, varázslatos és egyben rettenetesen tragikus is. Hiszen egy olyan fantasztikus fiatalemberről szól, aki valahogy mindig csak az idősebb nőkbe képes igazán beleszeretni. Ezt a nők is érzik, ők maguk is elvesznek gyermeki bájában, ártatlanságában és egész lényében, de ők maguk is tudják hogy nem szabad engedni a csábításnak, hiszen mögöttük már ott van a fél élet míg ez előtt a srác előtt az egész, szóval el kell hogy engedjék szerelmüket. A főszereplő srác Cooper Raiff több mint valószínű hogy vagy magáról vagy legjobb barátjáról mintázta a karaktert, nem véletlen hogy ő a forgatókönyvíró és egyben a rendező is, alakítása meg túlságosan hiteles ahhoz hogy csak színészi játék legyen. De ki tudja még az is lehet hogy a jövő egyik nagy reménységével találkozhattunk éppen. Elgondolkodtató, érzelmes, nevetni és sírni fogunk egyben a nézése közben, főleg azok akik találkoztak már életükben a beteljesületlen szerelemmel, ami bizony örökké tart és talán jó is van ez így.

Megjelenés: 2022 Június 17.
Szerintünk: 4/5

 

 

Luck:

Sam (Eva Noblezada) egy árva lány, aki egészen elképesztően peches, mintha nem elég csapás az életében hogy egyedül maradt ebben a világban, de emellett még olyan szinten rá jár a rúd, hogy az már szinte természetfeletti. Az élete egy újabb nehéz időszakba érkezik, ugyanis miután betölti a Tizennyolcadik életévét a leányotthon már nem tud róla gondoskodni. Szerencsére tudnak neki szerezni egy lakást, amit tisztességes munkával meg tud majd tartani, de akkor is ez egy nagyon ijesztő dolog még annak is aki mögött ott van egy támogató család. De Sam nem az a típus akinek kedvességét és jókedélyét bármi is le tudná törni. Éppen az élet nagy dolgain filozofál, amikor mellé ül egy gyönyörű fekete macska. Mi sem bizonyítja jobban jószívét, minthogy megosztja vele a kis szendvicsét és el kezd hozzá beszélni, kicsit panaszkodik az ő kedves kis stílusában. Ekkor a macska megszólal és elindul a hihetetlen kaland, ami meg sem áll Szerencseországig, talán végre fordul a kocka és meg fog változni ennek a csodálatos lánynak az élete?

Eddig is láttunk már sok jó filmet az AppleTV+ felhozatalában, ahogyan fantasztikus meséket is, de még egyik se volt olyan hatással rám, mint ez a kis gyémánt. A Luck minden szempontból egy mestermű, imádnivaló ahogyan meg van rajzolva, elképesztően vicces, csupa pozitív üzenetet hordoz magában, teljességgel kiszámíthatatlan és olyan véggel kecsegtet amit nézve nem sok szem marad majd szárazon. Bevallom nem sok kedvem volt megnézni, mert nem vagyok már gyerek ugyebár, de lehetőségem volt a kiscsaládommal végigülni és bizony nagyon jól szórakoztunk, még úgy is hogy a kislányom nem tud angolul és a gyorsolvasás se megy még olyan jól neki. Ha még így is felejthetetlen élmény volt neki és nekünk felnőtteknek is gondolhatjátok mennyire érdemes megnézni.

Megjelenés: 2022 Augusztus 5.
Szerintünk: 5/5

 

 

The Greatest Beer Run Ever:

Történetünk főszereplője Chickie Donohue (Zac Efron) egy vérbeli New Yorki srác, egy örökifjú, akinek csak a piáláson és a bulizáson jár az esze folyamatosan még akkor is, ha a barátainak legtöbbje igazi hősként hazáját szolgálva elindult, hogy harcoljon Vietnamban. Chickie lassan harminc éves, de még mindig a szüleinél lakik, nincsen egy normálisan fizető állása, nincsen komoly barátnője, képtelen felnőni. Aztán egy sörözés alkamlával történik valami szokatlan, a barátai a pofájába vágják, hogy ő is csak egy semmirekellő a sok közül, aki képtelen lenne egyszer valami igazán fontosat csinálni az életében, ekkor jön az ötlet, hogy mi lenne ha fogna egy jó nagy táska eredeti amcsi sört, útnak eredne Vietnamba, hogy az ottani barátait meglepve személyesen átadjon nekik egy kis hazai ízt. Chickie büszkeségből vállalja a feladatot, be akarja bizonyítani, hogy ő igenis képes egyszer az életben valami fontosat csinálni.

A történetnek kettő szépsége van, az egyik, hogy Chickie valóban útnak eredt, a másik pedig hogy ez mind megtörtént, Chickie története valós eseményeken alapszik. A film könnyedén és lazán indul, mint valami vígjáték, az ötlet amivel szembesülünk őrület, főleg ahogyan mindezt főszereplőnk véghez viszi. Pont kapóra fog jönni neki, hogy annak idején a CIA meglehetősen sok álcázott hidegháborús kémet vetett be és mivel őt is annak nézik ezért viszonylag könnyedén eljut Vietnamba. De ami ott várja az természetesen minden képzeletet felülmúl. Érdekes látni ahogyan a szemünk láttára válik egy anya kedvence hülyegyerekből felnőtt férfi. Vajon ki lehetne Chickie szerepére alkalmasabb színész, mint az örök idióta Zac Efron. A vendégszereplő Russel Crowe-al megtámogatva aki egy ilyen szerepet csak úgy kiráz a mellényzsebéből. Pillanatok alatt vált a történet komédiázásból drámává, egy olyan történetté amin érdemes elgondolkozni miközben talán olyan információkat ismerhetünk meg amikről sokáig senki se mert beszélni, mert Amerika szégyellte beismerni. Egy teljesen értelmetlen háború volt ez, amivel semmit nem értek el azon kívül, hogy elképesztően sok hazafi halt meg a semmiért. Vicces, látványos, izgalmas, elgondolkodtató, remek színészekkel prezentálva. Érdemes megnézni!

Megjelenés: 2022 Szeptember 30.
Szerintünk: 4/5

 

 

Raymond&Ray:

Raymond (Ewan Mcgregor) és Ray (Ethan Hawke) féltestvérek, édesapjuk volt a közös, anyjuk meg annyi volt, hogy azt igazából össze se lehetne számolni. Apjuk egy igazi nagy kujon volt, nem éppen valami mintaapa, durva volt, verte őket, verte a nőket is, sokat ivott, bulizott, az a típus aki havernak nagyon jó de családfőnek a lehető legrosszabb. Viszont eljött a nap amikor a nagy kaland amit ő csak életnek hívott véget ért a számára. A fiúk megkapták a hírt, hogy „szeretett” apjuk végre a földbe harapott, ideje lenni eltemetni és átvenni az „örökséget” amit rájuk hagyott.

A Raymond & Ray egy vérbeli dráma, ami tartalmaz mindent ami ahhoz kell hogy kicsit elgondolkozzunk az életünkön, magunkba nézzünk és végiggondoljuk hogy mi jobb szülők vagyunk mint ez az ember? Mi vajon mindent megtettünk a gyerekeinkért amit lehetett? Nem kérdés, hogy a legnehezebb dolog az életben családot alapítani, azt megtartani és olyan példát mutatni a gyerekeknek, ami elég lesz nekik ahhoz hogy ők is sikeresen teljesítsék mindezt amikor majd rájuk kerül a sor. Raymondnak és Raynek ez sajnos nem adatott meg, Raymond élete kész csőd, egyik feleség jött a másik után, amit most inkább nem is részleteznék mert annyira gáz hogy ti se fogjátok elhinni. Ray pedig annak ellenére hogy egy igazi zenei csodagyereknek született, az apja miatt olyan súlyos sebeket szerzett az életben, hogy alkohol és drogfüggő lett belőle, amikor meg találkozott élete szerelmével aki mindebből kirángatta, jött az esély a boldogságra, sajnos őt is el kellett temetnie mert elvitte a rák. Borzalmas dolgok ezek, dehát szerintem mindenki tudja már hogy az élet ilyen, nem éppen habostorta. Szerencsére ez a film igyekszik mindezt viccesen bemutatni, lesz hogy sírunk, lesz hogy nevetünk, néha örömünkben néha kínunkban, de egy valami megint biztos lesz és az a minőségi szórakozás, elsőosztályú színészekkel és történettel, minden egyben lesz ebben a filmben is.

Megjelenés: 2022 Október 21.
Szerintünk: 4/5

 

 

Causeway:

Történetünk valós eseményeken alapszik, Lynsey (Jennifer Lawrence) egy háborús veterán, aki szörnyű sérülést szenvedett egy balul elsült szállítás során. Agyvérzést kapott, súlyos fejtrauma érte, ami miatt gyakorlatilag a fél testére lebénult. Az orvosok bizakodóak voltak és azt mondták neki, hogy kellő kitartással és fizikoterápiával nagy esélye van a felépülésre, a fiatal Lynseyt meg nem olyan fából faragták aki könnyen feladná. Éppen ezért viszonylag hamar szinte teljesen meggyógyul, a súlyos lelki sérüléseken kívül, olyan szépen fejlődik hogy gyakorlatilag már vissza is mehetne a mindennapi civil életbe. Próbálja felvenni a fonalat, hazaköltözik anyjához, munkát vállal, tisztességes életmóddal próbálna újra beilleszkedni, de valahogy nem megy neki. Egy véletlennek köszönhetően ismeri meg Jamest (Brian Tyree Henry) az autószerelőt, akivel nagyon hamar összebarátkoznak. Talán pont ez a barátság lesz az ami visszatartja majd Lynseyt hogy valami iszonyatos butaságot kövessen el?

Egy emberi, megható és elgondolkodtató történet ez, ami hűen bemutatja milyen rettenetes hatással van az emberre a háború, olyan dolog ez amit nem lehet elmagyarázni, megérteni, csak akkor ha mi is átéltük, de jobb ha nem tesszük, jobb ha megkímél minket ettől a sors, mert mi emberek egyszerűen nem erre lettünk kitalálva. Az Oscar díjas Jennifer Lawrence alakítása fullasztó, olyan szinten képes átadni azt a folyamatot amin átmegy főszereplőnk, hogy néha mi magunk is azt fogjuk érezni amit ő. Azonosulni igaz kevesen fognak vele, hiszen egy rendkívül hideg, visszafogott nem éppen főszereplő alkat, aki nem sokat beszél, viszont a szíve a helyén van. James karakterét viszont biztos vagyok benne, hogy mindenki imádni fogja, egy nagyon szerethető nagymackó ő, akit jó érzés lesz szépen lassan megismerni és megszeretni. A Causeway avagy a „Kiút” egy szimpla történet családról, barátságról, akaraterőről és arról hogy milyen szörnyű hatással van az életünk minden területére a háború, legyen az otthon a családdal vagy kint a harcmezőn.

Megjelenés: 2022 November 4.
Szerintünk: 4/5

 

 

Spirited:

Bevallom férfiasan ez volt az a film amihez nagyon de nagyon semmi kedvem nem volt, főleg amikor megtudtam, hogy musical. Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva az amcsik imádják a musicaleket elég csak a Disney mesékre gondolni amik egytől egyig azok. De mivel a két főszereplőt nagyon szeretem ezért adtam neki egy esélyt és bizony nem bántam meg. A Charles Dickens regényét feldolgozó Spirited már jó pár rókabőr lehúzást kapott, ezek közül talán a Bill Murray féle változat volt a legsikeresebb, külön örültem neki mikor rájöttem hogy erről van szó, bevallom eleinte nem jöttem rá, de mivel Ryan Reynolds karaktere maga is elsüti a filmben hirtelen összeállt a kép. A Spirited egy csodálatos karácsonyi történet arról, hogy nem léteznek menthetetlen emberek, még a legelvetemültebb, leggonoszabb emberrel is megtörténhet a karácsonyi csoda, aminek köszönhetően rádöbben arra, hogy sokkal de sokkal jobb jó embernek lenni, mint rossznak, durvának és lebecsmérlőnek. Will Ferrell játssza a karácsonyi szellem jelenét és egyezerűen imádnivaló, Ryan Reynoldsnak nagyon jól áll a nagyképű önimádó szerep, de persze őt is képtelenség utálni, szóval nem mondanám gonosznak. A történet nagyon szép, megható, hihetetlenül vicces és nagyon modern megközelítése az örök klasszikusnak. A musical vonal olyan amilyen, a szükséges rossz, eleinte nagyon nehéz megszokni, de aztán egyszer csak kattan egyet bennünk a dolog és el kezdjük élvezni. A számok dallamosak, az előadás vicces, mindenki szépen énekel, a tánc az már egy másik kérdés de ne hasogassuk azokat a szőrszálakat. Egy nagyon látványos, kedves kis karácsonyi musical ez, igazán tiszta szívvel ajánlom mindenkinek, érdemes a családdal együtt megnézni, nem fogjátok megbánni.

Megjelenés: 2022 November 18.
Szerintünk: 4/5

 

 

Emancipation:

Peter (Will Smith) egy rabszolga a kegyetlen déli államokban, nem sokkal a testvérháború kitörése előtt. Foglalkozása szernint mesterember, egy kovács, aki túlságosan értékes ahhoz hogy életét vegyék. Pedig ő harcol és lázad szüntelen még akkor is ha tudja hogy ha elveszíti őt a családja akkor nem sok jó fog rájuk várni. Egyik alkalommal félfüllel hal egy beszélgetést a rabszolgatartó hajcsárok között, akik arról beszélnek, hogy Abraham Lincoln kijelentette, hogy minden rabszolga innentől fogva szabad, megszünteti ezt a rettenetes és emberelten intézményt. Ez elindít egy szikrát, egy eszmét, egy reménysugarat a szolgák között, akik csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy végre kivívhassák szabadságukat.

Peter története sokkoló és hatásos, fantasztikus rendezői és operatőri munkával végígkísérve, a történet kegyetlen, naturális és nem fél bemutatni a valóságot, ami akkoriban történhetett ezekkel a szerencsétlen emberekkel. Örülök hogy Will Smith nem tartotta be az ígéretét amikor azt mondta az Oscaros botrány után hogy végleg be fogja fejezni a színészkedést, mert legyen bármilyen ember, kövessen el bármilyen hibákat, azt senki se veheti el tőle hogy fantasztikus színész. Az út amit ő bejárt ebben a szakmában példaértékű, irigylésreméltó és pont az ellenkezője annak amilyen karaktert ebben a történetben játszania kellett. Az Emancipáció nem egy Oscar díjas film, nem is hiszem hogy bármilyen díjra jelölni fogják, de mindenképpen egy különleges és emlékezetes darab, amit ha nem is fogunk többször megnézni egyszer mindenképpen érdemes!

Megjelenés: 2022 December 9.
Szerintünk: 4/5

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 6.99$, az éves díj 69$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Eufória sorozatkritika

>>> The Imperfects sorozatkritika

>>> The Sandman sorozatkritika

 


Kommentek megjelenítése