Elárasztják a kínai kijelzők az új iPhone-okat

Almás Pletykák   |   2023.01.05 - 09:17   |   Írta: L Ferenc   |   16721
05. jan Elárasztják a kínai kijelzők az új iPhone-okat

Minden jel arra mutat, hogy a koreai panelek szépen lassan visszaszorulnak.

Nyílt titok, hogy a tavaly ősszel debütált aktuális almás mobilok túlnyomó többségébe a Samsung gyártósorain készülő érintőkijelzőket szerelnek. Az elérhetőbb árú iPhone 14 és iPhone 14 Plusok normál OLED paneleinek, illetve a drágább iPhone 14 Prók és iPhone 14 Pro Maxeket LTPO OLED kijelzőinek mintegy 70 százalékát a dél-koreai mamutcég szállítja az Apple számára.

A BOE-ről egyelőre kevés szó esett az iPhone kijelzők kapcsán, ami nem is csoda, ugyanis ez a kínai vállalat jelenleg csak és kizárólag az iPhone 14-esekbe szállít 6,1 colos OLED képernyőket, ráadásul nem is túl nagy mennyiségben. Ez azonban hamarosan változni fog, ráadásul jelentős mértékben.

Az iparági ügyekben mindig kiválóan értesült elemző, Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy a BOE nemrégiben új szerződést kötött az Apple-lel, melynek értelmében az idén ősszel leleplezendő iPhone 15-ösök és iPhone 15 Plusok mintegy 70 százalékába a BOE gyártja majd a kijelzőket, és csak a fennmaradó 30 százalékot fogja a Samsung szállítani.

És ez még csak a kezdet, 2024-ben ugyanis várhatóan a Pro besorolású iPhone-okba szerelt felsőkategóriás LTPO panelek tekintetében is támadásba lendül a BOE. Kuo értesülései szerint jövőre az iPhone Prók mintegy 20-30 százalékában már kínai panelek lesznek, és könnyen lehet, hogy az esztendő második felére már a BOE lesz az Apple legnagyobb kijelző beszállítója.

A gyártósorait folyamatosan fejlesztő BOE jelentős forgalomnövekedést hozó évek előtt állhat, és a vállalat nemcsak iPhone fronton támad gőzerővel, hanem nagyobb méretű OLED és mini-LED paneleket is szállítani fog az Apple-nek. Sőt, a kínai gyártó állítólag elérhető árú flexibilis kijelzőkkel fogja megszórni az androidos piacot. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése