Hatalmas okosóra, olcsóbb új headset az Apple-től

Almás Pletykák   |   2023.01.05 - 15:14   |   Írta: L Ferenc   |   19720
05. jan Hatalmas okosóra, olcsóbb új headset az Apple-től

Lássuk, miről szólnak a legfrissebb pletykák Apple fronton!

Az Apple tavaly ősszel dobta piacra eddigi legnagyobb kijelzős okosóra termékét, az Apple Watch Ultrát. Ennek a csuklón viselhető felsőkategóriás kütyünek egy 1,92 colos érintőpanel uralja az előlapját, mely egyesek szerint egyszerűen már túl sok a jóból, túlságosan bumfordivá, nehezen hordhatóvá teszi az amúgy több szempontból is maximálisan szerethető készüléket. 

Azonban nem vagyunk egyformák, és sokan egyszerűen rajongásig imádják a relatíve nagy képátló által biztosított remek felhasználói élményt. Az Apple a jövőben állítólag kiemelt figyelmet szentel majd ezen felhasználóknak, és amennyiben hihetünk a pletykáknak, akkor 2024-ben érkezik majd az Apple Watch Ultra következő generációja, melynek kijelzője nem kevesebb, mint 2,1 colos méretű lesz.

A legmodernebb micro-LED technológia a várakozások szerint nagyobb fényerőt biztosít majd, mint a 2000 nites jelenlegi OLED megoldás, és arra is jó esély van, hogy az újfajta panel némileg vékonyabb lesz az elődjénél. Abban pedig egyelőre csak bízni tudunk, hogy a nagyobb kijelző miatt nem drágul meg jelentősen a már amúgy sem éppen olcsó high-end okosóra. 

Emlékeztetőül, a számos különböző óraszíjjal rendelhető, 49 milliméteres tokozású Apple Watch Ultra hivatalos magyarországi listaára 420 ezer forint. A 41 és 45 milliméteres kivitelben készülő Apple Watch Series 8 210 ezer forinttól indul, a 40-44 milliméteres Apple Watch SE-t pedig 130 ezer forintos indulóáron jegyzik.

Míg Watch fronton felfelé történő nyitásra számíthatunk, addig AirPods tekintetben állítólag lefelé szélesíti majd termékkínálatát a gyártó. Jól értesült források szerint az Apple a közeljövőben egy minden korábbinál olcsóbb TWS (True Wireless Stereo) termékkel kíván előrukkolni, melynek révén a megannyi távol-keleti gyártó által kínált szuperolcsó rivális ellen kíván támadásba lendülni.

Az AirPods Lite néven emlegetett, de valószínűleg ettől eltérő névvel debütáló újdonság árát egyelőre nem tudni, mindenesetre több mint valószínű, hogy nem abszolút értékben, hanem inkább csak Apple tekintetben számít majd olcsónak a könnyen kikövetkeztethető módon aktív zajszűrés nélküli újdonság. 

Míg egyes TWS termékek akár már 10-20 ezer forint magasságában begyűjthetők, addig az Apple jelenlegi legolcsóbb ilyen készüléke a második generációs AirPods, melynek hivatalos listaára 70 ezer forint. A kicsit nagyobb tudású, de még mindig zajszűrő nélküli modernizált kivitel, az AirPods 3 90 ezer forintba kerül, a kiváló zajszűrésre képes és tavaly ősszel piacra dobott AirPods Pro 2 pedig 125 ezer forint kifizetését követően vihető haza.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése