The Imperfects・AppleTV (Netflix)

AlmaBlogger   |   2022.12.19 - 17:25   |   Írta: Ca$h   |   16215
19. dec The Imperfects・AppleTV (Netflix)

Na tessék egy újabb zseniális hősös görbetükör.

Tilda (Morgan Taylor Campbell), Abbi (Rhianna Jagpal) és Juan (Inaki Godoy) szinte egyszerre egy napon éreznek magukon valami megmagyarázhatatlan változást, az egész világuk pillanatok alatt felborul és hiába nyúlnak a titokzatos gyógyszeres dobozhoz, mert az bizony pont ezen a napon fogyott ki mindhármuknak. A közös bennük, hogy gyerekkorukban egy nagyon súlyos betegséggel diagnosztizálták őket, amiket Dr. Alex Sarkov (Rhys Nicholson) akkor még kísérleti stádiumban lévő különleges kezelésével gyógyított és azt mondta nekik, hogy a mellékhatások elkerülése végett jobb ha minden nap bevesznek egyet abból a gyógyszerből amit persze csak ő tud felíni nekik. A fiatalok nem tudnak hát mit tenni, elindulnak hogy személyesen felkeressék az orvost, tekintettel arra, hogy a gyógyszer utánpótlása csak nem akar jönni ...

Manapság nagyon divatos olyan történeteket kitalálni, amik valamilyen szinten kiparodizálják, vagy éppenséggel csak görbetükröt állítanak a szuperhősös történetek elé, amik manapság teljes mértékig uralják a közérdeket. Legalábbis a matek és a számok ezt mutatják, szóval ha ember sikeres akar lenni, akkor nincs mit tenni, ki kell találni valami újat ezen a kategórián belül. Az Imperfects pontosan olyan hatalmas meglepetés volt mint amilyen szinten egyáltalán nem érdekelt, de a Netflix rendületlenül feldobta, hogy hidd el nekem Kováts ez a sorozat bizony tetszeni fog neked, szóval ki vagyok én, hogy ilyen hosszasan ellentmondjak az engem figyelő, mindent látó szubrutinnak. Belevágtam hát és egyszer csak azon vettem észre magam, hogy nem bírom abbahagyni, elég volt csupán egy hétvége arra hogy ledaráljam, szóval gyorsan írok is róla pár sort mielőtt elfelejteném milyen fantasztikusan jóra sikeredett.

Tilda egy sikeres tini rock zenekar énekese, élete csupa móka és kacagás, fellépések és bulik egymás hegyén hátán, van egy szuperjóképű szerelme, legalábbis azt hiszi hogy szerelmes, de ugye mindenki emlékszik még arra milyen érzés volt ezt megélni az ő korukban. Minden szép és jó, egészen addig a pillanatig amíg egy koncert alkalmával borzalmasan éles lesz minden hang a számára, mintha látná vagy érezné a zenét, később kiderül róla, hogy a gyerekkorában végzett kezelés nem meggyógyítani szándékozott őt, hanem egy különleges szérum beadásával titokban szuperhőst csináltak belőle. Képességei alapján egy „Banshee” lett, olyan lény aki képes a hangjával komoly fizikai károkat okozni mind szerves mind pedig szervetlen anyagokban és ez persze nem minden, idővel kiderül hogy ennél sokkal de sokkal többre is képes. Abbi egy igazi okostojás, egész életét arra tette fel, hogy tanuljon, okosodjon, hogy ha eléri a megfelelő kort akkor a legdrágább egyetemre járhasson, pontosan akkor amikor a felvételire menne történik vele a baleset, rájön arra, hogy ha izgul vagy bármilyen érzelmi hatás éri, akkor olyan feromonokat bocsájt ki a testéből aminek következtében a közelében lévő emberek szabályosan halálosan szerelmesek lesznek bele, mindegy hogy fiúk vagy lányok, fiatalok vagy öregek, teljesen mindegy melyik nem iránt érdeklődnek, a vágy hogy a kedvére tegyenek elviselhetetlenül erős lesz, olyannyira hogy az eszüket vesztik tőle, később Abbi rájön arra, hogy ő gyakorlatilag egy „Sucubbus” lett, az egyetlen megoldás arra hogy ne legyen mindenki hulla szerelmes belé ha állandóan valami erős illatosítóval veszi körbe magát. Juan egy végtelenül kedves, joviális és naiv fiatalember, aki boldogan éldegél barátnőjével egy albiban, tanul és mellette képregényeket rajzol amik meglepően sikeresek, veszik mint a cukrot viszont ennek az ideális életnek egy pillanat alatt vége lesz amikor rádöbben arra, hogy időnként szörnyeteggé alakul, „Chupacabra” egyfajta farkasember lesz belőle, ráadásul a legrosszabb fajta ugyanis semmire nem emlékszik abból amit ilyenkor csinál és sajnos Chupi mindig éhes a többit már magatoktól is ki tudjátok találni.

Adott ez a három főszereplő, akik elsőre talán kicsit sablonosnak tűnhetnek, de ahogy haladunk előre a sztoriban ez a véleményünk teljesen meg fog változni, köszönhető ez a tehetséges fiatal színészeknek, a lelkes forgatókönyvíróknak, akik egyik fordulatot dobják az arcunkba a másik után és amikor már megszerettük ezeket a lütyőket, teljesen más szemmel fogjuk nézni a sorozatot. Mint minden drámában és komédiában a hangsúly a karaktereken lesz és a köztük lévő kapcsolatrendszeren, aztán persze egyre jobban bonyolódik minden, kiderül egy csomó váratlan dolog a múltból a végére pedig olyan fordulatot kapunk az arcunkba, hogy csak pislogunk mint hal a szatyorban. Tekintettel arra hogy a sorozat erőssége a karaktereknek alapszik mindenképpen szükségünk lesz legalább egy igazán valamirevaló főgonoszra, ez úgy gondolom Dr. Sarkov lesz aki valójában nem is annyira gonosz, leginkább csak fájdalmasan önző és céltudatos. Az őt alakító színész döbbenetesen tehetséges, bátran ki merem jelenteni, hogy Sarkov lesz talán az első olyan meleg karakter, aki idiótán néz ki, pösze és selypít és mégis valami hihetetlenül eredeti, vicces és hatalmas szövege van, az őt alakító színész egyszerűen zseniális. Persze nem lesz itt teljesen gonosz senki sem, még a morózus Jim Sponson ügynök sem, aki valójában csak a munkáját próbálja végezni, vagy a temperamentumos kissé lélektelennek tűnő Isabel Finch sem, akiről megtudunk majd valamit, amitől le fog esni az állunk.

Az Imperfects ahogyan a nevében is benne van nem tökéletes, de nagyon szórakoztató sorozat, állatira eredeti karakterekkel annak ellenére, hogy valójában sablonosnak kellene lenniük. Pont annyira látványos amennyire kell, néha kicsit véres, kicsit túllő a célon, de pont csak annyira, hogy leessen az állunk, rengeteg meglepetést tartogat a néző számára és valahogy minden egyes résszel egyre csak jobb és jobb lesz. Kell ennél több kérem szépen? Indítsuk ezt a 2022-es őszt (akkor jelent meg) egy igazán nagy meglepetéssel, Hölgyeim és Uraim; Imperfects, avagy a Tökéletlenek.

Update: természetesen ahogy a legtöbb young adults sorozatot ezt a kis ékkövet is elkaszálta a Netflix, köszönhető ez a manapság teljesíthetetlen nézettségi mutatóknak, amiknek kb. lehetetlen megfelelni, viszlát Imperfects, viszlát Warrior Nun és döbbenetes de viszlát Midnight Club, szomorú év ez nekünk sorozat junkieknak ...

 

Szerintünk: 4/5 | IMDb: 6.3 | Rotten Tomatoes: 69% | Metacritic: -
The Imperfects (season 1 | 2022)

Rendezte: Mark Chow, Dennis Heaton, Mathias Herndl, Nimisha Mukerji, Jovanka Vuckovic, Director X
Írta: Kim Garland, Dennis Heaton (alkotó), Shelley Eriksen, Gorrman Leem Kor Adana, Steve Cochrane, Laurie-Anne Smith
Zene: Patric Caird
Szereplők: Italia Ricci, Morgan Taylor Campbell, Rhianna Jagpal, Inaki Godoy, Kyra Zagorsky, Rhys Nicholson, Celina Martin, Rekha Sharma, Junnicia Lagoutin, Ron Selmour

Játékidő: 10x 45perc

 

 

Ha rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Netflix applikáció

>>> The Sandman sorozatkritika

>>> Surface sorozatkritika

>>> The Terminal List sorozatkritika


Kommentek megjelenítése