Apple Original folytatások 2021・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2021.12.27 - 07:00   |   Írta: Ca$h   |   513
27. dec Apple Original folytatások 2021・AppleTV+

Összeszedtünk nektek egy kis csokrot szeretett sorozataink folytatásairól.

Servant (season 2)

2019-ben az AppleTV+ nyitócímek egyike volt M. Night Shyamalan legújabb agymenése a Servant, bevallom egyik nagy kedvencem volt, egészen egyedi, különleges hangulatával teljesen magával ragadott. A zseniális színészi alakításokról nem is beszélve. Az első évadból nem tudhattunk meg túl sok mindent, csak nagyjából körvonalazódott hogy miről is van itt szó tulajdonképpen. A második évad különlegessége, hogy kb. minden eddigi kérdésünkre választ fogunk kapni, de közben olyan sok további kérdésünk lesz amikre természetesen egyáltalán nem kapunk választ, hogy megint úgy fogjuk érezni semmit nem értünk ebből az egészből. Nem tudom meddig lehet ezt a nézőkkel csinálni, csűrni csavarni a történéseket, de egyelőre még működik, sőt a sorozat olyan piszkosul jó, hogy meg merem kockáztatni kétszer jobb mint az első évad volt. A Harry Potterből elhíresült és közben felnőtt Rupert Grint önmagában is elvinné a hátán az egész sorozatot, Julian karaktere hihetetlen, annyira vicces és szánalmas egyszerre, hogy szinte már bátor és hősiesnek is mondható egyben, szóval csak nevezzük embernek. Ugyanez elmondható mindenki másról is, fantasztikus és parádés az színészi társulat, nagyon vékony jégen szambáztak a készítők, sokszor éppen hogy csak nem vicces a sorozat, pedig valójában nem ez lenne a célja szerintem, sokkal inkább a misztikusság, néha horror ami sokszor ijesztő is. A csűrés csavarás, utolsó pillanatban megértünk majd mindent nagymestere ezúttal is mesterit alkotott, bele se merek gondolni milyen lesz a harmadik évad. Szerencsére úgy gondolom az Apple-nél van elég pénz ahhoz, hogy ne a nézettséggel törődjenek, mert valljuk be azért ezzel még nagyon el vannak maradva az AppleTV+ sorozatok, remélem igazam lesz és remélem mindegyik kedvencünk eljut majd a végéhez, nem szeretném ha bármelyiket is elkaszálnák. A Servant volt az első ami megélte a második évadot, közben már elindult a „For All Mandkind” is, ami egészen elképesztő, maradjatok velünk hamarosan erről is írunk pár sort.

Szerintünk: 5/5
Megjelenés: Január 15.
Első évad kritika

 

 

For All Mankind (season2)

A For All Mankind második évadja ékes példája annak amikor valami nagyon jól sikerül, folytatni akarják de olyan magasan van a léc, hogy ezt ritka nehéz megugrani, mégis sikerül. A második évad ütős bevezető jeleneteiből kapunk némi betekintést abba, hogy mi történt az első évad utáni tíz évben, mert igen, egy huszárvágással előre ugrunk  a jövőbe. Főszereplőink megváltoztak, idősebbek lettek, tapasztaltabbak, a Holdon lévő bázis a korábbihoz képest hatalmas, több szobából ál és vagy két tucatnyi embernek ad otthont. Ed Baldwin túltette már magát a szörnyű tragédián, feleségével örökbefogadtak egy kínai kislányt és nagy nagy szeretetben és odafigyeléssel felnevelték őt. Ed élete unalmas, irodai munkát végez miközben felesége egy sikeres kocsmát vezet, sosem beszélték meg igazán a történteket, egyszerűen csak sodródtak az életben és bár a felszínen minden tökéletesnek látszik, Karennel valami nem stimmel, valahogy többet akar, mást mint amilyen élete van. Gordo Stevens és Tracy elváltak, Gordo meghízott, egyedül neveli a fiúkat, míg Tracy hatalmas hírességként tengeti szupersztár életét, állandóan a tévében szerepel, hamarosan újraházasodik. Margo a NASA központ igazgatója lett Ellen pedig a Holdon lévő Jamestown parancsnoka, éppen a leszerelésre készül, nem lesz több útja a Holdra, hazamegy. Minden a legnagyobb rendben van, amikor valami szörnyűség történik, egy borzalmas baleset amit villámgyorsan kezelni kell, a dolgok felgyorsulnak és innentől fogva nem is nagyon lassulnak le. A sorozat teljes fordulatszámon pörög, maximum csak akkor áll le egy kicsit amikor valami drámai dolog történik, lesznek érzelmek, lesznek könnyek, kész érzelmi hullámvasút az egész, az utolsó rész olyan szinten izgalmasra sikeredett hogy komolyan pészmékerre kellett kötni magamat nehogy szívrohamot kapjak. Egészen elképesztő lett a második évad, nem is csoda hogy már a közepe táján aláírták a folytatásra a szerződést. Szóval mindenki megnyugodhat, jön a következő évad. Én már csak azt nem tudom hogyan fogom kibírni addig …

Szerintünk: 5/5
Megjelenés: Február 19.
Első évad kritika

 

 

Mythic Quest (season2)

Az első évad a tavalyi év egyik nagy meglepetése volt a számomra, hiszen a bemutató alapján annyira semmire nem számítottam, hogy mikor el kezdtem nézni alig bírtam abbahagyni. Nagy szerencsémre akkor már kijött szinte az egész évad, szóval a szórakozás garantált volt. Aztán jött a vírus, az élet megváltozott és kijött a sorozathoz egy speciális külön rész, ami a vírussal kapcsolatos volt, azt ki merem jelenteni, hogy egy igazi mestermű volt. Majd a második évad előtt kijött még egy külön rész ami egyfajta epilógusa volt a kövi évadnak, az is olyan jól sikerült, hogy el se tudtam képzelni hogy ezek után gyenge legyen a folytatás. Sajnos csalódnom kellett, mert eléggé gyenguska lett szegény. Gyakorlatilag egy alapkonfliktusra épül az egész ami eleinte jópofa és vicces de a végén nem egy megoldást kapunk hanem egy jól pofáncsapós csattanót, ami mindennek nevezhető csak éppenséggel viccesnek nem. Néha megható, néha vicces, hozza az elvárható minimális színvonalat, de lehet hogy éppen a különkiadások miatt amik nagyon magasra helyzeték a mércét, de összességében csak egy középszerű alkotást kapunk … sajnos. Viszont a CW eredettörténete, annak a folytatása illetve az utolsó rész jó szájízzel enged el minket, egyszeri rajongókat, akik már csak azért imádkozunk hogy legyen ebből még egy harmadik évad. Tényleg lehet egyáltalán? (gondolkozó smiley)

Szerintünk: 3/5
Megjelenés: Május 7.
Első évad kritika

 

 

Home Before Dark (season2)

Hilde Lisko a kis újságíró zseni valós történetein alapuló sztori az első évadban teljesen elvarázsolta az embert. Egyszerre volt bájos, izgalmas, nézhető gyerekek és felnőttek számára is. Igaz Hilde karaktere egy kicsit idegesítő volt, de elég csak belegondolni milyen nehéz lehet az élete egy zseninek akiben mindenki csak a gyereket látja, miközben ő maga belül már felnőttnek érzi magát. Mégis megszerettük őt, ahogyan fantasztikus családját is. Nagyon vártuk a második évadot, ami végre meg is jött, de sajnos valahogy nem sikerült beszippantania úgy ahogyan azt az első évad tette, lassan indul be, a fő történetszál se valami érdekes, a feleségem például már az első rész után abbahagyta, de én hű maradtam az olvasókhoz és tovább néztem. Nagyjából az ötödik rész után kezd érdekes lenni és kezdünk újra ráérezni arra a hangulatra ami miatt az elsőt is megszerettük. Ezúttal próbálják Izzyt is egy kicsit előtérbe helyezni, de az ő vonala ahogyan maga a karakter is borzalmasan idegesítő és unalmas, én értem hogy valamivel meg kellett fogni a tini nézőket is de szerintem még nekik is idegesítő lesz az a szenvedés amit levág a csaj. Ahogyan az manapság lenni szokott az LGBTQ mozgalom ide is elérkezett, beleerőszakolták egy családi történetbe is és biztos vagyok benne hogy ez nagyon sok embernek nem fog tetszeni. Jómagam már megszoktam, kezdek immunis lenni rá, szóval akkor Hölgyeim és Uraim, úgy értem Hello Mindenki, itt a második évad, kicsit közepesen teljesít, a végére beindul és újra érdekes lesz, szóval azért meg lehet nézni, tessék lássék, döntse el mindenki maga!

Szerintünk: 3/5
Megjelenés: Június 11.
Első évad kritika

 

 

Ted Lasso (season2)

Aki AppleTV+ rajongó az már megszokhatta a kategórián felüli magas színvonalat, viszont nézegetve a különböző sorozatjunkie oldalakat azt vesszük észre, hogy nem nagyon ismertek ezek a zseniális történetek. A Ted Lasso viszont megtörte a jeget, számtalan díjat bezsebelt és jelenleg a legnézettebb sorozat a kínálatból, ami nem is csoda hiszen fantasztikus, mindegy honnan nézzük mestermű. Éppen ezért volt egy kicsit ijesztő mikor belevágtam a második évadba hiszen mégis hogyan lehetne megugrani azt a magas színvonalat amit az első évad megalapozott. Hát kérem szépen örömmel jelentem mindenkinek, hogy lehet. A második évad még viccesebb, még meghatóbb, még izgalmasabb mint az első volt és ami a legfontosabb soha életemben nem kaptam még ennyi pozitív energiát mint ettől a sorozattól, pedig nem vagyok egy mambojambo energia guru. Nem is mennék ennél jobban bele, hiszen az már spoileres lenne, egészen egyszerűen csodálatos ez a sorozat, minden értelemben véve, nem nagyon lehet belekötni semmibe, csak így tovább, bízom benne hogy nagyon hosszú életű lesz, mert kell a világnak egy ilyen pozitív üzenet, nagyon de nagyon kell!

Szerintünk: 5/5
Megjelenés: Július 23.
Első évad kritika

 

 

Truth be Told (season2)

Az első évad újdonság volt, eredeti, elképesztően izgalmas, fordulatos ami még az utolsó pillanatban is képes volt egy teljes fordulatot venni, sose tudhattuk pontosan ki a gyilkos, ki a bűnős, hogyan is történtek az események valójában. Ezzel ellentétben a második évad eléggé középszerű képet mutat. Maga a produkció továbbra is profi, az operatőri munka, a rendezés, a zenék, a színészek teljesítménye első osztályú, de valahogy nem képes hozni azt a színvonalat amit joggal elvárhatnánk az első évad után. Persze mindig nehéz egy olyan sorozatnál ahol nem az előző évadot folytatják, hanem minden alakommal megújul a történet, más ügyet rak az előtérbe, más zereplőkkel, lásd mondjuk a nem véletlenül nagyon sikeres „The Sinnert”. Poppy Parnell legújabb kalandja egészen a a gyerekkori barátjáig visszamegy, ezúttal ő fog az előtérbe kerülni, sok mindent megtudunk főszereplőnkről amiket még csak nem is gondoltunk volna, jó érzés újra látni az első évadból a remekül kidolgozott mellékszereplőket. A sorozat erőssége pont ebben rejlik, hogy nagyon jók és szerethetőek a karakterek. De valahogy a fő szál nem elég érdekes, amikor pont annak kéne a legjobbnak lennie. Nem tudom hogy ezek után jön-e még folytatás, én azért adnék még neki egy esélyt, de második alkalommal az igazat megvallva, tehát „Truth be Told”, ez most ide egy kicsit kevés volt.

Szerintünk: 3/5
Megjelenés: Augusztus 20.
Első évad kritika

 

 

See (season2)

Sajnos szinte pontosan ugyanez a helyzet a „See” második évadjával, az első újdonság volt és különleges, elvarázsolta az embert az egyedi történettel, színészi alakításokkal, egészen elképesztő harci jeleneteivel, meg ugye Jason Momoa valahogy nem tud mellényúlni. A vírus miatt túlságosan sokat kellett várni a folytatásra és egyrészt ez pontosan elég volt ahhoz hogy szinte az ég világon semmire nem emlékezzünk, másrészt pedig ezzel a hétről hétre nézéssel valahogy sose leszünk képesek elmerülni a történetben. Pedig minden ott folytatódik ahol abbamaradt, a karakterek továbbra is érdekesek, Jason továbbra is nagyon jó, a két gyereke Kofun és Haniwa továbbra is elképesztően idegesítőek, Dave Bautista mint Edo Voss nagyon jó, bár sajnos nem olyan brutális mint amit joggal elvárhattunk volna egy ex pankrátortól. Sokszor rettenetesen sötét a kép, értem én hogy szinte mindenki vak, de mi a nézők nem vagyunk azok, szóval állatira jó lett volna ha látjuk is mi történik a képernyőn. A harci jelenetek továbbra is nagyon jók de sajnos sokkal de sokkal kevesebb van belőle mint eddig. Folytatása érkezik és én biztos vagyok benne hogy a harmadik évad ennél sokkal jobb lesz. Viszont mindent egybevetve meg kell mondani, hogy az utolsó rész egészen elképesztő, közel negyven perces csatajelenete illetve az utána következő drámai részek konkrétan megmentik a sorozatot. Itt mutatkozik meg a történetben rejlő zsenialitás, szavak nincsenek arra mennyire kreatív, naturalista, hihető és mégis hihetetlen ez a csata. Már ezért nem szabad kihagyni, ez elég volt ahhoz hogy megmentse a színvonalat, szívem szerint három pontot adnék rá, de a vége annyira jó hogy képtelen vagyok ezt tenni vele.

Szerintünk: 4/5
Megjelenés: Augusztus 27.
Első évad kritika

 

 

The Morning Show (season2)

Amilyen erősen nyitott az első évad és amilyen nagy meglepetés volt az év végén akkora csalódás lett a folytatása amit annyira vártunk. Nem mondom hogy rossz, egészen egyszerűen csak az a helyzet vele, hogy valahogy elvesztette az érdeklődésünket. Alig vártuk hogy hogy Jennifer Aniston karaktere Alex és Reese Witherspoon által életre keltett Bradley újra együtt vezesse a műsort, erre valahogy sikerült úgy csűrni csavarni a dolgokat hogy egyrészt az évad felében Jennifer Aniston nem is igazán szerepel. Mondanom sem kell hogy ekkor derül ki mennyire üres és jellegtelen sajnos a sorozat nélküle. Még talán Steve Carrel az aki elviszi a hátán az egészet, illetve Billy Crudup is nagyon jó, de egyikük sem elég jó ahhoz hogy valóban érdekes legyen a történet. Igazi szenvedés volt végigkínlódni az évad első felét amkor végre történik valami érdekes ami miatt már érdemes nézni. Azon voltam hogy nagyon le fogom pontozni ezt az évadot, mert az első olyan magasra helyezte a mércét, hogy hatalmas csalódás volt a folytatás. Szerencsére az évad második fele már elég érdekes ahhoz hogy elérje a közepes osztályzatot. A kérdés már csak az, hogy vajon rájöttek már-e arra, hogy Jennifer Aniston nélkül nem lehet folytatni ezt a sorozatot, illetve akarnak-e még húzni róla egy rókabőrt abban bízva meg lehet még menteni a becsületét ennek az igazán nagyon jól induló és mondanivalókkal teletömött sorozatnak. A második évad sajnos nem sokat tett ehhez, ahogyan a borzalmasan unalmas és erőltetett leszbikus vonalat is annyira fájdalmas volt nézni, hogy majdnem belehaltam az unalomba. Egyébként a filmes csapat hibátlan munkát végzett, remek rendezés, színészek, zenei aláfestés jellemzi az egészet, csak valahogy a sztori nem volt képes megmozgatni, valahol abban reménykedek hogy csak én voltam ezzel így. Nézzük a dolog jó oldalát, ha az évad második feléhez próbálnak igazodni a folytatásban, akkor talán még megmenthető a süllyedő hajó. Hozzátenném azért, hogy az utolsó rész nagyon ütős, hatásos, elgondolkodtató, bárcsak ilyen lett volna végig az egész!

Szerintünk: 3/5
Megjelenés: Szeptember 17.
Első évad kritika

 

 

Remélem tetszett a kis év végi összefoglalónk, az gondolom egyértelmű mindenki számára, hogy az AppleTV+ évről évre egyre csak jobb, a kezdő sorozatokat folytatják, mellette meg hónapról hónapra nő a felhozatal, idővel úgy gondolom, hogy a péntek este már kevés lesz erre a minőségi szórakozásra. Ami nem gond, mi csak örülünk neki, mert az Apple bebizonyította hogy jogos helyet foglalhat el ebben a nagyon erős piacon, megérdemel minden egyes szeletet a tortából, és mi már csak abban bízunk hogy ez a szelet egyre nagyobb és több lesz. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sokkal Boldogabb Új Évet Kívánunk minden kedves olvasónknak! Találkozunk jövőre ugyanitt, sziasztok!


Kommentek megjelenítése