Truth be Told・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2019.12.30 - 08:00   |   Írta: Ca$h   |   6957
30. dec Truth be Told・AppleTV+

Egy tinédzser fiút 19 éve életfogytiglanra ítéltek, lehet ártatlanul?

Warren (Aaron Paul) ügyét édesanyja (Elizabeth Perkins) sose adta fel, kínkeservesen hosszú tizenkilenc év után végre egy olyan videó került a birtokába amiből kiderül, hogy az egyik koronatanú a vallomásfelvétel előtt nem volt biztos magában, fél évvel korábban teljesen mást mondott mint amikor tanúskodott. A póttárgyaláson ott volt Poppy (Octavia Spencer) is, akinek konkrétan ez az ügy indította be virágzó karrierjét. Cikksorozatában egy szörnyetegnek mutatta be Warrent, aki hidegvérrel megölte a szomszéd családfőjét, a nagytiszteletben álló kertvárosi mintaapukát, akinek tökéletes házasságánál már csak iker lányai voltak még tökéletesebbek. Poppy már sokkal bölcsebb fejjel és nem kevés tapasztalattal a háta mögött el kezd kételkedni abban, hogy annak idején jogosan ítélték el ezt a fiatal fiút, úgy dönt tehát, hogy nekikezd egy oknyomozásnak, előássa a csontvázat a sírból és alaposabban beleássa magát az ügybe, hiszen ha Warren tényleg ártatlan akkor bizony ő is komoly szerepet játszott abban hogy oda került ahova.

Warren ahogyan az várható volt nagyon megváltozott az évek során, a túlélés érdekében csatlakozott az Ária Testvérek neonáci szövetségéhez, félelmetesnek tűnik, pontosan annak a szörnyetegnek aminek Poppy annak idején leírta, el is menekül a börtönből képtelen ilyen körülmények között beszélni a fiúval. Beszélve a férjével és húgaival viszont rádöbben arra, hogy mindez csak álca, egy álarc amit Warren a túlélés érdekében vett fel. Újra nekipróbálkozik hát interjút készíteni vele, ezúttal sokkal nagyobb sikerrel jár, de még legmerészebb álmában se képzelte volna milyen erők szabadulnak fel azzal, hogy nyomozni kezd ebben az ügyben. A következmények rá és Warrenre nézve is súlyosak lesznek, de az igazság mindennél fontosabb, az igazságnak minden körülmények között ki kell derülnie.

A Truth Be Told ahogyan azt már az AppleTv+ kínálatában megszokhattuk pénteken jelent meg, négy héttel ezelőtt és persze a jól megszokott három ingyenes résszel együtt. A negyvenöt perces részek bőségesen elegek lesznek arra, hogy megszeressük a főszereplőket, Poppy családja magával ragadó, a köztük lévő összefogás példaértékű. még akkor is ha a körülmények amiből jöttek nem éppen ideálisak. Poppy és kettő húga egészen kicsi korában vesztette el anyjukat, az apa aki egyébként egy motoros banda vezetője volt, ráadásul néger nem éppen egy mintaszülő, kicsi korukban keveset foglalkozott velük, a lányok mégis tiszta szívből szeretik őt, tisztelik és királyként bánnak vele. Poppy magányos farkas, tehetséges újságíró, aki ma már podcastek sugárzásával keresi a kenyerét, jómódú ügyvéd férje tiszta szívből szereti őt és tiszteli, méltó partner legyen szó bármiről, az igazság mindkettejük számára a legfontosabb az életben.

Szépen lassan megismerünk minden szereplőt, kiderül, hogy a mintacsalád nem is volt annyira tökéletes az apa halála után minden tönkrement. Az ikerlányokat alakító Lizzie Caplan alakítása döbbenetes, ez a nő még nagyon sokra fogja vinni a színészkedésben. Aki a napokban fejezte be és velem együtt nézte a Castle Rock második évadját, az pontosan tudja mire képe ez a fiatal nő. Alakítása ezúttal se lesz kevesebb a megszokottnál, ezúttal ráadásul duplaszerepben lesz látható, két teljesen komplett más személyiséget fog alakítani, akiken látszik hogy nem éppen olyan emberek amilyennek mutatják magukat, lehet hogy valójában az lesz a pozitív szereplő aki most negatívak tűnik, én ezen se csodálkoznék. Aaron Paul hozza a tőle elvárható színvonalat, egy pillanatra se fog eszünkbe jutni a Breaking Bad, igaz a nemrég kijött egész éjszakás mozifilmben, a megtört Jessie visszatérése azért sokban hasonlít arra amit most játszik, de ezt most elnézzük neki, pontosan tudjuk mire képes.

A sorozat izgalmas, leszögez minket a tévé elé (vagy éppen ami előtt ülünk) a szereplők komplexek, rengeteg rejtegetni valójuk van, élnek, lélegeznek, emberiek, persze senki se tökéletes. Poppy házassága példaértékű, sokan szeretnének ilyen kapcsolatban élni a párjukkal, de a boldogságot nem adják ingyen ugye, keményen meg kell érte dolgozni. Izgulunk Warrenért, akiről az első pillanattól fogva tudjuk hogy ártatlan, bele gondolni is borzalmas milyen lehetett felnőni a börtönben, tizenkilenc éven keresztül ártatlanul bűnhődni, amikor semmi rosszat nem tettünk. Persze egyelőre még semmi sem biztos, kavarják a szálakat rendesen, így az hatodik rész után se lehet pontosan tudni mi is történt valójában, de az már sejthető, hogy egészen más mint amit a bíróság megállapított. A sorozat tíz részes lesz, biztos vagyok benne hogy rengeteg érdekes dolog fog addig kiderülni és ki tudja milyen végre számíthatunk. Az viszont sejthető, hogy folytatása nem lesz, maximum egy másik ügy amivel ugyancsak Poppy foglalkozik majd. Aki szereti a családi drámákat, az érdekes és izgalmas nyomozásokat az mindenképpen nézzen bele, mert érdemes.

 

Szerintünk: 4/5 | IMDb: 7.5 | Rotten Tomatoes: 31% | Metacritic: 46

Truth be Told (season 1)

Rendezte: sarah Pia anderson, Mikkel Norgaard, Rosemary Rodriguez
Írta: Kathleen Barber
Zene: John Paesano
Szereplők: Lizzie Caplan, Octavia Spencer, Michael Beach, Mekhi Phifer. Aaron Paul

Játékidő: 8x 45perc

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána 4.99$.


Kommentek megjelenítése