40 napos sötétben tesztelték az iPhone 11 Pro-t

Apple Hírek   |   2019.12.29 - 17:25   |   Írta: Kosztalma   |   4494
29. dec 40 napos sötétben tesztelték az iPhone 11 Pro-t

Néhány telefonban már évek óta elérhető volt valamilyen éjszakai mód, de az Apple csak az iPhone 11-gyel hozta el a funkciót. Amos Chapple, profi fotós úgy döntött, hogy teszteli a telefon képességeit.

Ehhez pedig az orosz Murmansk városába utazott, ahol decembertől januárig 40 napig nem kel fel a Nap.

Chapple a PetaPixelnek mesélt sarkköri kalandjairól az Apple legújabb telefonjával, melyből kiderült, hogy abszolút elégedett az éjszakai móddal a Kamera alkalmazásban.

Az iPhone éjszakai módja a számomra leginkább boszorkánysághoz közel álló kamera-technológia. Nem is teljesen értem. 3 másodperces expozíciókat csináltam kézből és mégsem láttam mozgásból adódó elmosódást. Minden képem teljesen éles volt.

De ami még ennél is furcsább, hogy ha volt mozgás a képben, mint például egy sétáló ember vagy hóesés, a kamera valahogyan megfagyasztotta vagy csak egy picit mosta el, miközben világossá tette az egészet hosszú záridővel.

Érdekes még, hogy a telefon érzékeli ha állványon van és akkor normál fényképezőgépként viselkedik. Ilyenkor hosszú záridőnél az emberek és a hó elmosódik és csak paca lesz belőlük. Általában magammal vittem az állványt, de ritkán használtam, miután ezt észrevettem.

Két gondja volt csak az iPhone 11 Pro-val, az egyik a Kamera alkalmazással, mely nem engedi hogy kézzel bekapcsolja az éjszakai módot és magával a kamera hardverével, mely néha a lencse tükröződéseit a képekre engedi.

Ezeket az apróságokat leszámítva azonban nagyon menő képeket tudott készíteni az Apple legújabb telefonjával.

Ide kattintva megnézheted az összeset, szerintem egészen lenyűgözőek.

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: Szifon.com


Kommentek megjelenítése