iPhone 11 Pro vs Canon DSLR kamerateszt [videó]

Tesztek   |   2019.10.30 - 15:20   |   Írta: H.A   |   4643
30. okt iPhone 11 Pro vs Canon DSLR kamerateszt [videó]

Játékkal egybekötött fotós teszt, amiben kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is!

Az elmúlt pár évben nem csak arról szólt a diskurzus egy-egy új iPhone bemutatója után, hogy a piacon megtalálható többi okostelefonhoz képest hol helyezkedik el a benne található kamera, hanem arról is, hogy kik számára képes kiváltani egy rendes fényképezőgépet.

Steve Jobs még 2010-ben, az iPhone 4 bemutatóján utalt rá, hogy a “point and shoot”, tehát az egyszerű fényképezőgépeket szeretnék kiváltani az iPhone-okban található kamerákkal, mára azonban már a digitális tükörreflexes (DSLR) gépek is a terítékre kerültek. Matti Haapoja YouTube-ra feltöltött egy videót, ahol egy Canon DSLR-rel mérte össze a legújabb iPhone-t.

 

 

A videó lényege, hogy egyik oldalt az iPhone 11 Pro-val, másik oldalt pedig egy Canon 1DX Mark II-vel készült képeket nézhetjük meg és el kell döntenünk, hogy melyik fotót melyik eszközzel készítette.

Személy szerint én az öt képből négynél eltaláltam, hogy melyik melyik, egyedül a cikkhez használt képnél tévesztettem. Hozzászólásban írd meg, hogy neked hány sikerült, a szavazásban pedig eldöntheted melyik eszközzel készült képek tetszettek jobban!

 

 

Az összehasonlítás eredménye persze nem az, hogy ki kell dobni a 7500 dolláros fényképezőgéped, ha vettél egy új iPhone-t, hanem sokkal inkább arról, hogy ha már van egy iPhone 11 Pro-d, akkor lehet, hogy nem kell venned mellé.

Jó megvilágítás mellett és szemüveg nélküli alanyok esetén az iPhone 11 Pro képes közel olyan jó képek készítésére, mint egy 3-4x annyiba kerülő fényképezőgép. Vagyis lehet bármennyire is látványosan rossz a portrémód szemüvegeknél vagy zajosabb a kép esténként, az esetek többségében egész sokat lehet spórolni, ha csak egy iPhone-nal fotózol.

Nyilván az igazi profiknak továbbra is szükségük van valódi fényképezőgépre, de egyre több embert tud kiszolgálni a zsebében található telefonja is. 

iPhone 11 Por Árak és Vásárlás a HasznaltAlmán

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése