Az iOS 13 új funkciója valóban növeli az iPhone akksi idejét [videó]

Tesztek   |   2019.10.23 - 08:14   |   Írta: H.A   |   2399
23. okt Az iOS 13 új funkciója valóban növeli az iPhone akksi idejét [videó]

A dark mode nem csak jól néz ki, de igen hasznos is lehet, ha szükséged van egy kis extra akkumulátor-üzemidőre.

A 2017-es iPhone X óta tűkön ülve vártuk, hogy az Apple mikor adja ki végre a sötét módot, hiszen OLED-kijelzőknél a fekete szín egészen máshogy működik.

A PhoneBuff letesztelte, hogy mennyit számít a sötét mód az akkumulátor-üzemidő növelésében és arra jutottak, hogy jelentős különbség van a hagyományos és a sötét mód közt. Nézzük is meg, hogy hogyan mérték ezt meg!

Míg a hagyományos folyadékkristályos (LCD) kijelzőknél a kijelző külön háttérvilágítással rendelkezik, addig az OLED esetén minden képpont leegyszerűsítve saját fénnyel dolgozik. Épp ezért OLED kijelzőkön a fekete pixelek nem fogyasztanak áramot, hiszen gyakorlatilag ki vannak kapcsolva. A sötét mód pedig értelemszerűen jelentősen több feketét tartalmaz, így a kijelzőnek kisebb része világít csak.

 

 

A teszthez két, iOS 13-at futtató iPhone XS-t használtak: az egyik világos, a másik pedig sötét módban volt és ugyanazokat a teszteket futtatták rajtuk. Természetesen a fair küzdelem érdekében a két telefon kijelzőjének fényereje is megegyezett, mindkettő 200 nitre volt belőve.

A különbség egészen lenyűgöző: 7 óra 33 perc használat után a világos módban lévő telefon lemerült, míg a sötét módban lévő akkumulátorában maradt még 30 százaléknyi töltöttség.

Szóval ha szükséged van egy kis extra akkumulátor-üzemidőre, akkor az alacsony töltöttségű mód mellett lehet, hogy érdemes a sötét módot is aktiválnod, hogy telefonod kibírja a napot.

Jelenleg az iPhone-ok közül ez a trükk az iPhone X-nek, iPhone XS-nek és XS Max-nek, illetve a iPhone 11 Pro-nak segít, az iPhone XR és a sima iPhone 11 LCD-kijelzős, így azoknál nem számít a sötét mód.

Amennyiben pedig új iPhone vásárlásán agyalsz nézz körül az oldalunkon és, ha számodra az a legfontosabb, hogy az akkumulátora sose hagyjon cserben, olvasd el ezt a cikkünket a témában: Melyik iPhone-t válasszuk, ha a legjobb akkumulátoridőre van szükségünk?

Gyakrabban fogod használni a sötét módot, tudva, hogy mennyit számít az akkumulátor-üzemidő szempontjából?

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek:

 
Kommentek megjelenítése