Vajon melyik iPhone akkumulátora bírja a legtovább egy feltöltéssel?

Tesztek   |   2019.10.19 - 07:30   |   Írta: H.A   |   8063
19. okt Vajon melyik iPhone akkumulátora bírja a legtovább egy feltöltéssel?

Azt hinnék, hogy a kérdés egyértelmű, de közel sem.

Nemrég egy Twitteres ismerősöm világított rá, hogy nem mindig a legújabb készülék a legjobb megoldás, ha akkumulátor időről van szó, és nem csak az ár szólhat közbe a választásban.

Most, hogy megjelent az iPhone 11, az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max, sokkal érdekesebbé vált az akkumulátor kérdés, mert a Pro készülékek akár 5 órával hosszabb használati időre képesek, mint az iPhone XS-ek. Na de mi van akkor, ha mi nem iPhone XS-ről váltunk, ahogy az Apple gondolja? Akár plusz 4 órára is szert tehetünk már egy iPhone 11 esetén is. Mutatom, miért és hogyan!

Az alábbi táblázatot az anandtech.com készítette, amiben láthatjuk a legtöbb iPhone és még jó pár androidos készülék akkumulátor idejét órában mérve, átlagos böngészés mellett!

A listából rögtön leolvasható, hogy bizony az iPhone 11 Pro Max-szel fogjuk a legtöbb időt eltölteni a világhálón, tehát ha tényleg a maximumra törekszünk, akkor az iPhone-ok közül azt érdemes választani. Persze nem mindenki engedheti meg magának a maximumot, így sokak számára inkább érdekesebb lehet egy iPhone 11 vagy akár egy iPhone 11 Pro. Kezdjük az előbbivel, nézzük meg, mennyivel több akkumulátor időt kapunk az egyes készülékekről váltva, kerekítve!

  • iPhone 7-ről, vagy iPhone 7 Plus-ról váltva iPhone 11-re: közel 5 óra plusz.
  • iPhone 8-ról vagy iPhone 8 Plus-ról váltva iPhone 11-re: közel 2-3 óra plusz.
  • iPhone X-ről váltva iPhone 11-re: közel 4 óra plusz.
  • iPhone XR-ről váltva iPhone 11-re: 1 óra plusz.
  • iPhone XS-ről és XS Max-ről váltva iPhone 11-re: közel 4 óra plusz.

Hoppá! Ez utóbbi hogyan lehet? Miért is kapok az iPhone 11-gyel közel 4 órával több akkumulátor időt az iPhone XS-hez képest? Erre a válasz iPhone XR jobb akkumulátor ideje. Amikor megjelent az iPhone XR is, már akkor többet bírt az OLED-es társainál, mivel sokkal energiatakarékosabb, és nagyobb méretű, ezáltal maga az akkumulátor is nagyobb. Lásd:

  • az iPhone 11 akkumulátor ideje a fenti táblázatban: 14.03
  • az iPhone XR akkumulátor ideje a fenti táblázatban: 12.95
  • az iPhone XS Max akkumulátor ideje a fenti táblázatban: 10.31

Jól látszik, hogy anno, akik az iPhone XR mellett döntöttek, többet bírtak internetezni, telefonálni adott esetben, mint az iPhone XS Max tulajdonosok. Ami azért vicces, mivel olcsóbb volt az iPhone XR az iPhone XS Max-nél, de ugye kisebb is volt. Mi is írtuk anno az iPhone XR teszt cikkünkben, hogy brutális akkumulátor idővel rendelkezik a készülék, ha ez fontos, akkor most is érdemes megfontolni az iPhone 11-et, mert bizony a fenti esetekben sokkal jobb ár/értéket kapunk, ha az akkumulátor a legfontosabb tényező számunkra.

Természetesen megannyi szempont befolyásolhat egy vásárlást, mint például a kamerák száma, esetleg sebesség, a kijelző típusa és persze a mérete.

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése