Három év és repülhet a kukába a méregdrága Samsung [videó]

Tesztek   |   2019.10.07 - 21:21   |   Írta: H.A   |   9413
07. okt Három év és repülhet a kukába a méregdrága Samsung [videó]

A jelek szerint nagy az esély ré, hogy 3 évig bír majd a Galaxy Fold kijelzője!

Öt év, 200 ezer nyitás és csukás – elvileg ezeket vette célul a Samsung akkor, amikor a Galaxy Fold zsanérját tervezte. A koreai techcég ugyanis úgy számolt, hogy legalább ennyit kell majd bírnia a kinyitható telefonjuknak, mielőtt valami félrecsúszna a kihajthatóságért felelős technikában.

És hogy pontosan mennyit is bír a híres, végletekig agyontervezett kijelzőzsanér a való életben? Nos, arra még mindenki kíváncsi, néhányan pedig már neki is ugrottak a tesztelésnek.

A CNET csapata ugyanis bekopogtatott egy termékbiztosításokkal is foglalkozó céghez, hogy kölcsönkérjenek egy tesztgépet, amely egy másodperc alatt majdnem háromszor képes kinyitni és becsukni a Foldot. Ezzel pedig relatív rövid idő alatt tesztelhető a különleges mobil strapabírása. A körülmények persze nem a legvalósabbak, és azt senki sem tudja igazán, hogy az emberi használat, vagy a gépesített hajtogatás az óvatosabb, de ami biztos, hogy a Fold ezúttal alulmaradt a tervezett számokhoz képest.

Öt év helyett három?

A Samsung ugyanis napi száz nyitással és csukással számol, amivel öt év a várható élettartam. A CNET tesztjén a Fold 120 ezer műveletnél elhasalt, hiszen használhatatlanná vált a mobil nagyobbik kijelzője. Ez a koreaiak számításával nem öt, hanem három évnyi használatot enged, mielőtt minden bizonnyal költséges javításra nem szorul a mobil, ha egyáltalán anyagilag megéri menteni a helyzetet.

 

 

Persze érdekesek a számok: jó kérdés, hogy tényleg számításba vehető-e a napi száz elővétel, bár érdemes hozzá tenni, hogy aki ennyiért vásárol mobilt – a Samsung több mint 600 ezer forintot kér egy Foldért –, az bizonyára gyakran nyúl a zsebéhez a kütyüért.

Gyorsuló értékvesztés?

Más mobilok esetében ráadásul az értékcsökkenést a szokásos dolgok szabják meg, mint a külső állapot, vagy esetleg az akkumulátorba töltött ciklusok száma. A Foldnál azonban így minden bizonnyal számításba vehető még egy változó is, mégpedig a kinyitások száma. Az öt évre tervezett kijelzőzsanér csúnyán lenyomhatja egy négy éves mobil használ árát, éppen ezért nem elég, hogy egy drága telefonról beszélünk, hosszabb távú használat esetében az eladási ár miatt is mélyebben kellhet a pénztárcánkba nyúlnunk, hogy egy új eszközre frissíthessünk.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése