Nagy a baj: halasztani kell a Galaxy Fold indulását

Tech Hírek   |   2019.04.22 - 20:07   |   Írta: H.A   |   2514
22. ápr Nagy a baj: halasztani kell a Galaxy Fold indulását

Mégsem érkezik pénteken a Samsung összecsukható csúcsmobilja?

A The Wall Street Journal információi szerint ebben a hónapban már biztosan nem kerül fel a polcokra a Samsung Galaxy Fold. A népszerű lap beszámolója szerint a nagy port kavart, alig két nap alatt használhatatlanná váló hajlítható kijelzők miatt a koreai techcég egyelőre nem teszi elérhetővé a Galaxy Foldot.

A WSJ szerint a Samsungnál egyelőre a rendkívül precíznek bemutatott, rengeteg apró elemből álló zsanérra gyanakodnak, ami meghibásodás esetén néhány ki- és becsukás után „kivégezheti” a nagyobbik kijelzőt. A Samsung egyelőre nem szólalt meg az ügyben, ahogyan hivatalosan azt sem közölték, hogy elhalasztanák a hajlítható kijelzős mobil megjelenését. Amikor kiderült, hogy probléma van a mobilok 7,3 hüvelykes kijelzőjével, a Samsung azt ígérte, hogy a lehető legalaposabban vizsgálják ki az ügyet, ám arról nem beszéltek, hogy tolnának az április 26-ai megjelenésen.

Mindeközben több amerikai áruház is azt jelentette, hogy a Samsung Kínában elhalasztotta a Galaxy Fold indulásának rendezvényét. A koreai gyártó egylőre nem indokolta az időpontváltozást, ám az egyik forrás azt állította, hogy a helyszínnel volt a probléma.

A múlt héten több kritikus is arról kezdett beszélni, hogy a Samsung Galaxy Fold próbamodellljük belső, nagyobbik kijelzője meghibásodott. Hamar kiderült, hogy többen lehúztak egy védőfóliának tűnő réteget a kijelzőről, ami mint kiderült, fontos része a kijelzőnek, és könnyen a panel meghibásodásához vezetnek. Mások azonban nem bántották a fóliát, hanem e nélkül adta meg magát a 7,3 hüvelykes AMOLED megjelenítő.

Mostanra rengeteg YouTuber jelentette, hogy néhány nap alatt megadta magát a Fold kijelzője, és ami még kellemetlenebb, hogy nem találták meg a hiba közös forrását. A Samsung mobilos részlege bizonyára minden tőle telhetőt megtesz, hogy kiderítse, mi a mesterinek tűnt konstrukció hibáka, ám nagyon úgy tűnik, hogy a Galaxy Fold az indulásának botrányától válik majd igazán híressé.

Forrás: HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése