MKBHD idei vak kameratesztjén első körben kiesett az iPhone 11 Pro

Videók   |   2019.12.19 - 10:13   |   Írta: Kosztalma   |   1433
19. dec MKBHD idei vak kameratesztjén első körben kiesett az iPhone 11 Pro

MKBHD összemérte 2019 legnépszerűbb okostelefonjainak kameráit követői segítségével. Azt gondolnánk, hogy az iPhone 11 Pro jó helyezést ért el, de a valóság nem ezt mutatja.

Az összehasonlításban részt vettek a Google Pixel 4, az Apple iPhone 11 Pro, a Samsung Galaxy Note 10, a Google Pixel 3a, a Samsung Galaxy S10E, a OnePlus 7T Pro, a OnePlus 7T, a Huawei Mate 30 Pro, a Huawei P30 Pro, a Xiaomi MiNote 10, a Sony Xperia One, a Redmi K20 Pro, az LG G8X, az Asus AOG Phone 2, az Asus Zenfone X és a Royale Flexpie kamerái.

MKBHD a Twitter és Instagram követőit kérte meg, hogy értékeljék a különböző telefonokkal készített képeket. A csavar a dologban az, hogy a képek mellé nem írta oda, hogy melyik telefonnal készültek, így a szavazók kénytelenek voltak a képek és nem márkahűség alapján dönteni.

Nem ez az első, hogy ilyet csinált volna MKBHD, ugyanis tavaly is összemérte az akkori legnépszerűbb telőkat. Akkor az iPhone XS veszített egy Blackberry ellen és sajnos idén se teljesített jobban az Apple telefonja, ugyanis az iPhone 11 Pro már az első körben kiesett a OnePlus 7T Pro-val történő összehasonlítás során:

Hogy megértsük, mi történt, az összehasonlításhoz használt képre is kell vetnünk egy pillantást:

A K betű az iPhone és az L pedig a OnePlus zászlóshajója. Ahogy látható, az iPhone kicsit hűvösebbre, kékebbre vette a fehéregyensúlyt, emiatt a legtöbb ember a valósághoz közelebb álló OnePlus 7T Pro képet választotta.

A teszt nyertese végül a Samsung Galaxy Note 10+ lett, de ez nem azt jelenti, hogy az rendelkezne a legjobb kamerával, csupán azt, hogy az azzal készült képek fognak a legtöbb embernek tetszeni, ha szerkesztés nélkül megosztjuk őket közösségi oldalakon.

Végeredményre 3 indokot adott MKBHD:

  • a közösségi oldalak tömörítései miatt a világos képek népszerűbbek
  • két kép közül az a népszerűbb, ahol több dolog van fókuszban
  • üvegen keresztül fényképezéskor a telefon hátlapjának színe is befolyásolhatja a végeredményt, így egy rózsaszín hátlapú telefon veszíthet egy ezüst ellen - még ha ugyanaz a kamera is van benne

 

Szerinted melyik okostelefonban van a legjobb kamera?

Forrás: Szifon.com
Kommentek megjelenítése