Kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóról árulkodik az új MacBook Pro

Apple Hírek   |   2019.12.19 - 15:57   |   Írta: Kosztalma   |   1249
19. dec Kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóról árulkodik az új MacBook Pro

A 2019-es 16 colos MacBook Pro nem kapacitív ujjlenyomat-olvasót használ, de mit is jelent ez nekünk?

Az Apple az iPhone 5s óta mindig kapacitív ujjlenyomat-olvasót használt. Az idei 16-os MacBook Pro azonban egy új, optikai olvasóval operál, ami új lehetőségeket teremt a cég biometrikus azonosításaihoz.

A Patently Apple szerint ennek az lehet a következménye, hogy a jövőben kijelző alá is kerülhet az ujjlenyomat-olvasó.

Már az iPhone X megjelenése előtt sejtettük, hogy az ujjlenyomatot le fogja váltani az arcunk, de már az első pletykák óta voltak, akik nem tudták elengedni a Touch ID által nyújtott kényelmet.

Vannak helyzetek, amikor a Face ID hasznosabb és van olyan is, hogy a Touch ID jön jobban. Épp ezért jöhet jól az Apple új ujjlenyomat-olvasója, mely akár egy kijelző alá is beépíthető.

Ez óriási lenne, hiszen a modern iPhone-okon már nem található főgomb, így máshova kell tenni az ujjlenyomat-olvasót és a kijelző logikus új helynek tűnik.

Ráadásul az Apple le is védetett egy szabadalmat, ami a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóról szól:

Ha követed a cég híreit egy ideje, akkor valószínűleg tudod jól, hogy az Apple szeret mindenféle vad ötletet levédetni, de az, hogy a szabadalomban leírt módszert alkalmazzák az új 16 colos MacBook Pro bekapcsológombjába épített ujjlenyomat-olvasóján, némi bizakodásra ad okot.

Te örülnél, ha lenne ujjlenyomat-olvasó az új iPhone-okban is?

Forrás: Szifon.com


Kommentek megjelenítése