The Morning Show・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2020.01.27 - 08:11   |   Írta: Ca$h   |   391
27. jan The Morning Show・AppleTV+

Csonka Pici helyett Jennifer Aniston?

A The Morning Show (TMS) minden idők legsikeresebb és legnézettebb New Yorki reggeli műsora, a Mitch (Steve Carell) és Alex (Jennifer Aniston) közti kémia, az a barátságos, családi hangulat amit minden reggel a nézők elé tárnak imádottá, szupersztárokká tette őket. Egy napon viszont Michet szexuális zaklatással gyanúsítják meg, egyre több bizonyíték igazolja hogy a vád bizony jogos, minden összeomlik, a műsornak támogatnia kell Mitch meghurcolását különben ők is lapátra kerülnek. Elindul hát a mindennapok kemény harca azért, hogy megmentsék a műsort, amikor is a semmiből az Intsagramra kerül egy elkeseredett riporternő őszinte kifakadása. Bradley Jackson (Reese Witherspoon) egyik pillanatról a másikra reflektorfénybe kerül, vajon ő lesz az aki megmentheti a TMS-t? Vajon jó választás ha egy olyan őszinte és tisztaszívű műsorvezető kerül Alex mellé mint ő, ezt csak az idő döntheti el.

A történetet Jay Carson írta, aki többek között a Kártyavárban is munkálkodott, az AppleTv+ elképesztő induló felhozatallal, színészekkel és minőségi sorozatokkal próbálta csábítgatni az embereket. Hiába jött ki kevés sorozattal ha azok olyan minőséget képviselnek, mint a See, a Servant, a Truth be Told vagy éppenséggel a The Morning Show. Szerencsére nem volt időm induláskor belevágni, szóval lehetőségem nyílt arra hogy végig binge-eljem az egészet egy hét alatt. Mondanom sem kel, hogy az élmény letaglózó volt, a jópofa vígjátékként induló sorozat észrevétlenül változik egy hatalmas mondanivalóval bíró, mélységesen mély és elgondolkodtató drámává, hihetetlen színészi játékokkal, az ember azt se tudja kinek drukkoljon, vagy hogy ki a jó és ki a rossz. Csak annyit látunk hogy van egy rakat elképesztően markáns és szerethető karakter, akikkel ha nem is tudunk azonosulni, de pillanatok alatt megszeretjük őket és komolyan el kezdünk izgulni a sorsukért.

Maga a MeToo mozgalom egy olyan dolog ami nagy mértékben felkavarta a közvéleményt és az embereket, hiszen mindvégig sejtettük hogy a média az egy ilyen szakma, de pontosan nem lehetett tudni, hogy a valóságban hogyan is néz ez ki, vagy hogy ki hogyan éli meg, milyen hatással van rá. Ebben a kérdésben nem létezik fekete vagy fehér, ahogyan jó vagy rossz se nagyon, ahogyan mi emberek is ezer és ezer félék vagyunk. Jómagam nem mernék belemenni abba, hogy mi a véleményem erről, de tény hogy a sorozat megnézése előtt egészen mást gondoltam mint amit az utolsó rész után. Bemutatnak nekünk pár olyan nézőpontot, amin érdemes elgondolkodni és kövezzetek meg de én még Mitchet is megértem. Multimilliomos, sármos, sikeres férfiként akit a fél ország imád egészen máshogy álluk hozzá az emberekhez, vagy a szexhez, vagy ahhoz mi jár nekünk, valahogy olyan érzésünk lesz mintha körülöttünk forogna az egész világ, rengeteget torzul a személyiségünk és egy idő után már nem látjuk tisztán a valóságot. Egy dologban biztos vagyok, Mitch nem erőszaktevő, még csak nem is molesztáló, de tény hogy elszaladt vele a ló és nem vett észre olyan alapvető dolgokat, amiket észre kellett volna vennie. Az is lehet látta, csak nem foglalkozott vele, mert a nagy számok törvénye alapján úgy gondolta ezt még megteheti, de kivételek mindig vannak és ha magas a szám akkor még többen lesznek és megkérdőjelezhetetlen, hogy a vádak ellene igaznak bizonyultak. Ez itt most mind csak az én véleményem, nem spoilereztem le semmit, vélhetően mások mást fognak gondolni, hiszen sokan sokat gondolnak, mindenki döntse el maga, tény viszont hogy a sorozat megosztó lesz a nemek között, könnyen lehet parázsvitákat fog okozni, erre érdemes előre felkészülni.

Jennifer Anistont szeretjük, Jennifer Anistont imádjuk, annak ellenére hogy én személy szerint nem tartom igazán jó színésznőnek. Hogy miért? Mert akárhányszor nézem őt, nem tudja velem elhitetni hogy ő nem Rachel a Jóbarátokból, egy jó színésznél ilyen elő se fordulhat. Ő viszont ezt a Rachel karaktert (ami valószínűleg ő maga) a tökéjre fejlesztette, képes Rachelnek ezer arcát megmutatni. Képes egyik pillanatról a másikra tökéletesen meglepni minket, a jelenet elején imádni való, majd fordul egyet és vérfagyasztóan ijesztő lesz, határozott, a törékeny, érzékeny Rachel mivoltát teljesen latba döntve. Az utazás amin végigmehetünk vele egészen elképesztő, hiába nem egy Oscar díjas színésznő, ezt a karakter olyan szinten kifejlesztette, magáévá tette, hogy minden létező díjat csípőből dobnék neki akár részenként is. Viszi a hátán az egészet olyan fantasztikus színészek mellett mint Reese vagy Steve, Billy Cruduppról nem is beszélve akik semmivel sem gyengébbek nála, de Jennifer alakítása lélegzetelállító, merész és kiszámíthatatlan. Alex vitathatatlanul az egyik legérdekesebb karaktere a 2019-es évnek és ha jól tudom pár díjat már be is sikerült zsebelnie miatta. Bravó!

A The Morning Show vitathatatlanul hozza azt az elképesztően magas színvonalat ami az AppleTV+ eddig bemutatott nekünk. Szívem szerint dobnám neki a maximális pontszámot, de a téma meglehetősen kényes, megosztó és nem biztos hogy mindenkinek tetszeni fog, parázs viták szülője lehet, házibulik tönkretevője, szóval amondó vagyok ezt mindenki egyedül nézze meg, döntse el mit gondol róla. Úgy vélem azonban, hogy a Metoo mozgalmat most már szépen lassan el kéne engedni, horogra akadt minden komolyabb ragadozó, meg is érdemlik a büntetést, de nem szabad mindezt túlzásba vinni (ami a túlzott demokráciára igencsak jellemző), mert könnyen lehet hogy ami eddig jogos volt átváltozik valami olyasmivé amit nem szeretnénk életben tartani. Az ilyen és ehhez hasonló sorozattokkal, filmekkel viszont maximálisan egyet értek, igenis tudjuk meg hogyan néz ez ki a valóságban, milyen fokozatai vannak és milyen következményekkel lehet számolni a bűnösöknek.

 

Szerintünk: 4.5/5 | IMDb: 8.4 | Rotten Tomatoes: 63% | Metacritic: 61

The Morning Show (season 1)

Rendezte: Mimi Leder, David Frankel, Kevin Bray
Írta: Jay Carson
Zene: Carter Burwell
Szereplők: Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Billy Crudup, Steve Carell

Játékidő: 10x 60perc

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána 4.99$.
Kommentek megjelenítése