Alkalmazásajánló: ÉletMentő

Alkalmazások - Játékok   |   2020.01.24 - 12:00   |   Írta: Kosztalma   |   3175
24. jan Alkalmazásajánló: ÉletMentő

Az ÉletMentő egy olyan alkalmazás, aminek helyet kell hagyni valahol a főképernyőn, annak ellenére hogy reméljük, soha nem kell majd elindítani.

Az alkalmazást az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány készítette és vészhelyzetben nagyon jól jöhet. Nézzük is meg a tudástárát!

Saját profil

Előre kitöltött egészségügyi adatok, amik megkönnyítik a segélyhívást és a mentők munkáját.

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy fontos adatainkat (például ismert betegség, kezelés, gyógyszerérzékenység, stb.) előre megadhatjuk, így azok egy gombnyomásra a segélyhívással azonos időben megjelennek a mentésirányítóknál. A mentők nem csak a bajbajutott személy tartózkodási helyét, hanem egyebek mellett még telefonjának töltöttségi szintjét is látni fogják, ami a készülék lemerülése esetére hasznos információt jelenthet.

Riasztás

Pontos földrajzi pozíció.

A mentők gyors kiérkezése attól is függhet, hogy lehet-e tudni a beteg pontos földrajzi elhelyezkedését, lokációját. A segélyhívó gombot megnyomva azonnal kapcsolatba tud lépni az Országos Mentőszolgálat mentésirányítóival. Ugyanebben a pillanatban az applikáció egy üzenetet is küld a mentésirányító központnak az Ön adataival, többek között a tartózkodási helyével.

Helymeghatározás

Az applikáció segít, hogy pontosan hol tartózkodik és milyen egészségügyi segítség van az Ön közelében.

A Helyzetmeghatározás funkció megmutatja a GPS által bemért helyzetét, a legközelebbi defibrillátor készüléket, kórházat, rendelőintézetet vagy gyógyszertárat. Az applikáció kijelzi, hogy mi az, amit keres és gyorsan oda is tudja navigálni Önt.

Elsősegély

Elsősegély, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Az elsősegélynyújtás a mentők kiérkezéséig növeli a beteg túlélési és gyógyulási esélyeit. Az ÉletMentő applikáció segítséget és támogatást nyújt interaktív útmutatójával, mely témakörönként szemléleti a legfontosabb lépéseket.

Maga az alkalmazás igényesen kidolgozott és 1-2 apróbb hibától eltekintve tökéletesen működik, ami nem meglepő, mert nem Magyarországon rajtolt először. Az ÉletMentő ugyanis Ausztriában, Szlovákiába és Csehországban már több mint 1 millió letöltéssel rendelkezik és már több mint 40 ezer esetben használták segélykérésre.

Épp ezért az ÉletMentővel Ausztriában és Csehországban bárhol, Szlovákiában pedig korlátozott mértékben tud segélyhívást indítani. Erről az alkalmazás Gyakran ismételt kérdések oldala is tájékoztat, ahonnan az is kiderül, hogy más külföldi országokban is működik a segélyhívás, csak az extra funkciók, mint a segélyhívó üzenet és a pontos tartózkodási hely nem kerülnek elküldésre.

Az ÉletMentő Apple Watch alkalmazással is rendelkezik, ahol szintén viszonylag egyszerű felülettel találkozhatsz:

Az óráról indítható segélyhívás, meghatározhatod a helyzeted és ha elérhető, hegyimentést is kérhetsz. A három oldal közt lapozó gesztussal lehet váltani, ahogy azt az alsó pontokból sejteni lehet.

Jelenleg az ÉletMentők iPhone-on, androidos telefonokon és Apple Watch-on működik, táblagépen vagy számítógépen a telefonos kapcsolat hiánya miatt nem elérhető.

Innen beszerezheted az iPhone-os változatot. Ha pedig az androidos ÉletMentőt keresed, ide bökve juthatsz el a Google Play áruházba.

Forrás: szifon.com


Kommentek megjelenítése