WWDC 2023 - Bemutatták az M2-es Mac Pro-t

Apple Hírek   |   2023.06.05 - 20:55   |   Írta: ARPII   |   19082
05. jún WWDC 2023 - Bemutatták az M2-es Mac Pro-t

Az Apple éves fejlesztői konferenciáján számos szoftveres és hardveres újdonságot mutattak be.

Az Apple június 5-én megtartotta éves fejlesztői konferenciájának, a WWDC-nek nyitónapját, amin számos szoftver, többek között az iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17, WatchOS 10, MacOS Sonoma, illetve a teljesen új visionOS is bemutatkozott.

Ezen felül nem maradtunk hardver nélkül sem, többek között bemutatkozott az M2-es 15"-os MacBook Air, és a Mac Studio. Az estet pedig kétségtelenül elrabolta az Apple Vision Pro, a cég virtuális és kiterjesztett valóság headset-je, amiről itt olvashattok bővebben.

 

 

A Mac Pro az Apple zászlóshajója, ami az asztali gépeket illeti, így itt volt az ideje a váltásnak. Persze erre reflektál az árcímke is, ami akár 6 000 000 Ft fölé is kúszhat. A vasat természetesen az új M2 Ultra processzor hajtja, ami 24 magos CPU-val, akár 76 magos GPU-val, és akár 192GB RAM-mal érkezik, illetve akár 8TB SSD-vel is felszerelhetjük.

A moduláris bővítésről nyolc darab Thunderbolt port, illetve hat PCI hely gondoskodik. CPU teljesítményben háromszor, GPU téren pedig hétszer jobb ez a modell, mint az alap Intel Mac Pro, ami elképesztő, tekintve, hogy már az is egy veszedelmes vas volt.

Apple announces the M2 Ultra with up to 192GB of memory | TechCrunch

 

Ezen felül találunk rajta két HDMI portot, ami akár 8K-s 240Hz-es monitorokat is támogat, duál 10Gb-es Ethernet bemenetet, és egy 32 magos Neural Engine-t a gépi tanulás elősegítéséhez. Emellett vezeték nélkül is hasít, köszönhetően a Wi-Fi 6E-nek, és a Bluetooth 5.3-nak. Természetesen ehhez még szükségünk lesz egy megjelenítőre is, ami akár lehet hat darab Pro Display XDR is, egyébként pedig 22 darab 8K-s ProRes stream-et is elbír a gép, ami több mint elég, bátran mondhatom.

A Maxed Out M2 Ultra Mac Pro Is Surprisingly More Affordable Than Its  Predecessor - Lowyat.NET

 

Ez hát az új M2 Ultra Mac Pro, felfoghatatlanul gyors, és igazán jövőálló, Ti mit gondoltok róla? - Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése