WWDC 2023 - Bemutatták az új Mac Studio-t

Apple Hírek   |   2023.06.05 - 21:53   |   Írta: ARPII   |   10691
05. jún WWDC 2023 - Bemutatták az új Mac Studio-t

Az Apple éves fejlesztői konferenciáján számos szoftveres és hardveres újdonságot mutattak be.

Az Apple június 5-én megtartotta éves fejlesztői konferenciájának, a WWDC-nek nyitónapját, amin számos szoftver, többek között az iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17, WatchOS 10, MacOS Sonoma, illetve a teljesen új visionOS is bemutatkozott.

Ezen felül nem maradtunk hardver nélkül sem, többek között bemutatkozott a Mac Pro, ami végre megkapta a gyártó saját processzorját, valamint az M2-es 15"-os MacBook Air. Az estet pedig kétségtelenül elrabolta az Apple Vision Pro, a cég virtuális és kiterjesztett valóság headset-je, amiről itt olvashattok bővebben.

 

A Mac Studio is egy relatíve új termék, olyannyira, hogy ez a második generációja, ami most már M2 Max processzorral is kapható. Ez a lapka 25%-kal gyorsabb mint az M1 Max, 50% kevesebb idő alatt renderel After Effects-ben, illetve 4x gyorsabb mint a legjobb Intel iMac, ami felfoghatatlan. Itt 12 magos CPU, és 38 magos GPU van jelen, illetve akár 96GB egyesített memória.

Apple Launches M2 Ultra, its Most Powerful Processor Ever | PetaPixel

 

Ezen felül bemutatkozott az M2 Ultra is, ami 5nm-es gyártástechnológiával készül majd, itt tulajdonképpen kettő darabb M2 Max processzort kapunk UltraFusion technológiával összekötve. Emellé jár egy 24 magos CPU, ami 20%-kal jobb mint M1 Ultra elődje, illetve egy 76 magos GPU, ami 30%-kal teljesít szebben.

Apple announces the M2 Ultra with up to 192GB of memory | TechCrunch

 

A rendszer akár 192GB egyesített memóriával is működik, ami 50%-kal több, mint az M1 Ultra esetében, emellett jelen van a 32 magos Neural Engine, és 134 milliárd tranzisztor. Ez összességében 6x gyorsabb, mint a legjobb Intel iMac. Akár hat darab Pro Display XDR monitort is képes működtetni, portok terén hátul pedig négy darab Thunderbolt 4, 10Gb-es ethernet, HDMI, és két USB-A bemenet áll majd rendelkezésünkre, elöl pedig kettő darab USB-C, és egy SD-kártya foglalat.

Apple unveils new Mac Studio and brings Apple silicon to Mac Pro - Apple

 

Ez hát az új M2-es Mac Studio, értelmetlenül gyors, és igazán jövőálló, Ti mit gondoltok róla? - Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalmak:
Kommentek megjelenítése