WWDC 2023 - Bejelentették az új 15 hüvelykes MacBook Air-t

Apple Hírek   |   2023.06.05 - 18:51   |   Írta: Hidasi Ákos   |   24830
05. jún WWDC 2023 - Bejelentették az új 15 hüvelykes MacBook Air-t

Az új Apple készülék az M2-es chippel fog érkezni.

Az Apple bejelentette az új, 15,3 hüvelyk kijelzőméretű MacBook Air modelljét a jelenleg megrendezésre kerülő 2023-mas WWDC-n.

A bejelentés során több alkalommal is a világ legjobb 15 hüvelykes laptopjának nevezett készülék minden jelentős specifikációját összeszedtük ebben a cikkben.

 

Külső tulajdonságok

 

 

Az Apple legújabb MacBook Air laptopja 11.5 mm magas lesz bezárt állapotban, amivel a legvékonyabb 15 hüvelykes laptopnak számít a piacon. A laptop súlya a nevéhez hűen alakult, méretétől függetlenül is csak megközelítőleg 1400 gramm lesz a készülék. A kijelző pedig 500-es fényerőre is képes lesz.

 

Hangszórók

A laptop egy összesen hat hangszóróból álló hangrendszerrel fog érkezni, illetve a Spatial Audio funkció is elérhető lesz a készüléken.

 

Csatlakozók

A laptop egy Jack, két Thunderbolt és egy MagSafe töltő bemenettel fog rendelkezni. Az talán enyhe túlzás az Apple részéről, hogy „Változatos csatlakoztathatóság” -ról beszélnek a laptoppal kapcsolatban, az azonban egyértelmű, hogy nagyjából erre számítottunk

 

Akkumulátor

Az új MacBook Air állítólag akár 18 órát is kibír majd pusztán egyetlen töltés után, ami egy ekkora és ilyen világos kijelző mellett, valamint a laptop ígért teljesítményét figyelembe véve egy lenyűgöző üzemidőnek tűnik.  

 

Chip

A készülék az almás vállalat saját gyártású M2 chip-jével szerelve fog érkezni. Ez tehát azt jelenti, hogy azok a pletykák hamisak voltak, amik egy új, M3-mas chip-pel érkező 15 hüvelykes MacBook Air-ről szóltak. Azonban még így is 12-szer gyorsabb teljesítményre számíthatunk ettől a laptoptól, mint a leggyorsabb Intel-chip-pel szerelt MacBook Air-től, ami egy határozottan jelentős teljesítménybeli ugrásnak számít néhány év leforgása alatt.

 

Az Apple elmondása szerint egy meg nem nevezett versenytárs PC laptopjával összehasonlítva az új MacBook Air kétszer gyorsabb teljesítményt nyújtott, kétszer fényesebb kijelzővel rendelkezik, és még így is 50%-kal több akkumulátor üzemidőt tud felmutatni az Apple laptopja, mint a másik.

 

Árak

A magyar árakra még néhány napot várni kell majd, viszont az amerikai árát már tudjuk a laptopnak, ami egy jó becslési alapot adhat a magyar árakkal kapcsolatban is. Amerikában ennek a laptopnak a kiadását követően a jelenleg piacon lévő MacBoook Air modellek árai a következő módon alakulnak:

 

 

A 13 hüvelykes M1 chippel szerelt MacBook Air modell 999 amerikai dollártól kezdődően lesz megvásárolható, az M2 chippel szerelt 13 hüvelykes MacBook Air 1099 dollártól lesz elérhető, a most bemutatott legnagyobb és legújabb MacBook Air modell pedig 1299 dollártól kezdődően lesz majd kapható.

 

Összefoglalás

 

 

Az Apple most kiadott MacBook Air gépe sok eget rengető újítást nem hozott, az azonban biztos, hogy egy észszerűen árazott, jó specifikációkkal rendelkező, bizonyos értelemben hiánypótló eszközt kaptunk. A Magyarországi árára kíváncsian várunk, természetesen azt is megírjuk majd, amint az elérhetővé válik.

 

Kapcsolódó tartalmak: 




Kommentek megjelenítése