WWDC 2023 - Bemutatták a WatchOS 10-et

Apple Hírek   |   2023.06.05 - 21:17   |   Írta: ARPII   |   22458
05. jún WWDC 2023 - Bemutatták a WatchOS 10-et

Az Apple éves fejlesztői konferenciáján számos szoftveres újdonságot mutattak be.

Az Apple június 5-én megtartotta éves fejlesztői konferenciájának, a WWDC-nek nyitónapját, amin számos szoftver, többek között az iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17, WatchOS 10, MacOS Sonoma, illetve a teljesen új visionOS is bemutatkozott.

Ezen felül nem maradtunk hardver nélkül sem, többek között bemutatkozott a Mac Pro, ami végre megkapta a gyártó saját processzorját, valamint az M2-es 15"-os MacBook Air, és a Mac Studio. Az estet pedig kétségtelenül elrabolta az Apple Vision Pro, a cég virtuális és kiterjesztett valóság headset-je, amiről itt olvashattok bővebben.

 

Az Apple Watch az évek során egy igazán kiforrott termékké nőtte ki magát, nem csoda, hiszen ez idő alatt a világ legnépszerűbb, és legnagyobb darabszámban eladott okosórájává vált. 2023-ra pedig elértünk a 10. operációs rendszer verzióhoz is, ami egy nagy mérföldkő, és méltán támaszt nagy elvárásokat. Egyrészről kicsit csalódás ez a frissítés, ugyanis nem kapunk forradalmian új megoldásokat, de azért van pár hasznos funkció.

 

Widgetek

Sok pletyka nem keringett az interneten ezt illetően, az egy viszont ami igen, be is igazolódott, még pedig az, hogy érkeznek a widgetek Apple Watch-ra is. Ez azonban nem "rondít bele" a gyönyörű számlapunkba, ugyanis a digitális korona lefelé forgatásával hívhatjuk elő a widgetek, hosszan nyomvatartással pedig szerkeszthetjük, illetve hozzáadhatunk további widgeteket, az eddigi repertoárunkhoz.

Számos widget lesz majd elérhető, rendszer szinten, illetve a fejlesztők is készíthetnek majd saját külsős appjukhoz. A repertoárban jelenleg megtalálható például a stopper, aktivitások, zene, részvények, időjárás és még sok más, az okos widget modul pedig intelligensen vált majd nekünk, gépi tanulás alapján.

Apple WWDC 2023: Apple Watch embraces widgets again in watchOS 10 | Engadget

 

Új számlapok

Kettő új számlappal lett gazdagabb a felhozatal, amiből az első a Paletta nevet kapta. Itt három különböző szín dominál, egy minimalista felületen, ami dinamikusan változik. Mickey mellett pedig egy, egészen pontosan kettő másik vidám karaktert is viszont láthatjuk majd a karunkon, Snoopy és Woodstock személyében. Ez egy igazán vidám számlap, ami igencsak interaktív, és a tartalma az időjárásnak, és napszaknak megfelelően dinamikusan változik.

Introducing watchOS 10, a milestone update for Apple Watch - Apple (JO)

 

Sport

Az Apple Watch fő fókuszában az egészségmegörzés, és a sportolás áll, így nem csoda ha idén is kaptunk pár ehhez kapcsolódó újítást. Az egyik legnépszerűbb sport a biciklizés, amit az Apple is pontosan tud, így mostmár az okosóránk támogatja majd a legtöbb Bluetooth-os mérő eszközöket, így egy pontosabbb képet kaphatunk majd, például a sebességünkről is.

Ezen felül pedig Live Activity widgetet is kapott a biciklizés, amit a lezárt képernyőnkön láthatunk, majd ha rábökünk, akkor a legfontosabb információinkat láthatjuk kilistázva, ami élőben frissül, és akár tekerés közben is megfigyelhetjük, hogy éppen miként teljesítünk.

Introducing watchOS 10, a milestone update for Apple Watch - Apple (JO)

 

A biciklizés is népszerű, na de a túrázás, kezdő szinten nem igényel szinte semmilyen felszerelést, így nem csoda, hogy az Apple megpróbált itt is kedveskedni a sport szerelmeseinek. Az iránytű eddig is képes volt jelezni, hogy honnan jöttünk, most viszont már jelöli azt az utolsó helyszínt is, ahol térerő volt pont, így könnyen vissza tudunk oda találni, ha fontos lenne gyorsan elküldeni egy emailt, vagy telefonhívást intézni. Ezen felül az utolsó stabil műholdas alapú segélykérés hívás pontját is jelzi majd az iránytűs térkép, ami ritkán kellhet majd, de akkor viszont nagyon jól fog jönni. Az említett pontokat pedig emelkedés szerint is elkülöníti majd a térkép, így ezzel is tisztában lehetünk majd.

Túra útvonalakat is könyebb lesz majd találni, ezeket pedig nehézség alapján rendszerezi majd az óra, illetve fényképeket is láthatunk majd az egyes utakról, ami igazán hozzátesz majd ehhez az élményhez.

watchOS 10's new hiking features are great, but they won't replace  AllTrails yet

 

Ezek voltak a legújabb Apple Watch újítások szoftveres téren, Nektek melyik volt a kedvencetek? - Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése