Megújul az iMovie

Apple Hírek   |   2022.03.13 - 09:19   |   Írta: Nagy Bence   |   1122
13. márc Megújul az iMovie

A Peek Performance eseményen bejelentették, hogy új funkciókat kap az iMovie, mégis kevesen beszélnek róla.

Az Apple a március 8-i Peek Performance eseményén számos terméket bemutatott: a harmadik generációs iPhone SE-t, az új iPad Air készüléket, egy új Mac készüléket, a csúcsteljesítményű Mac Studio-t, valamint egy új kijelzőt, a Studio Display-t. Továbbá az Apple bemutatta az új M1 Ultra processzorát, és az iPhone 13 széria két új színt kapott. Azonban ez nem minden. 

Bár a sok újdonság miatt könnyű elsiklani felette, de az Apple a Peek Performance eseményen bejelentette azt is, hogy a jövő hónapban frissítések érkeznek az iMovie alkalmazáshoz. Az iMovie egy ingyenes videószerkesztő alkalmazás, amely Mac készülékeken, iPhone-on, iPad-en és még iPod Touch eszközökön is elérhető. 

A következő frissítéssel két új funkció érkezik az applikációhoz: ez a Magic Movie és a Storyboard.

Magic Movie

„A Magic Movie segítségével azonnal stílusos, szerkesztett videókat hozhatsz létre címekkel, átmenetekkel, akár zenével kiegészítve - mindössze néhány kattintással.” Így fogalmaz az Apple az új funkcióról.

A Magic Movie tehát lehetővé teszi, hogy mindössze pár érintéssel vágjunk össze videókat. Ha kiválasztunk pár fotót és videót a Fotók alkalmazásból, a Magic Movie mesterséges intelligencia használatával kiválasztja a felvételek legjobb részeit, és automatikusan elkészíti megszerkesztett, összevágott videót. Az alkotók ezt követően 20 különböző stílus közül választhatják ki a projektjükhöz legjobban illő megjelenést.

Természetesen az automatikusan kiválasztott felvételek listájából átrendezhetünk vagy akár teljes egészében törölhetünk is videókat. Ezzel az új iMovie funkcióval akár másodpercek, percek alatt megvághatunk egy hosszabb videót, anélkül, hogy nekünk kelljen kiválasztani a nyersanyag közül a legjobb részeket, majd azokat össze kelljen vágni. A Magic Movie használatával maximum javítanunk kell majd az automatikusan megszerkesztett videón.

Storyboards

A „Storyboard”-ok már elkészített videósablonokat kínálnak, amelyek végigvezetik az új felhasználókat a szerkesztési folyamaton. Az Apple célja ezzel a funkcióval, hogy a felhasználók „megtanulják a videós történetmesélést, vagy csiszolják a képességeiket”. 20 különböző Storyboard közül választhatunk különböző népszerű műfajok alapján. Az Apple három ilyen műfajt meg is nevez: ez a főzés, a terméktesztek és a tudományos kísérletek.

Az útmutatás érdekében minden egyes Storyboard-hoz tartozik egy lista, amely példákat tartalmaz a felvételek rögzítésére vagy megszervezésére és a különböző 'történetszerkezetek' megtanulására. Az alkotók a Storyboard-videókat a Fotók alkalmazásba menthetik, és könnyen megoszthatják a közösségi médiában vagy az iMessage-en keresztül. 

 

Az iMovie alkalmazás egyébként először 1999-ben jelent meg a Mac készülékekre, majd 2010-ben iPhone-ra, 2011-ben pedig iPad-re is megérkezett. Bárki számára ingyenesen elérhető, aki almás eszközzel rendelkezik, és az Apple professzionális filmszerkesztőjének, a Final Cut Pro-nak  a belépő szintű megfelelőjeként tartják számon. A „nagy testvér” Final Cut Pro egyébként nem olcsó, Magyarországon 99 990 forintba, az USA-ban 299,99 dollárba kerül.

Az új funkciók, a Magic Movie és a Storyboard az Apple szerint egy hónap múlva, áprilisban érkeznek meg. 

 

Forrás: Apple

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése