Bemutatkozott az új harmadik generációs iPhone SE

Apple Hírek   |   2022.03.08 - 19:26   |   Írta: ARPII   |   1520
08. márc Bemutatkozott az új harmadik generációs iPhone SE

Apple A15 processzor és kompakt iPhone 8 dizájn.

Az Apple március 8-án tartott „Peek Performance” eseményén számos hardvert bemutatott, többek között két új iPhone 13 Pro széria kivitelt, az új harmadik generációs iPhone SE-t, az új M1-es iPad Air-t, a Mac Studio-t, és a Studio Display-t, illetve egy új processzort, M1 Ultra néven, valamint szó esett még az Apple TV+ szolgáltatás kimagasló eredményeiről is.

 

Az iPhone SE harmadik generációjának két nagy újítása van, melyből az egyik, a legfrisebb iPhone 13 szériában is használt A15-ös processzor. Ez elképesztő teljesítménnyel ruházza fel ezt a mobilt, ami bizonyára 5 év múlva is egy olyant telefon lesz, ami hasít majd. 6 magos CPU-val, és 4 magos GPU-val szerelték, így 1,8x gyorsabb mint az iPhone 8, a 16 magos Neural Engine pedig 26x múlja felül.

 

A borításunk üveg, és alumínium, minőségien, ahogyan azt már megszokhattuk. Színek terén három különböző kivitel közül választhatunk: éjfekete, csillagfény, és (PORDUCT) RED. Emellett maradt az iPhone 8 dizájn, vastag kávákkal alul és felül egyaránt, ami a Touch ID szerelmeseinek ugyan egy öröm hír lehet, hiszen ez az utolsó iPhone, amit ilyen előlapi ujjlenyomatolvasóval szereltek.

 

Persze nem csak piacvezető dolgokat pakoltak az Apple belépő szintű telefonjába, hiszen úgy nem lehetne ilyen olcsó. Sajnos a kijelzőnk egy 4,7 colos 720p alatti felbontású Retina HD LCD panel, ami meglehetősen elmaradott, hiszen ilyen áron, sőt még alatta is elvárás már az Amoled.

 

Ami viszont már kevésbé gyakori ebben a kategóriában, az a vízállóság, ezt viszont megkapta az új iPhone SE, egészen pontosan az IP67-es tanúsítványt. Ez azt jelenti, hogy akár 1 méter mélyre is merülhetünk vele, legfeljebb 30 percen keresztül. Emellett a legkeményebb üveg is ott virít az elő- illetve hátlapján, ami ugyan az, mint az iPhone 13 és iPhone 13 Pro párosban. Továbbá azt is érdemes kiemelni, hogy már az akkumulátorunk is jóval tovább bírja majd, ami mindig egy örvendetes hír.

 

Kamera téren maradt az egy szenzorunk, ami a korábbi 7 helyett most már 12MP-es, az Apple pedig mindig kihozza a legtöbbet a kameráiból, ez pedig most sem volt másképp. Az egyetlen szenzor ellenére ugyanúgy élvezhetjük a portré módot, ennek elérésében pedig segít az A15-ös lapka, és a gondosan megtervezett szoftver is.

 

Ami az árazást illeti, az új iPhone SE három különböző tárhely opcióval lesz kapható, a 64GB-os belépő modell 194 990 Ft-ba kerül majd, míg a 128GB-os 214 990 Ft-ba, a 256GB-os pedig 254 990 Ft-ba. Az előrendelés március 11-én 14 órakor indul, 18-án pedig már kézben is tarthatjuk az új iPhone SE-nket.

 

Nektek hogy tetszik az új iPhone SE, inkább ezt vennétek, vagy egy kicsivel drágább iPhone 11-et?

Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése