Ma este debütálnak az Apple legfrissebb újdonságai

Almás Pletykák   |   2022.03.08 - 09:00   |   Írta: L Ferenc   |   817
08. márc Ma este debütálnak az Apple legfrissebb újdonságai

Lássuk, hogy pontosan milyen új termékekre lehet számítani!

Az Apple a mai napon, vagyis a nemzetközi nőnapon tartja meg termékbejelentő rendezvényét, melyre itthoni idő szerint este 7 órakor kerül majd sor. Az eseményen várhatóan több újdonságról is le fog hullani a lepel, mi pedig most gyorsan jövünk az ezekkel kapcsolatos legfrissebb pletykákkal.

Az Apple ügyekben mindig kiválóan értesült Ming-Chi Kuo szerint az egyik legfontosabb újdonság egyértelműen az iPhone SE lesz, mely a két évvel ezelőtt debütált elődjét fogja váltani. A várhatóan iPhone SE+ 5G néven támadó újdonság háromféle memóriakapacitással és szintén háromféle színben lesz kapható. Az alapmodellben 64 GB, a középső verzióban 128 GB, a csúcsmodellben pedig 256 GB flashmemória figyel, a színválaszték pedig így fog kinézni: fekete, fehér és piros.

A design várhatóan nem igazán fog változni, a motorháztető alatt azonban egy nagyteljesítményű A15 Bionic chipset rejtőzik, és persze a teljes körű, vagyis mmWave és sub-6 GHz 5G támogatást is megkapjuk. A piaci elemző úgy tudja, hogy az új SE sorozatgyártása hamarosan meg fog kezdődni, és amennyiben minden jól megy, akkor az idei évben összesen mintegy 25-30 millió példányt adnak majd el belőle. 

A továbbfejlesztett kamerájú készülék árával kapcsolatban megoszlanak a vélemények, vannak akik 299 dollárra csökkentett alapárral számolnak, mások szerint marad a 399 dolláros összeg. Ezenkívül jó esély van arra, hogy a jelenleg is kapható 2020-as iPhone SE egy darabig még a kínálatban marad, az ára pedig 199 dollárra olvad. 

Az iPad Air aktuális generációja sem mondható valami frissnek, hiszen az iPhone SE-hez hasonlóan még 2020-ban debütált. Az ötödik generációs modell várhatóan ma este fog bemutatkozni és előreláthatólag A15 Bionic chipkészlettel, valamint 5G támogatással veszi majd célkeresztbe a vásárlókat. A kettő helyett négy hangszórós új iPad Air állítólag az iPhone 13 főkameráját és nagylátószögű modulját fogja felvonultatni. 

Ugyancsak jó esély van arra, hogy az Apple az új Mac minit is le fogja leplezni ma este. Ebben várhatóan M1 Pro processzor kap helyet és nem kizárt, hogy egy M1 Max-alapú verzió is fel fog tűnni a kínálatban. Jó hír továbbá, hogy állítólag új csatlakozó aljzatokat is kapunk majd az új Mac minin. 

Elképzelhető, de messze nem biztos, hogy az amerikai gyártó az új M2-es processzort is be fogja ma mutatni. A négy nagyteljesítményű és négy hatékony működésű maggal felvértezett újdonság a várakozások szerint gyorsabb lesz az M1-nél, de nem lesz akkora teljesítményű, mint az M1 Pro és az M1 Max. Az M2 elsők között az új 13 colos MacBook Próban válhat elérhetővé, mely a jelenlegi 14 és 16 colos modellek alá fog érkezni. A 13 colos masina állítólag touch-bar, miniLED és ProMotion nélkül fog érkezni. Az M2 várhatóan az új MacBook Airbe is bekerül majd, mely újdonság külseje állítólag az iMac 24 designjához fog hasonlítani. 

Nem kizárt, hogy ma este egy elérhető árú, nem miniLED-es új 27 colos képátlójú monitorról, egy M1 Pro vagy M1 Max chipes új iMacről, illetve egy minden korábbinál gyorsabb processzoros iMac Próról is le fog hullanni a lepel. Lényeg a lényeg: a legbiztosabbnak az új iPhone SE, az új iPad Air és az új Mac mini érkezése tűnik. 

Kapcsolódó cikkek:
A csúcs iPhone simán veri kijelzőben az S22 Ultrát
Szuperolcsó lehet az új iPhone SE
Hamarosan jönnek az új Macek


Kommentek megjelenítése