Szuperolcsó lehet az új iPhone SE

Almás Pletykák   |   2022.02.28 - 14:47   |   Írta: L Ferenc   |   1421
28. feb Szuperolcsó lehet az új iPhone SE

A jövő héten várhatóan minden részletre fény fog derülni.

Az Apple 2016-ban dobta piacra az eredeti iPhone SE-t, mellyel azoknak a vásárlóknak kívánt kedvezni, akik kompakt méretben szerettek volna vásárolni egy belül csúcskategóriás hardverű új okostelefont. A készülék hatalmas siker lett, de az utódjára igen sokat kellett várni: a második generációs SE csak 2020 tavaszán tűnt fel a színen és azóta is kapható.

Az elmúlt hetekben-hónapokban rengeteg pletykát lehetett hallani az SE termékvonal megújításáról, és most friss információ morzsák érkeztek a témával kapcsolatban. És ezek bizony jó hírek, ugyanis azzal kapcsolatosak, hogy a sokak által várva várt készülék olcsóbb lesz az elődjénél.

John Donovan piaci elemző úgy tudja, hogy a készülék várhatóan 299 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 100 ezer forintos áron fog nyitni az Egyesült Államokban. Vagyis 100 dollárral olcsóbban, mint a 2020-as nekifutás, melynek árcéduláján minimum 399 dolláros (133 ezer forint) összeg olvasható. 

Egy másik elemző, Daniel Ives úgy gondolja, hogy az Apple várhatóan változatlanul 399 dolláros alapáron kezdi meg az új kompakt iPhone forgalmazását, de ő sem zárja ki, hogy az amerikai vállalat idén a korábbinál kedvezőbb áron dobja majd piacra az új SE-t.

Az előreláthatólag iPhone SE+ 5G néven támadó és könnyen kikövetkeztethetően immár teljes 5G támogatást élvező készülék hivatalos leleplezésére minden valószínűség szerint március 8-án, vagyis a nemzetközi nőnapon, jövő hét kedden kerül majd sor. Pletykák szerint a külső vajmi keveset fog változni, ami egyeseket elriaszthat a vásárlástól. Még pedig elsősorban azért, mert az aktuális iPhone SE már 2020-ban sem számított valami divatos megjelenésű készüléknek, hiszen esetében lényegében egy ráncfelvarrt iPhone 8-hoz van szerencsénk. Utóbbi mobilt pedig konkrétan 2017-ben dobta piacra az Apple. 

A kijelző sem fog növekedni, vagyis marad a jó öreg 4,7 colos képátlójú LCD panel, amivel persze önmagában véve talán még nem is lenne probléma, de talán a vaskos kávákat 2022-re illene már egy kicsit elvékonyítani. Teljesen új SE-t előreláthatólag csak 2023-ban vagy 2024-ben ad majd ki az Apple, ekkor érkezhet az 5,4 colos vadonatúj modell, melyben már nem LCD, hanem állítólag OLED panel lesz.

Az aktuális iPhone SE 64 GB-os alapmodelljéért listaáron ma 175 ezer forintot kérnek el Magyarországon, a kétszer ekkora belső tárhelyű változat árcéduláján pedig 195 ezer forintos összeg van feltüntetve. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése