Jelentős frissítéseket hozhat az Apple Watch Series 8

Almás Pletykák   |   2022.03.01 - 07:19   |   Írta: Nagy Bence   |   6198
01. márc Jelentős frissítéseket hozhat az Apple Watch Series 8

Egyes elemzők szerint a 2022-es Apple Watch készülékek komoly újdonságokkal fognak megérkezni.

Az Apple Watch Series 7 jelentős változást jelentett az óra külső megjelenésében. Az új Apple Watch elődjeihez képest nagyobb (41 mm-es és 45 mm-es) méretekkel és a korábbinál is kisebb kijelzőkeretekkel érkezett meg 2021 októberében. Most a Bloomberg új jelentése szerint 2022 lehet "az Apple Watch történetének legnagyobb éve az eredeti modell bemutatása óta", az Apple Watch Series 8 újdonságai, az új funkciók és még sok más miatt. Ráadásul a pletykák szerint az egyre lassabb és elavultabb Apple Watch Series 3 forgalmazásának ebben az évben véget vethet az Apple. 

 

Apple Watch Series 8, Apple Watch SE, és még sok más

A Power On hírlevél legújabb kiadásában Mark Gurman, a Bloomberg újságírója megerősítette a korábbi pletykákat, miszerint az Apple idén valószínűleg három új Apple Watch modellt mutat be. Ezek az állítólagos modellek a következők:

  • Apple Watch Series 8
  • Egy frissített Apple Watch SE
  • Egy "extrém sportokhoz tervezett Apple Watch”

Mark Gurman azt is elmondta, hogy a kezdeti hírek ellenére ő idén még nem számít “új, jelentős egészségügyi szenzorokra" az Apple Watch következő modelljében. Bár az nem kizárt, hogy az Apple végre legalább a testhőmérséklet mérés funkcióval bővíti az óra funkcióinak sorát. A változások, amelyekre állítólag számíthatunk, "jelentős frissítéseket tartalmaznak az aktivitáskövetésben”. Emellett az elemző szerint a legújabb Apple Watch teljesítménye is javulni fog. Ez nem lenne meglepő, hiszen a Series 7 szinte csak külső, dizájnbeli változást hozott, az óra hardvere nem igazán fejlődött.

Emellett a pletykák szerint egy nagyon érdekes funkció érkezhet az Apple Watch Series 8-ba. Az Apple dolgozik egy autóbaleset érzékelő funkción az iPhone és az Apple Watch számára, amely még ebben az évben jelenhet meg. A funkció valószínűleg gyorsulásmérőt és hasonló szenzorokat használ majd arra, hogy észlelje az autóbaleseteket, amikor azok bekövetkeznek.

Ezt követően, ha az iPhone vagy az Apple Watch készülékünk autóbalesetet észlelne, automatikusan tárcsázná a segélyszolgálatot, hogy segítséget kérjen. Mivel a pletykák szerint új funkciót 2022-ben mutatja be az Apple, valószínűleg mind az iPhone 14-es modellek, mind az új Apple Watch Series 8 készülékek rendelkezni fognak ezzel az újdonsággal. Egyébként ez a már meglévő és hatékonyan működő Apple Watch és iPhone modellekben lévő Fall Detection funkció bővítése lehet.

Nyugdíjba megy az Apple Watch Series 3?

Végül Gurman azt is megjegyzi, hogy 2022 lehet az az év, amikor a sokak által szidott Apple Watch Series 3 megszűnik. Az évek során Apple Watch Series 3 egyre jobban veszíti el a vonzóságát.

Az Apple hivatalos oldalán jelenleg 4 órát vásárolhatunk meg: az Apple Watch Series 7-t, a nem sokban különböző Apple Watch Nike-t, az Apple Watch SE-t, és meglepő módon a 2017-ben bemutatott Apple Watch Series 3-t.

Amikor az Apple Watch Series 3 bemutatásra került, egy régóta várt funkciót hozott: először voltunk képesek iPhone nélkül telefonhívásokat fogadni és kezdeményezni. A Series 3-t az S3 chip működteti, amely 70%-kal gyorsabb, mint a Series 2-ben található S2 chip. Bár ezek akkoriban nagyszerű fejlesztések voltak, az Apple Watch Series 3 szeptemberben 5 éves lesz és ez a jelenlegi funkciókon is meglátszik. Továbbá fontos megjegyezni, hogy manapság szinte lehetetlenné vált az új watchOS frissítések telepítése a Series 3-ra nehézségek nélkül.

 

Így fogalmazott tehát Mark Gurman, a Bloomberg újságírója: 

„Szerintem ez az év lesz a legnagyobb az Apple Watch történetében az eredeti modell óta. Három új modellre számítok idén ősszel: egy Apple Watch Series 8-ra, egy Apple Watch SE-re és egy extrém sportokhoz tervezett Apple Watch-ra. Idén nem számítanék jelentős új egészségügyi szenzorokra, leszámítva a sokat emlegetett testhőmérséklet mérés funkció esetleges beépítését. De az aktivitáskövetés és a gyorsabb chipek terén is jelentős frissítéseket várok. Emellett az Apple Watch Series 3 talán végre nyugdíjba vonul.”

Kíváncsian várjuk mi fog ténylegesen megvalósulni ezekből a pletykákból!

 

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése