The One・AppleTV (Netflix)

AlmaBlogger   |   2022.02.28 - 08:43   |   Írta: Ca$h   |   840
28. feb The One・AppleTV (Netflix)

Ha pontosan tudhatnád ki az igazi élnél a lehetőséggel?

A történet meglehetősen hatásosan nyit, Rebecca Webb (Hannah Ware) a multimilliárdos cég CEO-ja kint áll a színpadon és több ezer ember előtt mondja, hogy „Van egy titkom amit meg szeretnék osztani Önökkel.” Az előadás arról szól, hogy Rebecca és genetikus tudóstársai megtalálták a módszerét annak hogyan lehet csupán egy hajszál segítségével megtalálni azt az embert, aki genetikailag tökéletesen megfelel a számunkra, úgymond Ő az igazi. A módszer hibátlanul működik, már több tízmillióan megtalálták a párjukat és boldogan élnek amíg meg nem halnak. Ez mind szép és jó, csak éppenséggel ugye rengeteg házasság és párkapcsolat megy tönkre, mert az emberek megtalálják úgymond az igazi párjukat, aki az esetek többségében nem az akivel évek óta együtt élnek és ha mindez nem lenne elég akkor még egy csontváz is előkerül a szekrényből, pontosabban mondva a folyó medréből, egy régi barát, akiről már régen azt hitték eltűnt.

A The One avagy a Nagy Ő egy nagyon érdekes kérdést vet fel az emberben. Vajon mit is jelent az igazi? Az akivel le tudunk élni egy életet veszekedés nélkül? Az aki eltűri a hülyeségeinket vagy éppenséggel képes alkalmazkodni hozzájuk? Vagy pedig az egyetlen ember aki genetikailag tökéletesen passzol hozzánk olyannyira, hogy ha véletlenül összefutunk vele valahol úgy érezzük mintha ismernénk valahonnan, rögtön beszédbe tudunk vele elegyedni és órákig akár napokig be nem áll a szánk, pedig lehet éppenséggel nem is vagyunk azok a beszédes fajta, arról nem is beszélve, hogy mind az illata, a bőre tapintása, ahogy hozzánk ér olyan szinten vonzóvá teszi őt szexuálisan, hogy egész egyszerűen képtelen vagyunk neki ellenállni. Vannak emberek, akik találkoztak már ilyennel vagy csak hasonlóval, erre mondják talán azt, hogy szerelem első látásra. Tény viszont, hogy még a legszebb szerelmek is általában csúnya véget érnek miután a szerelem kihűl és nem marad más csak a szürke, hideg és rideg valóság.

Rebecca receptje viszont nem ezt ígéri, ő a tökéletes szerelmet adja mely örökké tart, amíg a halál el nem választ, hiszen az általa és tudós társa James (Dimitri Leonidas) által felfedezett módszer több szimpla vonzalomnál vagy kémiai reakciónál. Az eredetileg hangyáknál felfedezett, majd embereken is letesztelt genetikai találmány sokkal több ennél, aki nem hiszi annak egyszerűen csak ki kell próbálnia. De persze nem minden fenékig tejfel, a sikernek ára van, Rebecca és James súlyos árat fizetett azért hogy ilyen sikeresek legyenek, történt valami szörnyűség a közelmúltban, amit megpróbáltak elfelejteni, de most a rendőrség újra elővette az ügyet, egy régi közös barátjuk Ben (Amir El-Masry) holtestét találja meg a rendőrség és újra el kezdenek nyomozni az ügyben. A nyomok természetesen a sikerpároshoz vezetnek, a biznisz megdőlni látszik, nem tenne túl jót a közös érdeknek egy ilyen ügy, főleg akkor nem ha kiderül hogy gyilkosságról van szó.

A történtben időnként visszatekintünk a közelmúltba, nagyjából két évvel azelőttre, láthatjuk mennyire más volt még akkor Rebecca, láthatjuk hogy valójában ő volt az első ember akin letesztelték a módszert, Tenerifén találta meg az igazit, az egyszerű szörfös bártender Matheus (Albano Jerónimo) személyében, aki egyszerű és kedves életét élve öccsével Fabioval (Migue Amorim). minden úgy történt ahogy történnie kellett, működött a kémia, működtek a gének, a vonzalom és annak ereje döbbenetes volt. Az alapvetően tárgyilagos és abszolút józan Rebecca teljesen elvesztette a kontrollt, a fonalat, képtelen volt ellenállni a párjának, de valójában nem is akart, úgy volt vele hogy itt marad és boldogan élnek míg meg nem halnak. De ahogyan az lenni szokott az élet közbeszólt és egy hatalmas éket vert a boldogságukba.

Nem mondanám a The One-t egy igazán minőségi vagy jó sorozatnak, de valahogy az angolok képesek még egy ilyen témából is kihozni a maximumot. Nem túl eredeti a forgatókönyv, nem túl jók a színészek sem, de mégis hozza azt az atombiztos közepes szintet amit elvárhatunk egy új Netflix sorozattól. Számomra Rebecca története és amúgy az egész karaktere teljes mértékig érdektelen volt, ebből a vonalból csak Matheus és testvérének Fabionak a sztorija érdekelt, ők érdekes karakterek voltak és a színészek is nagyon szimpatikusak voltak, de a jégkirálynő Rebecca nem nagyon tudott érdekelni, együtt érezni vele meg végképpen nem tudtam. Hannah (Lois Chimimba) és Mark (Eric Kofi-Abrefa) házassága viszont nagyon érdekelt, remek példa volt arra mit tesz egy ilyen revolúcionális találmány egy valójában hibátlan házassággal. Bemutatja hogy az ember csak akkor folyamodjon ehhez a módszerhez ha nagyon de nagyon boldogtalan és valójában válni akar, mert ha csak javítani akarna a dolgokon akkor sajnos csak nagyon visszafele fog elsülni minden. Drukkoltam nekik és bár nem jutunk a történet végére, hiszen erőteljesen érezni lehetett, hogy folytatni akarták még, én a fejemben elképzetem nagyjából mi fog velük történni.

A történet erősen zár, odatették magukat rendesen, látszik hogy nagyon folytatni akarták, de úgy néz ki kapott egy szép nagy kaszát. Amit kicsit furának tartok, mert sokan látták és sokan szerették is, persze az is lehet hogy a legtöbben úgy voltak vele mint én, hogy jó volt, szép volt, de semmi különös. Valahogy olyan közepes minden téren, mégis szórakoztat és nagyon nehéz abbahagyni. Egynek jó, többnek nem nagyon, szóval olyan sokat ne várjunk tőle és akkor élvezni fogjuk.

 

Szerintünk: 3/5 | IMDb: 6.6 | Rotten Tomatoes: 40% | Metacritic: 49
The One (season 1 | 2021 -)

Rendezte: Jeremy Lovering, Catherine Morshead, Brady Hood
Írta: Jhn Marrs, Howard Overman
Zene: Ian Arber, Dave Rowntree
Szereplők: Hannah Ware, Dimitri Leonidas, Diarmaid Murtagh, Zoe Tapper, Lois Chimimba, Eric Kofi-Abrefa, Jana Pérez, Stephen Campbell Moore, Gregg Chillin, Albano Jerónimo, Pallavi Sharda, Amir El-Masry

Játékidő: 8x 45perc

 

Ha rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Netflix applikáció

>>> Szép új világ sorozatkritika

>>> Swan Song filmkritika

>>> Yellowstone sorozatkritika




Kommentek megjelenítése