Az Android 13-ban megjelenhet egy funkció, ami évek óta elérhető iPhone és Samsung telefonokon

Tech Hírek   |   2022.03.07 - 17:39   |   Írta: H.A   |   842
07. márc Az Android 13-ban megjelenhet egy funkció, ami évek óta elérhető iPhone és Samsung telefonokon

Már javában készül az Android 13, és ahogyan azt megszokhattuk, a Google elég nagy késéssel vezet be bizonyos funkciókat, amelyek már rég megtalálhatók más gyártók készülékein. Az egyik nemrég lebukott ilyen újítás az állítható LED világítás.

A legtöbb Android rendszerű mobilon csak ki- és bekapcsolni tudjuk a LED világítást (zseblámpa funkció), azonban bizonyos Samsung készülékeken, illetve az Apple telefonjain már jó ideje állítani is lehet a fény erősségét.

 

A telefonok LED lámpája általában elég erős, ez sötétben akár zavaró is lehet, amikor csak egy kis irányfényre lenne szükségünk éjszaka. Ilyenkor hasznos lehet a fényerő állítási lehetőség, amit a Google a tervek szerint elérhetővé tesz az Android 13-ban.

Egy fejlesztő buktatta le az új API-t, ami a fényerő beállítását is lehetővé teszi, szemben a korábbi egyszerű ki- és bekapcsolással, így nem csak maximális erővel fogjuk tudni használni a zseblámpa funkciót. Hogy pontosan mely készülékek kapják meg ezt az opciót, azt egyelőre nem tudni, de a gyári Android 13-ban jó eséllyel benne lesz. Innentől már csak azon múlik a dolog, hogy a gyártók is átveszik-e.

Fontos azonban megemlíteni, hogy némelyik készülék LED villanója hardveresen nem alkalmas a fényerő állításra, így nem minden esetben lehet frissítés útján elérhetővé tenni a funkciót.

Forrás: Napidroid


Kommentek megjelenítése