Bemutatkozott az új M1-es iPad Air

Apple Hírek   |   2022.03.08 - 19:51   |   Írta: ARPII   |   1204
08. márc Bemutatkozott az új M1-es iPad Air

M1-es processzor, és új színek.

Az Apple március 8-án tartott „Peek Performance” eseményén számos hardvert bemutatott, többek között két új iPhone 13 Pro széria kivitelt, az új harmadik generációs iPhone SE-t, az új M1-es iPad Air-t, a Mac Studio-t, és a Studio Display-t, illetve egy új processzort, M1 Ultra néven, valamint szó esett még az Apple TV+ szolgáltatás kimagasló eredményeiről is.

 

Ahogyan az új harmadik generációs iPhone SE megkapta az Apple legfrisebb A15-ös lapkáját, úgy az új ötödik generációs iPad Air mostmár a MacBook-okban is ismert M1-es lapkát használja, ami egy lenyűgöző processzor. Itt egy 8 magos CPU-ról, 8 magos GPU-ról, illetve Neural Engine-ről is beszélhetünk. Ez 60%-os CPU teljesítménynövekedést jelent az A14-hez képest, és kétszer gyorsabb grafikus teljesítményt. Így minden konkurens laptopot a porba tipor, sőt azonos árú Windows laptopoknál 2x gyorsabb.

 

Külső megjelenésre kaptunk két új színt, lilát és kéket, így már öt különböző variáció közül tudunk választani: asztroszürke, rózsaszín, lila, kék, és csillagfény.

 

Kamera téren is fejlődtünk tavalyhoz képest, ugyanis az előlapi szenzor mostmár egy 12MP-es ultraszéles szenzor, ami támogatja a Center Stage funkciót - ennek segítségével mindig a videokonferenciánk közepén maradhatunk, a kamera ugyanis követ minket.

 

A megjelenítő egy 10.9 colos Liquid Retina LCD panel, ProMotion nélkül, 500 nites fényerővel és HDR-rel. Face ID még mindig nincsen, a készülék oldalán ugyanis maradt a Touch ID. Illetve már az 5G-t is támogatja az eszköz, illetve az eSIM-et és a WiFi 6-ot is, erről pedig elég is ennyit beszélni. Az eszköz alján találjuk a már megszokott USB-C portot, ami sajnos nem Thunderbolt, de az Apple állítása szerint 2x olyan gyors mint eddig.

 

Emellett az új iPad Air támogatja majd a második generációs Apple Pencil-t, és számos billentyűzet opciót is, többek között a mágikusan lebegő Magic Keyboard-ot, és a Smart Keyboard Folio-t is.

 

Az Apple egyre inkább elkötelezett a környezetvédelem mellett, ez pedig megmutatkozik az iPad esetében is, hiszen a gép 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült, illetve az összes ritka földi fém is teljes mértékben újrahasznosított, ami belekerül.

 

Tárhely téren választhatunk majd 64, illetve 256GB-os modellek közül is, az előrendelés pedig március 11-én 14 órakor indul, 18-án pedig már kézben is tarthatjuk az új iPad Air-ünket. Az árazás 249 990 Ft-ról indul a 64GB-os alapmodell esetében, a 256GB-os változat pedig 309 990 Ft-ba kerül majd. Ha pedig 5G-t is szeretnénk, akkor bizony 309 990 Ft-ba (64GB), vagy 369 990 Ft-ba (256GB) fog kerülni az eszköz.

 

Nektek hogy tetszik az új ötödik generációs iPad Air, szerintetek megéri váltani az M1-es processzor miatt?

Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése