Bemutatkozott az új Apple TV 4K

Apple Hírek   |   2021.04.20 - 21:36   |   Írta: ARPII   |   5288
20. ápr Bemutatkozott az új Apple TV 4K

Számos újítást hozott az új modell.

A felfrissített Apple TV 4K külsőleg és belsőleg is megváltozott. Megkaptuk az A12 Bionic chipet, ami látványos javulást eredményez majd videó dekódolás, audió feldolgozás, és grafikus téren is, így még gyorsabban fut majd a rendszer és töltenek be az alkalmazások. Emellett már támogatott a magas képkockszámú HDR és a Dolby Vision is akár 60fps-ig. A színkalibrációt mostantól az iPhone-unk segítségével is elvégezhetjük, úgy hogy kijelzővel a TV felé fordítjuk, a mobil pedig a szelfi kamerája segítségével végzi majd el a szükséges méréseket.

 

Külsőleg is történtek változások, mégpedig a távirányítóval, ami mostmár sokkal nagyobb, és még több fizikai gombbal rendelkezik. A szürke házunk 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült, mellé pedig jól látható fekete gombokat kapunk.

 

A korábbi modellhez képest most érkezett egy plusz bekapcsoló, és némító gomb is, Siri pedig a távirányító oldalára költözött. A méretes kerek gombunk már forgatható is, akárcsak egy iPod-on, ami nagyon ötletes és praktikus is egyben.

 

Maga az interfész és a tvOS nem változott, így lényegében egy új távirányítót kaptunk csak, ami azért nagy változás, tekintve hogy azzal irányítjuk az egész rendszert.

 

Ami az árazást illeti, itt nem szálltak el a korábbi modellekhez képest. A 32GB belső tárhellyel rendelkező modell 71 990 Ft-ba fog kerülni hazánkban, míg a nagyobb 64GB-os modell 79 990 Ft-ot fog kóstálni. Megjelenés téren április 30-tól adhatunk majd le előrendelést az Apple TV-nkre, és az Apple  május második felében kezdi majd kiszállítani a kiegészítőt.

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése