Bemutatkozott az új M1 processzoros iPad Pro

Apple Hírek   |   2021.04.20 - 20:22   |   Írta: ARPII   |   1474
20. ápr Bemutatkozott az új M1 processzoros iPad Pro

Frissült az Apple legerősebb tabletje.

A mai nap legnagyobb meglepetése kétség kívül az új iPad Pro volt, hiszen ő is megkapta az új Macbook és Mac Mini-ben használt M1-es chipet, ami elképesztő teljesítménynövekedést jelent majd. Az Apple eddig a felturbózott A szériás processzorjait használta az iPad-ekben, ami mindig hozta az elvárásokat, azonban az M1 egy új korszakot jelent majd az iPad számára.

 

Egy új nyolcmagos CPU is került a motorháztető alá, ami 50%-os teljesítménynövekedést jelent az előző generációhoz képest. Ami a RAM-ot illeti, 8GB-al gazdálkodhatunk majd, emellé pedig kérhetünk 128GB, 256GB illetve 512GB belső tárhelyet is. Itt azonban nem áll meg a történet, ugyanis lesz egy 16GB RAM-os verzió is, amihez kérhetünk 1TB illetve 2TB belső tárhelyet is, ez a verzió már az 1 millió forintos árcimkét fogja súrolni. A pontos magyar árazásról egyébként ezen a linken tájékozódhattok.

Maga a dizájn nem változott, azonban ez nem is probléma, hiszen az iPad Pro nagyon is megfelel a 2021-es elvárásoknak a vékony káváival és szögletes, könnyen kézbefogható kialakításával. Sajnos az előlapi kameránk maradt az eszköz felső káváján, holott az oldalsóban sokkal hasznosabb lett volna, hiszen legtöbben úgy használják az iPad-et.

 

Úgy néz ki, az Apple nyit a külsős cégek felé is, hiszen már PS5 és Xbox kontrollerrel is játszhatunk majd az iPad-ünkön, amiből a haptikus visszajelzés sem marad majd ki. Mindenki tudja hogy mennyire jók ezek a kontrollerek, így nem lennék meglepve, ha sokan vásárolnának meguknak egyet az iPad-jük mellé.

 

Csatlakozás téren mostmár támogatott az USB 4 és a Thunderbolt is, ami szintén egy nagy előrelépés. Mi sem mutatja jobban az M1-es chip erejét, minthogy képes elfuttatni a Pro Display XDR-t is, 6K-s felbontás mellett. Vezeték nélküli csatlakozásnál már az iPad-be is megérkezett az 5G, ami a Cellular modelleket illeti.

 

Talán a kijelző volt az, amiről a legtöbb pletykát hallhattuk. Az Apple megtette azt, amiről az informátorok beszéltek, az iPad mostantól egy Liquid Retina XDR kijelzőt használ, ami 1 600 nites csúcsfényerőre képes, illetve ez esetben mini LED technológiát használtak, ez 10 000 LED-et jelent a 12,9 colos iPad Pro-nál, több mint 2 500 dimming zónával. Így a kontraszt arányunk már 1 000 000:1-hez.

A kijelző emellett rendelkezik 120Hz-es Pro Motion képfrissítéssel, True Tone-nal és P3-as széles színskálával. A modellek most sem változtak méretben, ugyanis a kisebbik 11 colos verzió mellett még mindig ott van a hatalmas 12,9 colos opció.

 

Kamera téren nem történtek igazán említésre méltó változások, a hátlapon egy 12MP-es főszenzor mellé kapunk egy 10MP-es ultraszéles látószögű szenzort, illetve egy LiDAR szenzort is, a két kamera mellé. A kamerák képesek lesznek 4K videó felvételre is 60fps-sel, illetve lassított felvételre 1 080p mellett 240fps-sel.

Megjelenés téren április 30-tól adhatunk majd le előrendelést a két iPad modellre, és az Apple  május második felében kezdi majd kiszállítani a tableteket. A pontos magyar árakról pedig ezen a linken tájékozódhattok.

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése