Bemutatkozott az új M1 processzoros 24 hüvelykes Apple iMac

Apple Hírek   |   2021.04.20 - 19:54   |   Írta: ARPII   |   1435
20. ápr Bemutatkozott az új M1 processzoros 24 hüvelykes Apple iMac

Ide is megérkezett az M1.

Az iMac-re már régóta ráfért egy vérfrissítés, amit most végre megkaptunk. A dizájn nem változott meg gyökeresen, azonban történtek ráncfelvarrások. Ami a leginkább szembetűnő, az a színpaletta, ugyanis most egy helyett már hét különböző színállás közül tudunk választani.

 

Emellett vékonyabb is lett a házunk, egészen pontosan 11,5mm, így oldalról már teljesen lapos a gép profilja. A káváink is összementek a kijelző szélén, illetve az Apple logó is eltűnt az vastag alsó káváról, amit sajnos megtartottak, ugyan ez az iMac egy ikonikus részét képezi, viszont kicsit idejétmúlt, főleg a konkurenciával szemben.

 

A ventilátoraink is kisebbek lettek, illetve most már sokkal halkabbak is, nagyjából 10dB hangerőre számíthatunk, ami alig hallható az emberi fül számára. A kijelző 21,5 colról felkúszott 24 colra, ami nem egy hatalmas ugrás, viszont mindeképpen örvendetes. Felbontás téren egy 4,7K-s Retina panelről beszélhetünk, 500 nites fényerővel és True Tone-nal. Emellett a kijelző támogatja a P3-as széles színskálát és rendekezik tükröződésmentes felületbevonattal is.

 

A koronavírus alatt nem árt egy jó webkamera sem, ami nem hiányozhat az iMac-ről sem, ez mostmár 1080p felbontású, ami jól teljesít majd gyengébb fényviszonyok között is. Ezt a képet pedig a gép szoftveresen is feljavít majd számunkra, hála az M1-es lapkának, ami a Neural Engine-t használja majd dinamikatartomány növelésre, zajcsökkentésre, és fehér egyensúly korrekciójára.

 

Az új stúdióminőségű mikrofonok segítségével biztosak lehetünk abban, hogy a kollégáink csak minket hallanak majd, a családot nem, ami nem utolsó szempont egy online konferencián. Emellett kapunk hat darab hangszórót is, ami támogatja a Dolby Atmos hangzást is.

 

A motorháztető alatt mostmár egy új GPU-t találunk, ez bizonyos alkalmazások esetében (pl.: Affinity Photo és Photoshop) 200%-os teljesítménynövekedést jelent majd a leggyorsabb 21,5 colos iMac-hez képest. A gép emellett megkapta a MacBook-okban és Mac Mini-ben is látott M1-es chipet. Ez hatalmas teljesítménynövekedést eredményez majd, CPU térenpéldául 85%-al nő majd az iMac teljesítőképessége a korábbi modellhez képest. Azúj lapkának köszönhetően mostmár futtathatunk iOS appokat is, akárcsak az iPhone-unkon, már csak a kijelzőt nem tudjuk megérinteni.

 

Kapunk még négy USB-C portot, amiből kettő Thunderbolt, azonban ez nem lesz minden modellnél így, ugyanis az rajtunk múlik majd, hogy melyik kivitelt választjuk. Az új, könnyebben csatlakoztatható mágneses hálózati adapter mostmár tartalmaz egy gigabites ethernet portot is, amit nem itt látunk először, azonban örülünk neki. A gép emellett támogatja majd a Wi-Fi 6-ot is, és ráköthetünk majd egy extra 6K felbontású kijelzőt is, például a Pro Display XDR-t.

 

Emellett szükségünk lesz egy billentyűzetre is, az újdonsült Magic Keyboard pedig az eddigi legjobb, amit az Apple kínál. Ez egy vezeték nélküli modell, amibe Touch ID is került, illetve a felső sorban találunk emoji, diktálás, illetve egy ne zavarjanak üzemmód gombot is.

 

A billentyűzet, trackpad és az egerek is passzolnak majd az új megjelenéshez, hiszen náluk is hét különböző szín közül választhatunk majd, ezek pedig a következőek lesznek: kék, zöld, rózsaszín, ezüst, sárga, narancs és lila.

 

Megjelenés téren április 30-tól adhatunk majd le előrendelést az iMac-ünkre, az Apple pedig május második felében kezdi majd kiszállítani a számítógépeket. A pontos magyar árakról ezen a linken tájékozódhattok.

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése