Bemutatkozott az Apple AirTag

Apple Hírek   |   2021.04.20 - 19:22   |   Írta: ARPII   |   3267
20. ápr Bemutatkozott az Apple AirTag

Nincs több elveszett táska és pénztárca.

Hosszú várakozás után végre megérkezett az Apple AirTag, a cég parányi kis Bluetooth "nyomkövető" eszköze, amivel könnyebben megtalálhatjuk majd az elveszett tárgyainkat.

 

Az AirTag egy minimalista kerek kialakítást kapott, amin megtaláljuk az Apple logót, és a szokásos "Designed by Apple in California" feliratot. Azonban biztosak lehetünk abban is, hogy a sajátunkat egyedivé tehetjük majd, monogrammal, vagy akár emojikkal is. Anyaghasználat téren rozsdamentes acélt használtak az Apple-nél, az eszköz pedig megfelel az IP67-es szabványnak, így víz és porálló is egyaránt.

 

A parányi kis eszköz tartalmaz egy hangszórót is, ami hangjelzéssel segít majd nekünk a megtalálásában. A már említett rozsdamentes acél fedőlap eltávolítható, így könnyedén kicserélhetjük az elemet, ami nagyjából egy évig fogja bírni.

A párosítás pofon egyszerű lesz, aki pedig már használt AirPods-ot, annak nem fogunk semmi újdonságot mondani. Egyszerűen csak az iPhone közelébe hozzuk az AirTag-et, majd az felugrik a kijelzőnkön, és már csatlakoztathatjuk is. Természetesen el is nevezhetjük az egyes Tag-eket, úgy mint kulcs, táska és így tovább, hogy ne legyen kavarodás közöttük.

Az elveszett tárgy megtalálásában az Apple eszközeink lehetnek majd segítségünkre, úgy mint az iPhone-unk, iPad-ünk vagy Mac-ünk, ehhez pedig a Find My (Lokátor) appot kell használnunk. Az AirTag már rendelkezik a cég új U1-es chipjével, aminek hála sokkal könnyebb lesz megtalálni a hozzá csatolt elveszett tárgyainkat, ugyanis a telefonunk jelöli majd a távolságot és az irányt is a kis eszköz felé. A segítség vizuálisan, rezgés formájában és hanggal is érkezik majd, így biztosak lehetünk abban, hogy megtaláljuk majd az elveszettnek hitt tárgyunkat. Ehhez viszont az iPhone-nak is rendelkeznie kell az U1-es chippel, ami az iPhone 11 óta van jelen a mobilokban.

 

A pontos helyzet meghatározására az eszköz Bluetooth-t fog használni, aminek a hatósugara nagyjából 10-15 méter, ez tökéletes lesz arra, ha elhagyjuk az eszközt a házon belül. Viszont mi van ha kiérünk ezen a hatósugaron? Nos, akkor sincs probléma, ugyanis ilyenkor a  többi iPhone felhahszáló segít majd egymásnak, tudtukon kívül. Amikor egy másik iPhone eszköz közelíti meg az AirTag-et, ami elveszett módban van, akkor az felveszi a jelét, és egy teljesen titkosított hálózaton belül üzenetet küld a valódi tulajdonosnak az eszköz helyzetéről.

 

Maga az AirTag nem csatolható rá semmilyen tárgyra fizikailag, ehhez ugyanis szükségünk lesz egy külön megvásárolt tokra, amit már rárakhatunk a táskánkra, pénztárcánkra,  bőröndünkre, de bármi másra is. Így ha nem szeretnénk szimplán bedobni a táskánkba, akkor bizony muszáj lesz külön vásárolni egy ilyen dizájnos kis tokot.

 

Megjelenés téren április 23-tól adhatunk majd le előrendelést az AirTag-ünkre, és az Apple április 30-tól kezdi majd kiszállítani a kiegészítőt. A pontos magyar árakról ezen a linken tájékozódhattok.

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése