My Name・AppleTV (Netflix)

AlmaBlogger   |   2022.03.14 - 07:00   |   Írta: Ca$h   |   895
14. márc My Name・AppleTV (Netflix)

Beépülve ...

Yoon Ji-Woo (Han So-hee) élete nagyon megváltozott mióta édesapja (Yoon Kyung.ho) állítólag beállt a Dongcheonpa bandába az iskolában mindenki csúfolja, cikizi, belekötnek, nem hagyják békén egészen addig amíg elege nem lesz és ki nem lép. Napjait egyedül kell élnie mivel apja soha nincsen otthon, magányosan sír az éjszakába még a születésnapján is. Este viszont csoda történik, édesapja felhívja hogy felköszöntse őt, de ekkor már késő Ji-Woo végleg lemondott róla. Apja érzi hogy ezúttal nagy a baj, egy hívás nem lesz elég, szóval összeszedi magát és hazamegy. Az ajtó előtt viszont egy bérgyilkos fogadja, aki különös kegyetlenséggel véhgez vele, mindezt úgy teszi, hogy a férfi lánya ott van a bejárati ajtó mögött és mindent hal. Apja direkt elállta a kukucskáló útját illetve utolsó erejével az ajtó kilincset is lefogja hogy biztonságban tudhassa lányát.

Ji-Woo végső elkeseredésében elmegy a Dongcheonpa banda vezetőjéhez, hogy segítsen neki megtalálni apja gyilkosát, hogy aztán megölhesse. Mujin Choi (Hee-soon Park) édesapja legjobb barátja volt, láthatólag mélyen megérintette halála és megkérdezi a lányt, hogy valóban képes-e megtenni azt ami ahhoz kell hogy bosszút állhasson. A lány azt mondja hogy bármire képes, így bekerül a Dongcheonpa edzőtermébe ahol a jövendőbeli bandatagokat képzik ki mindenre. Ő a legfiatalabb, ő a leggyengébb, ráadásul még nő is több tucat férfi között, sejthető hogy ennek nem lesz jó vége. De Ji-Woo soha nem adja fel, elképesztően keményen edz és mikor eljön az ideje meg is nyeri a tanítványok közti versenyt. Még a legtehetségesebbnek tűnő Gangjae Dot (Yull Jang) is legyőzi, aki persze ezután bosszút esküszik, este bedrogozza a lányt és haverjaival meg akarják erőszakolni. De nem tudhatta előre mit jelent a lány a bandavezérnek, szóval borzalmas árat kell fizetni tiszteletlen viselkedése miatt. Ji-Woo még el se kezdte küldetését, de már szerzett is magának egy halálos ellenséget.

Mujin Choi végül nagyon komolyan veszi a lányt, mindent megtesz annak érdekében hogy sikerrel járjon, odaadja neki a gyilkos fegyvert ami valószínűleg egy rendőrségi fegyver és azt a feladatot adja neki hogy végezze el az akadémiát, legyen rendőr, épüljön be és nyomozzon apja gyilkosa után. A lányból rendőr lesz végül, megerősödik, egészen elképesztő harcos lesz, akinek senki nem állhat az útjába. Végül a drogellenes osztályra kerül, úgy néz ki célegyenseben van, mert itt lesz az ember aki megölte apját. Itt ismerkedik meg a fiatal, energikus és rendíthetetlen nyomozóval Pildo Jeanal (Ahn Bo-Hyun) aki hozzá hasonlóan egy családtagja elvesztése miatt vált rendőrré. Elkezdődik hát a nyomozás mely egy szerteágazó bonyodalomhoz vezet, végül pedig kiderül az igazság amire senki sem számított. Pontosabban mondva féltünk tőle, de végig reménykedtünk hogy nem ez lesz a megoldás.

A My Name aminek az eredeti címe Undercover, tehát beépítve, azt a csodás magyar címet kapta, hogy a Bosszú Nevében. Szóval mindenki maga döntse el hogyan fogja hívni a sorozatot, mert lehetséges címből rögtön három is lesz. Nem mondanám hogy a történet olyan hatalmas meglepetéseket rejteget magában, nem is ez az erőssége, hanem az hogy koreai és minden ami ezzel jár. Aki ismeri a koreai filmeket és sorozatokat (hála s Squid Game-nek most sokan vannak ezzel így) esetlegesen a Japán animékat vagy JRPG játékokat, az pontosan tudja, hogy ezeknek a történeteknek az erőssége a karakterekben van, a karakterfejlődésben, a végletekig kidolgozott szereplőkben, akik élnek , lélegeznek, az ember érzelmi skálájának tízszeresével dolgoznak, olyan mélységesen mély minden történet amit készítenek, hogy ember legyen a talpán akinek a végére nem szakad meg a szíve. Képtelenek arra hogy érzelemmentesen közöljenek egy történetet, a legegyszerűbb, leprimitívebb sztoriból is képesek kihozni a maximumot és még azon is túl, bármilyen történetből képesek mesterművet alkotni, mert mindenkivel azonosulni tudunk még a legnagyobb, mocskos féreg főellenséggel is. Persze nem mindenki fogékony erre a túlzott érzelmi töltöttségre, nem mindenkinek tetszik ez a világ vagy ez a fajta prezentáció, de úgy vélem hogy akinek nem az a inkább ebbe se kezdjen bele. Tehát kedves olvasó aki eljutottál idáig a kritikámban biztos vagyok benne, hogy úgy érzel majd mint én. A szíved legbelsőbb bugyráig eljutott a rendező és amikor csak tudott szíven szúrt, majd jól megforgatta a kést úgy hogy azt se tudod hol vagy éppen. Igen kérem szépen ... ez a távolkeleti filmezés. Elképesztő látvány, zenék, olyan harci jelenetek amikhez foghatóval még sose találkoztunk, hihető, látványos, gyors és minden egyes ütés, rúgás és vágás nekünk fog fájni. A legpocsékabb és legegyszerűbb sztoriból is képesek mesterművet faragni, mi kell még de komolyan?

A „My Name” egy elképesztő utazás a bosszú útvonalán, összeszorított fenékpofákkal és fogakkal fogjuk végigizgulni mind a nyolc részt. Talán egy egészen picikét elnyújtották, lehetett volna mondjuk egy résszel kevesebb. Talán írhattak volna hozzá még kettő vagy három zenét, mert amilyen ütősek voltak a motívumok az első felénél, olyan unalmassá váltak a végefelé. De mindezek ellenére minden elfogulatlanság nélkül mondhatom, hogy ez egy majdnem hibátlan Netflixes sorozat lett, még sok ilyet kérünk szépen.

 

Szerintünk: 5/5 | IMDb: 6.6 | Rotten Tomatoes: 100% | Metacritic: -
My Name (miniseries | 2021)

Rendezte: Jin-min Kim
Írta: Ba-da Kim
Zene: Sonja Nyman
Szereplők: Hee-soon Park, Ahn Bo-Hyun, Han So-hee, Kim Sang-Ho, Hak-joo Lee, Rich Ting, Olivia Castanho

Játékidő: 8x 50perc

 

Ha rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Netflix applikáció

>>> Hawkeye sorozatkritika

>>> The One sorozatkritika

>>> Szép új világ sorozatkritika

 




Kommentek megjelenítése