Komoly változás előtt állnak az iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2022.03.09 - 13:31   |   Írta: L Ferenc   |   1232
09. márc Komoly változás előtt állnak az iPhone-ok

Hamarosan teljesen át fog alakulni a készülékek előlapi szenzorszigete.

Az Apple okostelefonokat sok mindenért lehet szeretni, azonban a gyönyörű kijelzőbe alaposan belerondító szenzorsziget miatt hosszú évek óta sokan szidják az amerikai gyártót. Tény, hogy ez a csomag sokkal komolyabb, mint a rivális androidos telefonok egyszerű frontkamerája, amit ugyebár könnyebben lehet lekicsinyíteni vagy akár teljesen elrejteni a szem elől, ettől függetlenül itt lenne már az ideje ezen a téren valami jelentősebb Apple fejlesztésnek. 

A szenzorsziget legutóbb egy kicsit kisebb lett, a közeljövőben azonban várhatóan ennél komolyabb változásoknak lehetünk majd tanúi. Egyes források úgy tudják, hogy a Face ID rendszert már az idén teljesen a kijelzőbe fogja rejteni az Apple, más piaci elemzők szerint viszont erre egy több lépcsős folyamat keretein belül, több év alatt kerül majd sor. 

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a jelenlegi szenzorsziget idén első körben kisebb szigetekre fog osztódni, melyek közül az egyik, egy szélesebb szekció a Face ID modulé lesz, a másik, egy kisebb köralakú megoldás pedig a frontkameráé. Ezt az új konfigurációt először előreláthatólag az idén ősszel érkező iPhone 14 Prón és iPhone 14 Pro Maxen üdvözölhetjük majd, az olcsóbb új iPhone-ok pedig egyelőre még a régi szenzorszigettel fognak támadni. 

Az átállás második körére 2023-ban kerül majd sor, amikor is az iPhone 15 termékcsalád összes tagja dupla szenzorkivágással érkezhet, és ezen kijelzőbe vágott lyukak mérete várhatóan minden korábbinál kisebb lesz. Ezt követően jöhet majd a harmadik kör, vagyis 2024-ben érkezhetnek az első olyan almás mobilok, melyek Face ID rendszere teljesen a kijelzőbe lesz rejtve. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése