Messze a legnépszerűbb mobilok az iPhone-ok

Tech Hírek   |   2022.03.09 - 09:09   |   Írta: L Ferenc   |   905
09. márc Messze a legnépszerűbb mobilok az iPhone-ok

Az aktuális eladási toplista legelőkelőbb helyein almás készülékek feszítenek.

A Counterpoint Research legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy 2021-ben az Apple iPhone 12 volt a világ legnépszerűbb okostelefonja, melynek piaci részesedése elérte a 2,9 százalékot. Vagyis elmondható, hogy 100 eladott készülékből lényegében három iPhone 12 volt.

A képzeletbeli dobogó második fokára az említett készülék nagyobb kijelzős, komolyabb tudású és egyben persze drágább testvérmodellje, az iPhone 12 Pro Max állhat fel, melynek 2,2 százalékos piacrésze szintén igencsak elismerésre méltó.

A bronzérem a toplistát uraló modell utódjának, a tavaly ősszel debütált iPhone 13-nak jár ki, mely egy mintegy 2,1 százalékos szeletet hasított ki magának a piaci tortából. Hasonlóan jól teljesített a negyedik helyezett iPhone 12 Pro, az ötödik pedig a kereken 2 százalékos részesedést bezsebelt iPhone 11 lett, melyet még 2019 szeptemberében mutatott be az amerikai vállalat. 

A hatodik pozícióban figyel az első nem Apple gyártmányú okostelefon, mely nem más, mint az elérhető árú készülékek piacán versengő és mintegy 2 százalékos piacrészű Samsung Galaxy A12.

A hetedik az 1,9 százalékos részesedést elért Redmi 9A, mely ugyebár a Xiaomi egyik olcsó modellje. 

1,6 százalékos piacrésszel a nyolcadik helyet biztosította be magának az az iPhone SE, melyről két éve hullott le a lepel, és amelynek a sokak által várva várt utódját éppen tegnap este mutatták be. Az Apple aktuális nagyágyúja, a mindent bele kategóriás iPhone 13 Pro Max 1,3 százalékos eredménnyel a kilencedik, a 10-es toplistát pedig az 1,1 százalékot elért Redmi 9 zárja. 

A tíz legkelendőbb okostelefon összesen 19,2 százalékos piaci részesedést ért el, ami mintegy 3 százalékpontos növekedést jelent az előző esztendőhöz képest. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése