WWDC 2024 – Bemutatták az iPadOS 18-at

Apple Hírek   |   2024.06.10 - 20:38   |   Írta: ARPII   |   28771
10. jún WWDC 2024 – Bemutatták az iPadOS 18-at

Végre itt a Számológép, és sok más!

Az Apple megtartotta éves fejlesztői konferenciáját, a WWDC 2024-et, ahol bemutatta legújabb szoftveres újításait, valamint végre ők is úgy döntöttek, hogy beszállnak a mesterséges intelligencia versenybe.Nekik azonban az AI nem artifical intelligence-et (mesterséges intelligencia) jelent, hanem Apple Intelligence-et, milyen találó, nem?

Ebben a cikkben a VisionOS 2-ről lesz szó, azonban ha nem szeretnétek lemaradni a további szoftveres újdonságokról sem, akkor itt megtaláljátok az összes bejelentést egy helyen, jó olvasást!

 

 

Kezdő Képernyő

Sok pletykát lehetett hallani a fő képernyő személyre szabásáról, amik szerencsére be is igazolódtak. Ugyanis mostmár bárhová helyezhetünk ikonokat a főképernyőn, amik sötét módba is tudnak majd váltani fekete háttérrel, illetve a színüket is személyre szabhatjuk majd kedvünk szerint.

A close-up shot of two iPads on a gray background showing off the various features of iOS 18.

 

Alkalmazás felületek

Több gyári alkalmazás felülete is megváltozott, ami ezentúl jobban hasonlít majd a tvOS felületére, letisztultabb, kisebb ikonokkal, amik több tartalmat tudnak így megjeleníteni a képernyőnkön. Viszont ha több infót szeretnénk, akkor kiterjeszthetjük ezt a menüoszlopot. Ezen felül pedig a Fájlok app, valamint több gyári alkalmazás is új funkciókat kapott, például az előnézet.

iPadOS 18 new features, functions and decorations: you didn't expect a  Calculator this fun, did you? - PhoneArena

 

Számológép

Már-már komikus, ahogy az iPad megjelenés óta nem rendelkezik egy olyan egyszerű alkalmazással, mint a Számológép. Erre az Apple azzal válaszolt, hogy majd akkor kerül be ez az alkalmazás a repertoárba, ha valami igazán különlegeset tudnak alkotni. Ez ugyan jól hangzott, de kicsit kifogás is volt, egészen addig, ameddig tényleg elhoztak egy olyan megoldást, amit eddig még sosem láttunk korábban egyetlen cégtől sem.

The Apple Pencil can solve math problems after you write them.

 

Az új alkalmazás ugyanis nemcsak egy tudományos számológép, hanem egy jegyzet alkalmazás is, ami írásos bevitelt is felismer, így füzetként használhatjuk az iPad-ünket, ami menet közben oldja meg a feladatokat, a saját írásunkat felismerve.

 

Vezérlő Központ

A Vezérlő Központ eddig is egy szépen megszerkesztett, hasznos felület volt, ami most még tovább bővült. Hiszen mostantól már három oldalt kapunk alapból, amik között lefelé való hussintással tudunk lapozni. Ezek az „alap Vezérlő Központ”, Zene vezérlés, és Okos otthon vezérlés, ezen felül azonban egyedi oldalakat is létrehozhatunk majd, saját ízlésünknek megfelelően.

 

Továbbá zárolhatunk alkalmazásokat is, FaceID-hoz rendelve, így senki nem fog hozzáférni, akinek nem kéne. Ezen felül betehetjük ezeket az appokat egy külön mappába is, így senki nem fogja látni, hogy nekünk ez le van töltve.

 

Üzenetek

Az Üzenetek számos újítást kapott, többek között időzíthatünk is üzeneteket, így biztos nem maradunk le senki szülinapjáról. Személyre szabhatjuk a reakciógombokat is, amik most már emoji-k, nem pedig szürke unalmas ikonok, kevés jelentéssel. Továbbá van lehetőség szöveg szerkesztésre is, át-, illetve alá is húzhatunk egy szöveget, animációt is adhatunk hozzá, amit maga az iPhone fog nekünk javasolni. Emellett mostantól lehetőség nyílik majd az interneten való levelezés Android felhasználókkal RCS-en keresztül, a régi SMS platform helyett.

Az iPhone 14 óta elérhető a műholdas hívás, most pedig már üzeneteket is küldhetünk, akár SMS-t is ebben a formában.

 

Email

Az Apple gyári Email alkalmazása sokkal komolyabb rendszerezési funkciót kap, ami automatikusan csoportosítja majd az emailjeinket, sőt az egy témához tartozó, egy feladótól érkező emailek egy csoportba lesznek majd gyűjtve, hogy könnyebben átláthassuk majd őket.

 

Forrás - Apple

 

Kapcsolódó tartalmak




Kommentek megjelenítése