WWDC 2024 – Bemutatták a MacOS Sequoia-t

Apple Hírek   |   2024.06.10 - 21:03   |   Írta: ARPII   |   11725
10. jún WWDC 2024 – Bemutatták a MacOS Sequoia-t

iPhone tükrözés, matek jegyzetek és még sok más.

Az Apple megtartotta éves fejlesztői konferenciáját, a WWDC 2024-et, ahol bemutatta legújabb szoftveres újításait, valamint végre ők is úgy döntöttek, hogy beszállnak a mesterséges intelligencia versenybe.Nekik azonban az AI nem artifical intelligence-et (mesterséges intelligencia) jelent, hanem Apple Intelligence-et, milyen találó, nem?

Ebben a cikkben a VisionOS 2-ről lesz szó, azonban ha nem szeretnétek lemaradni a további szoftveres újdonságokról sem, akkor itt megtaláljátok az összes bejelentést egy helyen, jó olvasást!

 

 

Az Apple hétfőn hivatalosan is bejelentette a macOS 15 Sequoia-t, amely Apple Intelligence-t, iPhone tükrözést, Continuity frissítéseket, automatikus ablakcsempézést - végre - és egy platformokon átívelő Jelszavak alkalmazást tartalmaz. A fejlesztői béta ma érhető el, a nyilvános béta júliusban. A teljes verzió 2024 őszén jelenik meg.

 

A legjelentősebb, hogy a macOS Sequoia tartalmazni fogja az Apple Intelligence-t, az iPhone, iPad és iOS rendszereken egyaránt működő mesterséges intelligencia funkciók csomagját. A WWDC-n említett funkciók között szerepel a Író Segédletek, egy olyan rendszerszintű funkció, amely képes összefoglalni az e-mailekben és más alkalmazásokban lévő szöveget, és automatikusan megfogalmazza az e-mailekre adott válaszokat.

Siri mostantól képes lesz helyetted cselekedni az alkalmazásokban, és a személyes adataid alapján kontextuális információkat szerezni - mindezt hangutasításokkal, bár Siri számára beírható parancsokat is lehet majd közölni. Az Apple Intelligence „idén nyáron” lesz elérhető a Sequoia bétával, és M1 vagy újabb processzort igényel.

macOS Sequoia takes productivity and intelligence on Mac to new heights -  Apple

 

A Mac is kap iPhone tükrözést, amivel a Macről elérheted és vezérelheted az iPhone-odat - beleértve a hangot is. A telefonos értesítéseket a Mac-en láthatod majd, és válaszolhatsz rájuk, valamint szöveget és képeket húzhatsz és dobhatsz a két eszköz között. Végre egy nem érintőképernyős felület a telefonodhoz! A tükrözés használatakor az iPhone zárolva marad, és még StandBy módban is használható.

macOS Sequoia takes productivity and intelligence on Mac to new heights -  Apple

 

Az Apple egy csomó új funkcióval is frissítette a Safari-t, köztük a Kiemelés funkcióval, amely gépi tanulást használ az oldalon található érdekes információk felismerésére és összegzésére, valamint az olvasó mód kiegészítéseivel, beleértve az összefoglalókat és a tartalomjegyzékeket. Emellett az oldalon található videótartalmakhoz Megtekintő módot is kapott, teljes lejátszásvezérléssel és a Kép a Képben támogatással.

A Kulcskarika jelentős frissítést kap egy új Jelszavak alkalmazással, amely számos új típusú fiókhitelesítési adatot tárolhat, beleértve a Wi-Fi jelszavakat, jelszavakat, ellenőrző kódokat és megosztott jelszavakat. Az alkalmazás iOS, iPad, Mac és visionOS rendszereken lesz elérhető, és az iCloud for Windows segítségével szinkronizálódik Windows-ra.

Apple Introduces Standalone 'Passwords' App - MacRumors

 

Az Apple végre elhozza az automatikus ablakcsempézést a MacOS-hez, és ezzel egy csomó olyan segédprogramot is elintézhetünk, amire eleve nem lett volna szükségünk.

A játék sem került le az Apple radarjáról. Amellett, hogy a vállalat a szeretett Resident Evil-sorozatot, köztük a Resident Evil 2-t és a Resident Evil: Biohazardot, a Controlt, valamint a World of Warcraft következő bővítményét, a The War Withint is elhozza macOS Sequoia-ra, kiadja a Game Porting Toolkit második verzióját. Az Apple elmondása szerint a játékfejlesztők által nagyon kért funkciókkal egészítette ki, amelyek megkönnyítik a játékok portolását macOS-re, iPhone-ra és iPadre.

macOS Sequoia takes productivity and intelligence on Mac to new heights -  Apple (HU)

 

A macOS Sequoia kompatibilis az összes Apple Silicon-t futtató Mac-kel, valamint néhány Intel-alapúval is. A listán szerepel a 2017-es iMac Pro, a 2018-as Mac Mini és MacBook Pro, valamint a 2019-es Mac Pro és iMac, ami egybeesik a T2 biztonsági chippel ellátott Intel-alapú Mac-ek listájával. Az iPhone tükrözéshez Apple Silicon vagy a T2 chip szükséges.

 

Forrás - Apple

 

Kapcsolódó tartalmak




Kommentek megjelenítése