WWDC 2024 – Bemutatták a watchOS 11-et + új AirPods funkciók

Apple Hírek   |   2024.06.10 - 20:50   |   Írta: Hidasi Ákos   |   29644
10. jún WWDC 2024 – Bemutatták a watchOS 11-et + új AirPods funkciók

Sok új funkció érkezett az Apple kiegészítőire

Az Apple ma tartja az éves fejlesztőknek szóló konferenciáját, ahol a vállalat elsődlegesen a közeljövőben érkező szoftveres fejlesztésekre helyezi a hangsúlyt. Tradícionálisan a vállalat az éves WWDC (Worldwide Developer Community) eseményén leplezi le a jövőbeni terveit az új iOS, MacOS és egyéb operációs rendszer fejlesztéseire vonatkozóan. Ez idén sincs másképp, a cikk írásának időpontjában az Apple élőben közvetíti a Cupertino-i központjában azonos időben levetített bejelentő show-t. Ebben a cikkben az Apple kiegészítőkhöz kiadott fejlesztéseit vesszük sorra, azaz vetünk egy pillantást az új AirPods és Apple Watch funkciókra.

Lássuk is tehát először az Apple AirPods-ra kiadott legújabb frissítéseit.

 

AirPods

Gesztusvezérlés

Az új szoftverek megérkezése után a fejünk mozgatásával (bólintással vagy fejrázással) fogadhatunk majd el vagy utasíthatunk el egy hívást, ha nem szeretnénk vagy tudjuk kényelmesen a kezeinket használni a feladat elvégzéséhez.

 

 

Hang kiemelés

Az Apple mostantól a Voice Isolation nevű funkcióját fogja használni az AirPods-on keresztül folytatott telefonbeszélgetések hangjának tisztábban tartásáért. A funkció gépi tanulási algoritmusokat fog használni ahhoz, hogy a beszélgetési élményt tisztábban és háttérzajok nélkül tartsa. Mellékes megjegyzésként teszem hozzá, hogy a Google-nek már van hasonló funkciója, ami a «Clear Calling » elnevezésre hallgat.

 

WatchOS 11

Egészségügyi funkciók

Mivel az Apple Watch egyik nem titkolt fő funkciója az egészséges életmódban való asszisztálás és az életfolyamatok követése, nem meglepő hogy az új funkciók egy jó része is eköré a téma köré épül. Az első ilyen app a « Vitals » névre keresztelt életfolyamat követő alklamazás, ami segít majd a különbőző értékek monitorozásával, és értesít, ha ezek kívül esnek a tipikus sávon. Ha több mért érték is eltér az átlagostól, akkor egy értesítést küld majd, ami igyekszik megmondani majd, hogy mi okozhatja az anomáliát.

 

 

A Live Activities is befutott

A Live Activities is bekerül a Smart Stack-be a watchOS 11-gyel, így majd olyan valós időben történő funkciókról tudsz majd értesítést kapni, mint a megrendelt Uber-ed érkezése (bár Magyarországon ez még mindig nem lehetséges sajnos).

 

Check In fejlesztés

A tavaly bemutatott Check In funkció már a workouts appal is működik, így amikor elmész futni, a szeretteid könnyen láthatják, hogy biztonságban hazaértél-e.

 

Egyedi kondíciók faktorálása

Az Apple lehetővé teszi az egyedi kondíciók (terhesség, stb.) beállítását az Apple Watch-on, ami így a fitness értékeidet kényelmesen az épp aktuális állapotodhoz tudod majd igazítani.

 

Kiadási időpont

Az Apple a mai nap során tartott WWDC rendezvényén bejelentett új operációs rendszer frissítéseit mind idén ősszel fogja bemutatni az addig esedékes tesztelési időszak után. Így tehát a most leírt izgalmas új funkciókat jövő ősztől élvezhetjük majd.

 

Mesterséges intelligencia nincs ?

Az Apple-el szemben komoly elvárás volt idén a mesterséges intelligenciára épülő új funkciók bejelentésére vonatkozóan. A vállalat ugyanis feltűnően ki volt maradva a lassan két éve tartó mesterséges intelligencia lázból, ami egyeseket kezdett aggasztani. Az pedig talán egyeseknek feltűnt, hogy az ebben a cikkben sorbavett fejlesztések közül egyik sem irányult specifikusan mesterséges intelligenciára. Azonban bár az igaz, hogy az almás vállalat az operációs rendszerekre vonatkozó új funkciók bejelentésekor nem helyezett hangsúlyt a mesterséges intelligenciára (a kifejezés egészen konkrétan el sem hangzott), a keynote egy későbbi szegmensét exklúzívan ennek szentelte.

 

Kapcsolódó tartalmak:

 


Kommentek megjelenítése