White Lotus・AppleTV (HBO MAX)

AlmaBlogger   |   2023.03.27 - 17:15   |   Írta: Ca$h   |   26613
27. márc White Lotus・AppleTV (HBO MAX)

Új szálloda, új vendégek, új gyilkosság, ugyanaz a név ...

Ezúttal a Fehér Lótusz luxus szállodalánc olaszországi épületébe nyerhetünk egy kis betekintést, gyönyörködhetünk a csodálatos kilátásban, elfantáziálhatunk arról milyen is lenne ott eltölteni egy hetet, olyan körülmények között, ami csak nagyon keveseknek adatik meg. Újra megismerhetünk pár gazdag családot és beleláthatunk a hétköznapi problémáikba, egy olyan életbe amikor a pénz nem számít, de a siker, a karrier nem minden, mivel ők is csak emberek, megvannak a maguk problémái. Láthatjuk ahogy mindenki kedvence Tanya (Jennifer Coolidge) újdonsült férjével a mézes heteket tölti. Találkozni fogunk három férfival, három generációból, akiknek a célja megismerni szicíliai gyökerüket, kedves és ártatlan cél ez, kiderül majd hogyan sikerül. Egy fiatalember Ethan Spiller (Will Sharpe) nyaralni indult feleségével és egyetemi haverjával meg az ő feleségével nem sokkal azután, hogy neki is beütött a nagy biznisz és multimilliomos lett, vajon képes lesz beilleszkedni ebbe az újszerű életbe, amikor tényleg semmi sem számít csak az, hogy jól érezzék magukat? Persze a gazdag emberek élete sem fenékig tejfel, hiszen az utolsó napon egy hulla sejlik fel a gyönyörű kék tenger habjai között ...

A Fehér Lótusz tavaly jött, látott és nagyot ütött, hozza a szokásos ultra minőségi HBO szórakozást, parádés szereposztással és egy olyan egyedi és sajátos forgatókönyvvel, ami az előző évad jellemzője is volt. A történet ezúttal is egy halálesettel indul, ami azért érdekes megoldás, mert folyamatosana azon fogunk izgulni és agyalni, hogy ezúttal melyik főszereplő fog vajon meghalni és miért. A történet most is számos szálon fut majd és éppen ebből kifolyólag teljes mértékig lehetetlen kitalálni, hogy mi fog történni. Minden egyes vonal olyan érdekesen és érdekfeszítően lett felépítve, hogy hamarosan meg is fogunk arról feledkezni, hogy valakinek meg kéne halnia. A második évad célja is az lenne, hogy megismerjük a gazdag emberek mindennapos problémáit és szinte sajnáljuk őket sokszor szánalmas sorsuk miatt, de gondolom az is szándékos volt a készítőktől, hogy ezúttal nem egy görbetükrön és a szatírán lesz a hangsúly, hanem valami egészen máson. Most se lesz igazán szimpatikus egyik karakter sem, számomra például Tanya olyan szinten idegesítő volt most is, hogy nem tudtam eldönteni Jennifer ilyen piszkosul rossz színésznő, vagy az volt a feladata hogy ilyen módon hozza a karaktert. Biztos vagyok benne hogy a zseniális Mike White aki író és rendezője is egyben a sorozatnak, nem hívta volna vissza egyedüli szereplőként őt az első évadból, ha olyan rossz színésznő lenne, szóval azért ilyen idegesítő mert ez volt a szerepe.

A Harper (Aubrey Plaza) + Ethan (Will Sharpe) illetve Cameron (Theo James) + Daphne (Meghann Fahy) párosok között a dinamika jól működik, remekül szembe lett állítva a régóta gazdag és túlságosan is boldognak látszó élet, az éppen hogy csak gazdagok lettünk és kicsit merevebb és hidegebb házasélet között. Elgondolkodtató minden ami velük történik, természetesen egyik kapcsolat se működik ideálisan, a megoldás valahol középúton lenne szerintem, de felvetődik a kérdés, hogy most akkor valóban a teljes őszinteség a jó megoldás vagy pedig a kegyes hazugságban való mindennapi lét, amikor látszólag mindketten szabadok vagyunk fülig szerelmesek, de valójában ott csaljuk meg a másikat ahol csak tudjuk és a végsőkig kitartunk a másik mellett féltve a gazdag élettel járó előnyöket. Hozzám leginkább a harmadik történetvonal állt a legközelebb, ahol egy nagypapa, egy apa és a fia próbálkoztak egy látszólag ártatlannak tűnő kedvességgel. Azért utaztak ide a Fehér Lótuszba, hogy megismerjék szicíliai gyökereiket, de mielőtt ez sikerülne jönnek a mindennapos gondok, az élettel járó nehézségek, amit egyikük sem képes a háta mögött hagyni, hiába vannak a világ egyik legszebb helyén. A nagyapa folyamatos hűtlensége miatt tönkretette a fia életét, aki természetesen pontosan azt tette saját családjával, amit annak idején vele az apja, majd ott van a kedves, intelligens ártatlan unoka, aki persze pont egy olyan nőbe szeret bele akibe nem kéne, pont ott ahol nem kéne és emiatt könnyen lehet, hogy tartva a családi „átkot” idővel pontosan olyan lesz ő is mint az apja és a nagyapja. Vajon a generációs átkot le lehet győzni, meg lehet törni?

Mindeközben persze itt is megismerhetjük és megszerethetjük a szálloda személyzetét, ők lesznek azok az emberek, akik mi vagyunk, a szürke kisegér átlagemberek, akik azért élnek és dolgoznak minden egyes nap keményen, hogy a szerencsés gazdagok jól érezzék magukat. Ezúttal ez a vonal sajnos nem lesz olyan erős, mint az első évadban, drága Armond (Murray Bartlett) soha nem feledünk el ebben biztos vagyok. Persze itt is lesz szex meg „melegedés” dögivel, de ez manapság már teljesen alap dolognak számít, főleg egy legendásan szabadelvű HBO sorozatnál, ahogyan itt is ki fog derülni, hogy heterónak lenni már nagyon nem okés, nem divatos és szinte már szégyenszámba megy. Nagy kedvencem volt a két kis céda esti pillangó, az élettel teli és örökké vidám és tüzes olasz lány Lucia (Simona Tabasco) és Mia (Beatrice Granno). Tisztában vagyok vele, hogy nekik kellett volna mindvégig drukkolni, hiszen akárcsak a szálloda személyzete ők képviselték az átlagemberek másik végletét, akik fiatalon megragadva minden lehetőséget ott húzzák le a gazdagokat ahol csak tudják és mindent megtesznek annak érdekében hogy megalapozzák jövőjüket, addig amíg még fiatalok, szépek és megvan rá a lehetőségük. De valahogy ők se voltak olyan patyolattiszta karakterek, akikkel könnyen lehet azonosulni és nem csak azért, amiből a mindennapi kenyerüket keresték, hanem azért mert ők is csak gyarló emberek, akiknek néha rosszat kell tenni ahhoz, hogy jól alakuljon az életük. Persze én imádom az olaszokat, a felfogásukat, hozzáállásukat az élethez, olyan közel áll hozzám mintha én is odaszülettem volna, pedig sajnos nem. Ezért könnyen lehet elfogult voltam velük szemben.

A Fehér Lótusz második évadja nekem sokkal jobban tetszett mint az első. Nem tudom miért, de valahogy az első felvonás nem fogott meg annyira mint a második. Lehet nem tetszett az a cinikus és szatirikus megközelítés, amit az első képviselt, vagy az is lehet hogy csak a szereplők voltak számomra sokkal érdekesebbek itt a másodikban. Míg az első évad a gazdagok és az őket kiszolgáló személyzet dinamikájáról szólt, addig a második legfőképpen a szexuális dinamikáról és annak hatalmas erejéről, amiben nem számít sem a siker, sem pedig a pénz, csak a testiség ereje, ami bizony erősebb mindennél. Tény viszont, hogy ezzel az évaddal engem megvettek kilóra, már alig várom a folytatást, ami már biztosan jönni fog, ez már nem is kérdés, és hogy ki fog meghalni a végén? Ugye nem gondoltad komolyan, hogy leírom neked, tessék szépen megnézni, nem fogod megbánni kedves olvasó!

 

Szerintünk: 4/5 | IMDb: 7.9 | Rotten Tomatoes: 91% | Metacritic: 82
The White Lotus (season 2 | 2021 -)

Rendezte: Mike White
Írta: Mike White
Zene: Cristobal Tapia de Veer, Kim Neundorf
Szereplők: Jennifer Coolidge, Jon Gries, F. Murray Abraham, Adam DiMarco, Meghann Fahy, Beatrice Granno, Tom Hollander, Sabrina Impacciatore, Michael Imperioli, Theo James, Aubrey Plaza, Haley Lu Richardson, Will Sharpe, Simona Tabasco, Leo Woodall, Eleonora Romandini

Játékidő: 7x 1óra

 

 

Ha rendelkezel HBO MAX előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is! Fontos tudni, hogy HBO MAX-ot itthon csak a magyar applikáció letöltésével tudod nézni mobilon, tableten, illetve AppleTV-n keresztül is.

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> HBO MAX applikáció

>>> The Last of Us sorozatkritika

>>> Az Úr sötét anyagai sorozatkritika

>>> A Periféria sorozatkritika

>>> Apple Original filmek 2022

>>> Apple Original sorozatok 2022


Kommentek megjelenítése