A legfurább Mac munkaállomások

AlmaBlogger   |   2023.03.29 - 20:46   |   Írta: Hidasi Ákos   |   7544
29. márc A legfurább Mac munkaállomások

Ilyet még te sem láttál.

Nem tetszik az asztalod berendezése? Szeretnél egy jobb Mac-et, vagy esetleg egy stílusosabb íróasztalt, ahol kényelmesebben, élvezhetőbben dolgozhatsz? Van, hogy eszedbe jut,  hogy szükséged lenne egy ergonomikusabb munkaállomásra, amely elősegítené a produktivitásd növekedését? Személy szerint én azt hiszem, hogy mindez természetes. Azonban az is igaz, hogy jó dolog megelégedni az aktuális helyzetünkkel. Nos... a legtöbb esetben legalábbis.

 

Ebben az esetben viszont azt hiszem érdemesebb lett volna jobb megoldás után nézni, ennél egészen biztos, hogy nem lett volna nehéz valami logikusabb elrendezést találni. Mindenkinek csak tanácsolni tudom, hogy ne feledjék ezt a képet, hogy mindig emlékeztethessen: az asztaluk helyzete lehetne rosszabb is - sokkal rosszabb is. Akár egyetlen asztalon osztozva is lehet sokkal kényelmesebben osztozni, mint ez a két kreatív jómadár teszi. Ők véleményem szerint valamilyen okból kifolyólag a lehető legkényelmetlenebb módon igyekezték megosztani az asztalukat.

 

 

 

A kép láttán azt hiszem valóban merül fel mindannyiunkban rengeteg kérdés. Vajon ez a valaha volt legszokatlanabb munkaállomás? Miért dolgozna bárki egy létrán ülve? A másik fickó feje felet pedg egy vezetékes telefon lóg, csak arra várva, hogy lerepüljön a felső asztalról és jól fejbe vágja? Vajon melyik fickó jár rosszabbul ebben a helyzetben, a fenti vagy a lenti? Ez az egyetlen kép messze sokkal több kérdést vet fel, mint ahányat megválaszol...

Ha ez a kép nem egy vicc részeként készült, ami teljesen realisztikusan hangzik, akkor ez a valaha volt egyik legrosszabb íróasztal-ötlet. Nem csak az ergonómia, hanem a biztonság, a produktivitás és - lássuk be - valójában abszolút bármi más szempontjából is. El tudod képzelni, hogy reggel félálomban a munkád elkezdésekor egy létra tetején kelljen elfoglalnod a helyed?  Én őszintén hálás vagyok ezt a képet látva a jelenlegi íróasztalomért, illetve annak berendezéséért.

Bár nem vagyunk teljesen biztosak benne, hogy ez a kép pontosan honnan származik, de a Twitteren @MarkGurman találta meg a képet, ami egy hatalmas fogás, emelem a kalapom előtte.

 

Ha azonban abban azzal a naiv feltevéssel éltél, hogy ennél furább és érthetetlenebb Mac setup-ot keresve sem lehet találni a földön (és az interneten), akkor van egy rossz hírünk a számodra... Mindenek előtt azonban engedd meg, hogy egy kellő hangulatteremtő felvezetővel mutassam be a következő remekművet:

 

Te is keresed még a tökéletes íróasztalt a MacBook Pro-ra épülő setup-odnak? Van öt teljesen felesleges MacBook Pród, és már régóta szeretnél belőlük egy egyedi laptop-asztalt készíteni? Persze, hogy szeretnél, hisz valójában ki nem, nem igaz? Mondjuk a teendőt! Csak nyisd ki őket, mint ha valódi könyvek lennének, és kezdd el egymásra rakosgatni őket, hogy elkészítsd a valaha volt legdrágább MacBook Pro íróasztalt.

 

 

Számoljunk kicsit utána a dolognak. Tegyük fel, hogy a képen látható MacBook Pro-k értéke egyenként 1500 dollár, vagyis nagyjáből 525.000 Ft körül van. Öszességében ez azt jelenti, hogy ez egy 6000 dolláros, vagyis egy nagyjából 2.100.000 Ft-os asztal, nem számítva a tetején lévő Mac értékét!

 

Micsoda hibátlan ötlet, igaz, mi baj lehetne itt? Bár kétségtelenül ez a kép legfurcsább részlete, azonban közel sem az egyetlen. Azt ugyanis még el tudom fogadni, hogy kisebb lakásokban, főleg társasházakban a lakók időnként felakasztják a biciklijüket a mennyezetre, vagy beviszik a szobába. De ennek a fickónak egy motor parkol a nappali szőnyegén...

 

Kétségtelenül ez a legérthetetenebb, legfurább Mac-beállítás, amit valaha láttunk, de még csak kedd van, szóval ki tudja mit hoz még a hét...

 

Forrás: OSXdaily

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése