Vigyázz, egy iPhone simán elspoilerezheti neked a filmeket!

Tech Hírek   |   2020.02.28 - 23:08   |   Írta: N Marcell   |   1207
28. feb Vigyázz, egy iPhone simán elspoilerezheti neked a filmeket!

Ryan Johnson rendező megosztotta velünk, hogyan bizonyosodhatunk meg egy karakter valódi szándékairól.

Ryan Johnsont manapság leginkább a Star Wars: az utolsó Jedik és a Tőrbe ejtve rendezőjeként ismerhetjük, aki a napokban interjút adott a Vanity Fairnek az utolsó filmjének kapcsán. A videóban megmutatja a gondolatmenetet az egyes jelenetek mögött, és benfenntes információkkal szolgál: egy olyannal is, amiben eleinte nem is volt biztos, hogy szabad lenne-e elmondania. Végül megtette, viszont figyelmeztetlek, hogy még most forduljatok vissza, hogyha azt szeretnétek, hogy a jövőben minden film a lehető legnagyobb meglepetést jelentse! Ugyanis mint kiderült,

ha egy karakter a filmben iPhone-t használ, akkor semmiképpen sem lehet rosszfiú, az Apple korlátozása miatt.

Johnson videója egyébként rengeteg érdekes infót tartalmaz a Tőrbe ejtvéről, így hogyha tetszett a film, mindenképpen ajánljuk a megnézését; ettől függetlenül talán a legmeglepőbb részlet az iPhone-os volt. Eleinte ő maga sem akarta megosztani a titkot az internet népével, hiszen a jövőben nagyon sok filmben jelenthet spoilerveszélyt, akár a saját produkcióiban is. Végül azonban meggyőzte magát, és elárulta:

Az Apple engedi, hogy a telefonjait használd filmekben, azonban egy megkötéssel, ami nagyon fontos lehet minden krimiben és rejtélyen alapuló filmben: a rosszfiúk sosem használhatják az iPhone-t.

Johnson láthatóan jól szórakozott a titok nyilvánosságra hozásával, hiszen a végén viccelődve azt mondta, hogy most valószínűleg az összes titkokon alapuló krimi rendezője meg akarja majd gyilkolni. Ettől függetlenül érdekes, milyen messzire hajlandó elmenni az Apple, hogyha a marketingről van szó; teljesen kititoltták a rosszfiúk kezeiből az iPhone-okat, ami miatt a néző nem elég, hogy nem fog negtív dolgokra asszociálni a telefonokkal kapcsolatban, hanem ráadásul azt is fogja gondolni, hogy a gonoszok így mindenképpen Androidot használnak. 

 

 

Ez nem az első eset, hogy Johnson egy Apple-lel kapcsolatos titkot oszt meg az interneten: az Utolsó Jedik megjelenése után elárulta, hogy a film teljes forgatókönyvét egy “air-gappelt” MacBook Airen írta, a producere pedig valószínűleg folyton attól rettegett, hogy ottfelejti egy kávézóban. 

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése