Ryan Johnson egy különlegesen védett MacBook Air-en írta a Star Wars VIII-at

Tech Hírek   |   2018.01.14 - 14:21   |   Írta: N Marcell   |   5971
14. jan Ryan Johnson egy különlegesen védett MacBook Air-en írta a Star Wars VIII-at

Hollywoodban nem játék az adatok biztonsága.

Ryan Johnson, a Star Wars VIII: Az utolsó Jedik írója és rendezője, saját bevallása szerint egy air-gappelt (internetről teljesen leválasztott) MacBook Air gépen írta meg a Csillagok Háborújának legutóbbi, hatalmas sikert arató részét. A WSJ-nak tett interjújában elmesélte, hogy az intézkedéseket az esetleges hackertámadások elkerülésének érdekében volt kénytelen megtenni. 

“A nyolcadik epizódot egy MacBook Air-en írtam. A biztonság érdekében teljesen le volt választva a netről; csak és kizárólag a forgatókönyv megírására használtam a laptopot. Egy széfben tartottam a Pinewood Studios-ban. Szerintem a producerem folyamatosan attól rettegett, hogy ottfelejtem egy kávézóban.”

Johnson azt is elmondta, hogy a forgatás során mi volt az a két tárgy, amit mindig magával hordott: egy 1960-as Omega Speedmaster Pro - “egy forgatás előtti ajándék magamtól magamnak” - és egy 1980-as Leica, 35mm-es, M6-os kamera. 

“Vettem egy csomó fekete-fehér filmet, a kamerát pedig mindig a vállamon tartottam. A forgatás végére egy tonna állóképem lett. Ez a módszer mindig frissen tartotta a fantáziámat, mivel mindig újabb és újabb megörökítendő dolgok után kutattam.”

A rendező meg Donald Trumpnak is odaszólt, miközben megosztott velünk pár érdekes részletet - például, hogy a ‘Róma története’ című podcastot hallgatta írás közben. 

“Voltak ezek a Nero-hoz hasonló, hatalmas, őrült karakterek, akik romlásba döntik az általuk kormányzott országot. Nagyon időszerűnek éreztem.”

Forrás: AppleRider/9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése