Nyugalom, a tableteket nem lassítja az Apple

Apple Hírek   |   2018.01.15 - 09:52   |   Írta: L Ferenc   |   2502
15. jan Nyugalom, a tableteket nem lassítja az Apple

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy a mobilok mellett a táblagépeket is visszafogja a gyártó? A válasz szerencsére "nem".

Az elmúlt hetekben hatalmas port kavart, amikor kiderült, hogy az Apple az akkumulátorok öregedése miatt automatikusan lassítja a korábbi okostelefonjait. Vagyis amikor a mobilok érzékelik, hogy a telepük nem képes leadni a csúcsteljesítményhez szükséges energiát, akkor automatikusan visszafogják a sebességüket. 

Az automatikus lassulást az iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus és iPhone SE tulajdonosok tapasztalhatják, illetve az iOS 11.2 frissítés óta már az iPhone 7-et és iPhone 7 Plus-t birtoklók is. De mi a helyzet az Apple táblagépeivel?

Nos, ezzel kapcsolatban jó hírünk van, ugyanis a gyártó hivatalos közleménye szerint ez a funkció csak és kizárólag iPhone-okon aktív, semmilyen más Apple terméket nem érint. Ennek elsősorban az az oka, hogy az iPadekben 3-4-szer nagyobb kapacitású aksik találhatók, melyek egyrészt jobban kezelik a teljesítménycsúcsokat, másrészt pedig a ritkább töltés miatt lassabban öregednek. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése