Milliókkal kevesebb iPhone kelhet el jövőre

Almás Pletykák   |   2018.01.04 - 21:17   |   Írta: N Marcell   |   8612
04. jan Milliókkal kevesebb iPhone kelhet el jövőre

A csökkentett árú akkucsere az eladásokban is hátrányt jelenthet az Apple számára.

A régi akkumulátorok és visszafogott teljesítmény körül kialakult hatalmas botrány után az Apple úgy döntött, csökkentett áron cseréli majd az iPhone 6, valamint az annál fiatalabb iPhone-ok akkumulátorait. A kedvezmény az év elején lép érvénybe, és 2018 végéig tart majd. Az elemzők szerint ez az időszak visszaesést jelenthat az iPhone-eladásokban, mivel az emberek inkább kicserélik majd régebbi eszközeik akkumulátorait, minthogy újat vegyenek. 

Mark Moskowitz, a Barclays munkatársa szerint az iPhone-felhasználók 77%-a jogosult a cserére. 

“Ha a számításaink helyesek, az 519 millió iPhone tulajdonos 10%-a él majd a lehetőséggel, és cserélteti ki olcsóbban a telefonja akkumulátorát. Ez nagyjából 30%-ukat készteti majd arra a döntésre, hogy ne vegyenek új telefont, ami akár 16 millióval kevesebb eladott iPhone-t eredményezhet. Ez 4%-os esést jelenthet az Apple betervezett profitjában.”

Bár a 4 százalék nem tűnik soknak, azt érdemes észben tartani, hogy még így is dollármilliókról beszélünk. 

Az Apple a nemrég kirobbant telefonlassítós botrány hatására vezette be az akciót. Kiderült, hogy szándékosan lassítják az elavult akkumulátorral rendelkező eszközöket, a biztonságos működés érdekében. Ez az iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7 és 7 Plus készülékeket érinti. A tömeghisztéria és általános Apple-utálat után a cég nyílt levélben kért bocsánatot a vásárlóitól. Mint kiderült, a konkurencia nem használ ehhez hasonló lassítós technikát.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése