Hogyan teljesít az iPhone 5s a teljesítménycsökkentő szoftverrel? A videóból kiderül

Tesztek   |   2018.01.02 - 21:12   |   Írta: N Marcell   |   20389
02. jan Hogyan teljesít az iPhone 5s a teljesítménycsökkentő szoftverrel? A videóból kiderül

Lássuk, hogyan muzsikál a régebbi eszköz a legfrissebb iOS alatt.

Hatalmas botrány tört ki, mikor kiderült, hogy az Apple szándékosan lassítja a régi akkumulátorral rendelkező telefonjait. A cég hivatalosan is bocsánatot kért, és kifejtette, hogyan is profitál a felhasználó a szoftveres fejlesztésből. Mint tudjuk, a “funkció” az iPhone 6, valamint fiatalabb testvérei esetén tűnik fel - mit tapasztalhat az, akinek egy régebbi iPhone a mindennapos társa? Az iAppleBytes terjedelmes videójából mindenre fény derül. 

Két kérdés merül fel: hatással van-e a szándékos lassítás a sokéves szolgálatot teljesített telefonon, valamint hogy hogyan befolyásolja a régebbi alkatrészek teljesítményét a vadonatúj oprendszer? Mivel az iPhone 5s a legrégebbi eszköz, ami még megkapja az iOS 11-es frissítést, így tökéletes terepet szolgáltat a teszt futtatására. Öt darab ugyanolyan, 16 GB-os telefont készítettek elő, melyek az iOS 8.4.1-et, 9.3.5-öt, 10.3.3-at, 11.2.1-et és az iOS 11.2.5 második bétáját telepítették. Különféle benchmarking programok lefuttatása után tisztává vált, mi is a helyzet. 

 

 

Az első kérdésünkre egyszerű a válasz: az iPhone 5s tulajok tényleg nem fogják érezni az elavult akku miatt bekövetkező teljesítménycsökkentést, mivel az Apple ezen az eszközön nem tette elérhetővé azt. A második már egy fokkal komplikáltabb. Az ismét bebizonyosodott, hogy az Apple nem lassítja a telefonokat azért, hogy a felhasználót újabb eszköz vásárlására kényszerítse; egy kevés lassulás mégis észrevehető volt. Ez az évek alatt elavuló alkatrészek és a frissebb hardverre tervezett rendszer “összeakadása” miatt felfedezhető. A különbség főleg a bootolási időkben mutatkozik meg, a tényleges használat során csak minimális az eltérés.

Ti használjátok még az iPhone 5s-t? Nálatok hogyan bírja a strapát? 

Forrás: AppleRider/RedmondPie

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése