Nem lassítja az okostelefonjait a Samsung és az LG

Tech Hírek   |   2017.12.31 - 09:49   |   Írta: Máté Gergő   |   7151
31. dec Nem lassítja az okostelefonjait a Samsung és az LG

A nagyobb Android rendszerű okostelefon gyártók közül ketten is jelezték, hogy nem lassítják a régebbi készülékeket.

Az Apple nagy port kavart azzal, hogy beismerte az egy évnél régebbi iPhone-ok szándékos lassítását. Ezt azzal magyarázták, hogy szeretnék elkerülni az öregebb akkumulátorral rendelkező készülékek váratlan kikapcsolását vagy újraindulását (amely jelentős mértékben rontaná a felhasználói élményt).

A PhoneArena-nak küldött válasz e-mailekben a két vállalat (a Samsung és az LG) tagadta, hogy lassítanák a saját készülékeiket, az LG pedig azt is hangsúlyozta, hogy erre náluk sosem kerülhet sor.

Itt olvashatóak a vállalatok hivatalos válaszai:

Az LG Electronics válasza: "Sosem történt ilyen, és sohasem fog! Nekünk számít a vásárlóink véleménye."

A Samsung Electronics pedig a következőt válaszolta: "A termékek minősége mindig is a legmagasabb prioritású volt a Samsung Mobile számára. Megnövelt akkumulátor élettartamot biztosítunk a Samsung mobil eszközök számára a többrétegű biztonsági intézkedésekkel, amely tartalmazza a töltési áramlás és a töltési időtartamhoz kapcsolódó szoftveralgoritmust. Mi nem csökkentjük a CPU teljesítményét a szoftveres frissítésekkel az okostelefonok életciklusának változása során."

Nemrég a HTC és a Motorola is jelezte, hogy nem lassítják a készülékeiket, amennyiben azok elöregedett akkumulátorral rendelkeznek.

Forrás: AppleRider/PhoneArena

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése