Az ünnepekkor is tarolt az Apple

Tech Hírek   |   2017.12.29 - 22:00   |   Írta: N Marcell   |   3537
29. dec Az ünnepekkor is tarolt az Apple

A konkurencia helyben maradt az eladásaikhoz képest.

Az iPhone és az iPad voltak a világ legnépszerűbb mobil eszközei az ünnepi időszak alatt - írja a Flurry nevű, analitikával foglalkozó cég. A karácsony előtti héten (dec. 19-25) történt telefon- és tabletaktivációkra vetettek egy behatóbb pillantást.

Az aktivált eszközök 44%-a volt Apple gyártmányú, 12% Samsung. A Huawei, a Xiaomi, a Motorola, az LG, az OPPO és a Vivo külön-külön 2-5%-ot tudhattak maguknak. 

 

Az idei számok szinte teljesen megegyeznek a tavaly látottakkal. Az Apple akkor is tartolt (több mint 40%-kal), de a Samsung csak 21%-ot birtokolt. 

“Tavalyhoz hasonlón, az aktivált telefonok és tabletek 44%-a Apple gyármányú volt. Bár a idén a világpiacot a Samsung dominálta, mégis csak kevesen választották az eszközeiket ajándéknak: a karácsony előtti aktivációk mindössze 26%-kát tudhatták maguknak a dél-koreaiak. Ez 5%-os javulás a tavaly évhez képest, ami valószínűleg a Galaxy S8 megjelenéséhez és a robbanásmentesen funkcionáló Note-telefonokhoz köthető.” 

Ha egy közelebbi pillantást vetünk a számokra, láthatjuk, hogy valójában a régebbi Apple-termékek voltak az igazán kapósak. Az eladott telefonok 15.1%-a volt iPhone 7, 14.9%-a iPhone 6. Az iPhone X sem panaszkodhatott, 14.7%-ot tudhatott magának. Az iPhone 8 8.1, az iPhone 8 Plus 8.7%-nyit vitt. 

 

Érdemes megjegyezni, hogy a Flurry az egész világ statisztikáit vette alapul, így a régebbi, megfizethetőbb eszközök voltak elterjedtebbek. Az Apple valójában már nem árulja az iPhone 6-ot, de a telefon stabilan elérhető a harmadik félként funkcionáló kereskedéseknek, akik általában csökkentett árcédulával teszik elérhetővé azt.

Azt kijelenthetjük, hogy 2017 a phabletek éve volt - az eszközöké, melyek mérete 5 és 6.9 hüvelyk közé esik. Az összes aktivált eszköz 53%-a ebbe a kategóriába sorolható; ezzel szemben az iPad-hez hasonló teljes méretű tabletek (pontosabban csak a SIM-mel rendelkező darabok) az egész 8%-át tették ki. A nagy méretű eszközök iránti érdeklődés jelentős növekedésen esett át az elmúlt két év alatt. 

 

A Flurry a több mint egymillió letöltött alkalmazás aktivitásán keresztül mérte fel a piac állását. Ezek az appok a Flurry Analytics szolgáltatást használják - a cégnek így saját bevallásuk szerint több mint kétmilliárd eszközre van rálátása. 

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése