Újratervezi veszélyes chicagói üzletének tetejét az Apple

Apple Hírek   |   2018.01.05 - 06:30   |   Írta: Máté Gergő   |   1453
05. jan Újratervezi veszélyes chicagói üzletének tetejét az Apple

Megoldódhat a látogatókra jégcsapokat zúdító MacBook formájú tető problémája.

Korábban megírtuk, hogy a tavaly októberben újból megnyitott chicagói üzlet látogatása veszélyeket milyen veszélyekkel jár. Egy elégedetlen helyi blogger, Matt Maldre az alábbi módon jellemezte a helyzetet:

A díszes tetővel problémák vannak. A tető szélei lefelé lejtenek anélkül, hogy egy ereszbe vezetnék az olvadó havat. A gyalogosok a tető alatt ki vannak téve a lezúduló hó támadásának. Mivel ez az üzlet egy közösségi gyűjtőpont, az emberek vélhetően összegyűlnek a közelében, hogy gyönyörködhessenek az Apple termékeiben. De jelenleg megsérülhetnek a lehulló jégcsapoktól.

Az októberi felújítás egyik fontos oka volt, hogy az Apple egyetértett a Chicago Bird Collision Monitors nevű önkéntes madárvédő csoport kezdeményezésével. A csoport szerint a város üzleteinek és reklámtábláinak erős fénye összezavarja a madarakat a repülésben, amelyek emiatt a falhoz csapódnak és elpusztulnak. Az almás vállalat a madarak védelmének érdekében is változtatott a chicagói üzleten.

Maldre mellett mások is kritizálták az Apple-t, amiért nem gondolt a chicagói időjárásra. Most azonban kiderült, hogy az almás vállalat mérnökei nem feledkeztek meg a havazásról. Az épület ugyanis rendelkezik egy beépített tetőfűtéssel, amely azonban nem működött megfelelően. Az Apple azt nyilatkozta, hogy a helyzetet hamarosan képesek lesznek orvosolni egy szoftverfrissítéssel. 

"A tető rendelkezik egy fűtési rendszerrel, amelyet beépítettek. Néhány finomhangolásra volt szükség, és újraprogramozták a mai napon. Remélhetőleg ez csak egy átmeneti probléma" - írja a Chicago Tribune.

Forrás: AppleRider/CultofMac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése