Hatalmas MacBook kerül a Chicago folyó partjára

Apple Hírek   |   2017.06.23 - 17:17   |   Írta: Pausch Rita   |   2401
23. jún Hatalmas MacBook kerül a Chicago folyó partjára

A legújabb chicagói márkaüzlet elég rendhagyó dizájnt kap...

Az egyik chicagói hírportál, a DNAinfo számolt be a városban épülő Apple üzletről, ami a maga nemében, nagyon úgy fest, hogy egyedülálló lesz. A csupa üveg épület vékony, szénszálas tetejére, ahogy az alábbi videóban is látható, egy Alma logó került.

Állítólag ez az eredeti tervekben ugyan nem szerepelt, de így az épület teteje annyira hasonlít egy almás noteszgépre, hogy kár is lett volna kihagyni ez a kis mókát.
Maga az anyag, amiből a tető készült eleve emlékeztet egy ezüst MacBook, vagy MacBook Pro fedelére a lekerekített szélekkel és a szinte megszólalásig hasonlító formájával.   

Mondanunk sem kell, hogy ezzel aztán az eddigi legalmásabb Apple Store készülhet el. Azt viszont már nem állítanám, hogy a világon a legszebb, vagy lekülönlegesebb, például a korábban megnyílt dubai bolt után, de határozottan a legautentikusabb, az egyszer biztos.

 

 

Az épület kivitelezéséért a Foster+Partners felel, és a város meghatározó pontján, a történelmi Michigan Avenue-híd mellett, a Chicago folyó közvetlen partján helyezték el. Noha a munkálatok előrehaladottnak tűnnek, a „MacBook” formájú bolt nyitásának pontos dátumát még nem jelentette be a cupertinói cég. Azt viszont már lehet tudni, hogy az üzlet hatalmas, mintegy 1 800 négyzetméteres és kétszintes lesz.

Az új áruház kivitelezésre az Apple eredetileg mintegy 62 millió amerikai dollárt tervezett. (Ez nagyjából az Union Square-en megnyitott, San Franciscó-i üzletük költségének a háromszorosát jelentette volna.) Később azonban visszavették ezt a büdzsét 26,9 millió dollárra, ami még így is sok, de határozottan érthetőbb.

A másik chicagói Apple márkaüzlet, a North Michigan Avenue-n 2003-as nyitása óta, 2015-ös adatok szerint mintegy 23 millió vásárlót szolgált ki, ezért is kezdett neki az almás cég az új üzlet kivitelezésének 2 éve.

Forrás: AppleRider/ Apple Insider

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése