Látnotok kell milyen Apple bolt nyílt ma Dubajban!

Apple Hírek   |   2017.04.27 - 15:00   |   Írta: Pausch Rita   |   6659
27. ápr Látnotok kell milyen Apple bolt nyílt ma Dubajban!

A legújabb Apple márkaüzlet egyben egy kinetikus művészeti installáció is.

18 hónapja nyitotta meg az Apple az Egyesült Arab Emírségekben két üzletét is. Az egyiket Dubajban, a másikat pedig a fővárosban, Abu-Dzabiban. Azóta a két márkabolt összesen 4 millió látogatót fogadott. Most pedig egy új impozáns üzletet nyílik 55 méternyi üvegfelülettel és terasszal, ami a Burdzs Kalifára és a szökőkútra néz.

Ezt az üzletet már eleve úgy tervezték, hogy az Apple új törekvésének is teret adhasson és a frissen bejelentett, májusban induló „Ma az Apple-nél” program részese lehessen. Így a bolt nem csak egy kereskedelmi egységként, de egyfajta közösségi térként is üzemelhet majd.

Az új márkabolttal olyan tervek is vannak, hogy magasszintű rendezvényeknek adhasson otthont, akár élő zenei koncerteknek, vagy workshopoknak filmkészítőkkel, fotósokkal és tehetségekkel a világ minden tájáról. Rögtön a megnyitó napján is sor kerül művészeti bemutatókra.

Az üzlet 148 fős személyzete összesen 45 nyelven beszél, így készen állnak arra, hogy a világ minden tájáról érkező vásárlóknak segíthessen.

Az Apple Dubai Mall elnevezésű bolt legfőbb különlegessége a dubaji klíma enyhítésére a Foster + Partners által tervezett 18 darab 11,5 méter magas motorizált „szolár szárny”, melyek reagálnak a folyamatosan változó környezeti feltételekre. Amikor a nap a legmagasabban jár, akkor bezáródva hűtik az üzletet, este pedig kinyílnak, hogy mindenki számára megközelíthető legyen a közösségi terasz. A hagyományos arab árnyékolókat, a mashrabiyákat idéző szárnyak 340 szénszállal megerősített polymer rúdból készültek. Az összesen közel 55 méteres szélességével a 18 panel a világ legnagyobb kinetikus művészeti installációja.

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése